سریال تکراری مربیان لیگ

به گزارش افق امروزیکی از انتقادات وارده به باشگاه‌های بزرگ فوتبال ایران در سال‌های اخیر این بوده که این تیم‌ها، به مربیان داخلی فرصت عرض اندام نمی‌دهند و عدم اعتماد به سرمربیان داخلی، باعث شده که هواداران تیم‌های مطرح فوتبال ایران نیز تمایل بیشتری به جذب مربی خارجی داشته باشند. در مقاطع بزرگی از فصل، هدایت هر چهار تیم پرطرفدار فوتبال کشور یعنی پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور را مربیان خارجی برعهده داشتند و برای فصل آینده نیز انتظار نمی‌رود که این روند تغییری بکند و هواداران این تیم‌ها، از حضور مربیان خارجی روی نیمکت تیم‌های خود استقبال می‌کنند.

در این میان مربیان داخلی متعددی هستند که در تیم‌های میانه و پایین جدول، بارها جابه‌جا می‌شوند و عده معدودی از آنها توانسته‌اند در سال‌های اخیر، شایستگی‌های خود برای حضور در میادین بزرگتر و باشگاه‌های پرهوادار را نشان بدهند.
این چرخه تکراری مربیان داخلی، نه تنها به کیفیت فنی بازی‌های لیگ آسیب زده، که باعث بسته شدن راه مربیان داخلی متفاوت برای حضور در لیگ برتر ایران نیز شده است. اگر مربیان موقتی مانند کریم باقری، محمد نوازی و مصطفی صداقت را فاکتور بگیریم، تنها سه سرمربی داخلی جدید در این فصل لیگ برتر توانسته‌اند به نیمکت تیم‌های لیگ برتری برسند؛ امیدرضا روانخواه در هوادار، امیر خلیفه‌اصل در استقلال خوزستان و مجتبی جباری در استقلال. در این لیست سه نفره، روانخواه احتمالاً در پایان فصل از تیم سقوط کرده هوادار جدا خواهد شد، جباری جایش را به یک سرمربی خارجی دیگر می‌دهد و تنها باشگاه استقلال خوزستان بوده که از تمدید قرارداد با خلیفه‌اصل خبر داده است. در لیگ بیست و سوم آمار اعتماد به مربیان جدید در تیم‌های لیگ برتری کمتر هم بوده و تنها مربیانی که برای نخستین‌بار حضور روی نیمکت تیم‌های خود را تجربه کرده‌اند، مسعود شجاعی و احمد آل‌نعمه هستند که این دو نفر نیز امروز در چرخه سرمربیان حاضر در لیگ جایی ندارند. در لیگ بیست و دوم، حمید مطهری، رضا پرکاس، ابراهیم اشکش و سعید الهویی چهار سرمربی تازه‌وارد این فصل بودند که اکنون، دو نفر نزدیک تیم‌های لیگ برتری نیستند و دو نفر دیگر از این لیست نیز به عنوان دستیار در فولاد و تیم ملی به کار خود ادامه می‌دهند.
مروری که بر ورود مربیان تازه‌وارد و جوان داخلی به چرخه سرمربیان حاضر در لیگ داشتیم، نشان می‌دهد که باشگاه‌های مختلف فوتبال ایران در یک چرخه تکراری گیر افتاده‌اند و فرصت چندانی برای اعتماد به سرمربیان و ایده‌های تازه در فوتبال ایران وجود ندارد. ضمن اینکه در این مسأله، باید راجع به کلاس‌های آموزشی مربیان و عملکرد فدراسیون فوتبال ایران در پرورش دادن مربیان برای رده‌های مختلف نیز فدراسیون و مسئولان کمیته آموزش را به چالش کشید.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search