سلامت مردان اولویت جهانی

سلامت مردان اولویت جهانی

 رئیس کنگره سلامت مردان با اشاره به اینکه سلامت مردان اولویت جهانی است، گفت: نقش فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در سلامت مردان باید مورد توجه قرار گیرد و رویکردهای جدیدی در این رابطه طراحی شود.

به گزارش افق امروز سید جلیل حسینی در هفتمین کنگره سلامت مردان اظهار داشت: سلامت مردان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های عرصه سلامت در سراسر جهان است که از طفولیت تا سالمندی را شامل می‌شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه از سال ۸۴ موضوع سلامت مردان و برگزاری کنگره سلامت مردان را مدنظر قرار دادیم، ادامه داد: در اقصی نقاط جهان، مردان موقعیت اجتماعی بیشتری نسبت به زنان دارند که این موضوع باعث می‌شود در شرایط نامناسب و ناسالم‌تری قرار بگیرند.

دکتر حسینی افزود: امید به زندگی در مردان کمتر است و از ۴۰ علت اصلی مرگ، ۳۳ مورد آن در مردان بیشتر است. مصرف سیگار، مشروبات الکلی و خودکشی از عوامل آسیب‌پذیری و مرگ در مردان است. به‌عنوان مثال، اقدام به خودکشی در مردان ۴ برابر زنان است. همچنین در پاندمی کرونا، آسیب‌پذیری مردان بیشتر از زنان بود.

وی به پیش‌داوری و تبعیض (Stigma) در خصوص توان جسمی مردان اشاره و بیان کرد: بر اساس مطالعات بین‌المللی، مردان به عنوان موجوداتی مقاوم و رویین‌تن انگاشته می‌شوند. این موضوع باعث عدم استمدادجویی از دیگران، کنترل احساسات و عدم بروز علائم بیماری می‌شود.

رئیس کنگره سلامت مردان در ادامه تصریح کرد: به دلیل تصادفات رانندگی، استعمال دخانیات و عفونت‌های جنسی احتمال آسیب‌پذیری مردان زیاد است. این موضوع باعث شده که انستیتوهای تحقیقاتی بین‌المللی روی این موارد مطالعه کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: هدف از تحقیقات در حوزه سلامت مردان، پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری‌هاست. مردان به دلیل عدم استمداد از دیگران، حس رقابت‌جویی و سطح دسترسی کمتر به بهداشت و درمان، کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

رئیس کنگره سلامت مردان با اشاره به اینکه یک قانون نانوشته وجود دارد که مردان باید قوی و مستقل باشند، تصریح کرد: باید اطلاعات سلامت مردان را در جنبه‌های روانی، عاطفی و فیزیکی تقویت کرد و استیگمای رویین‌تنی مردان را کاهش داد. در بحث سلامت روان در مردان، راهبردهای جدیدی مطرح است و از شبکه همتایان و گفت‌وگوهای آزاد استفاده می‌کنند.

دکتر حسینی گفت: پیشرفت‌هایی در زمینه تزریق سلول‌های بنیادی برای درمان ناتوانی جنسی، حذف وازکتومی و استفاده از روش‌های برگشت‌پذیر گزارش شده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان گفت: چشم‌انداز سلامت مردان در حال تغییر است و از تمرکز بر بیماری‌های قلبی و پروستات به یک دیدگاه جامع و همه‌جانبه تبدیل شده است.

سلامتی؛ آخرین اولویت مردان در زندگی

دبیر شورای سلامت و امنیت غذایی گفت: مردان به دلایل اجتماعی و اقتصادی بیش از حد درگیر معیشت بوده و کمتر به سلامت خود اهمیت می‌دهند و اولویتشان همسر، فرزند و خانواده است.

همچنین دکتر سیدحسن امامی رضوی مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگره سلامت مردان که در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می‌شود، گفت: فلسفه وجودی شورای‌عالی امنیت غذایی توجه به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و نقش دستگاه‌های دیگر در حکمرانی سلامت مردم است.

رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی افزود: این شورا قدمتی ۲۰ ساله دارد و به دنبال همراهی و کمک دستگاه‌ها و نهادها برای کمک به وزارت بهداشت برای اجرای سیاست‌های سلامت محور است. دولت چهاردهم یک فرصت ویژه برای نظام سلامت است؛ زیرا دکتر پزشکیان رئیس‌جمهور عضوی از نظام سلامت و دغدغه‌مند در خصوص مسائل این حوزه بوده و به‌شدت پیگیری اجرای مصوبات است و به حوزه بین بخشی علاقه مند است.

غفلت از حوزه سلامت مردان؛ نیازمند توجه بیشتر

دکتر امامی رضوی با اشاره به اینکه در حوزه سلامت مردان غفلت داریم، گفت: موضوع سلامت مردان با اینکه در دسته‌بندهای معاونت بهداشت جایی ندارد، اما به‌شدت مورد تأکید معاونت بهداشت است.

رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد: به موضوع سلامت مردان باید توجه بیشتری شود؛ زیرا مردان به دلایل اجتماعی و اقتصادی بیش از حد درگیر معیشت بوده و کمتر به‌سلامت خود توجه می‌کنند و اولویت‌شان همسر، فرزندان و خانواده هستند.

وی خواستار توجه به دلایل حضور کمرنگ مردان در مراجعه به مراکز بهداشتی شد و افزود: براساس آمارهای معاونت بهداشت به دلیل شاغل بودن آقایان و ساعت کاری مراکز درمانی، آنها زمان مراجعه به پزشک موردنیاز خود را ندارند. با استفاده از ابزارها و امکانات، نظام ارجاع و پزشک خانواده و الکترونیکی شدن درمان برای خودمراقبتی می‌توان فرصت خوبی را ایجاد کرد.

دکتر امامی رضوی گفت: تصمیمات کنگره سلامت مردان و پیشنهادهای ارائه شده در این کنگره را در دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی بررسی می‌کنیم.

هفتمین کنگره سلامت مردان به میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی که از روز گذشته دوم اسفندماه به همت مرکز تحقیقات سلامت مردان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری وزارت بهداشت‌درمان و آموزش پزشکی آغاز شده است ، امروز – جمعه – به کار خود پایان می دهد.

برخی از محورهای اصلی این کنگره که به موضوعات متنوع و مهمی در حوزه سلامت مردان می‌پردازد شامل جوانی جمعیت و ناباروری، فرهنگ و سواد سلامت، اختلالات جنسی در مردان، سلامت روان، حوادث و تروما، بیماری‌های غیر واگیر و انواع سرطان‌های شایع در مردان است.

هدف از برگزاری این کنگره، افزایش آگاهی عمومی و تخصصی درباره سلامت مردان و راه‌های بهبود کیفیت زندگی آنان است. این کنگره با حضور متخصصان برجسته در حوزه‌های مختلف پزشکی و بهداشت، و همچنین پژوهشگران و فعالان حوزه سلامت برگزار شده و فرصت مناسبی را برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه ارتقای سلامت مردان فراهم آورده است.

با توجه به اهمیت موضوعات مطرح‌شده در این کنگره، پیش‌بینی می‌شود که نتایج و توصیه‌های این همایش تأثیرات مثبت و قابل‌توجهی در حوزه سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های سلامت کشور داشته باشد.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search