به گزارش افق امروز علی فاتحی نیا مدیر کل دامپزشکی استان یزد در این تور رسانه ای که با همت اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد، عملکرد دامپزشکی استان را از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون را برای خبرنگاران تشریح کرد.
وی افزود: بدون شک یکی از رسالت های خطیر دامپزشکی ، بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی خصوصاً بیماریهای مشترک انسان و دام و در نتیجه کنترل این بیماریها و جلوگیری از انتقال آن به جمعیت انسانی بوده که منجر به ارتقاء سالمت عمومی خواهد گردید.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد گفت: در راستای ارتقای سطح خدمات دامپزشکی و سالمت دامها در استان، آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی استان با پیشرفت ۸۰ درصدی به مرحله پایانی راهاندازی رسیده است و با توجه به اهمیت این پروژه که نقش کلیدی در تشخیص، پیشگیری و کنترل بیماریهای دام را ایفا میکند، مسئولین استانی می توانند با تخصیص حمایتهای مالی و اجرایی الزم، زمینه تکمیل نهایی این آزمایشگاه را فراهم آورند. تکمیل این پروژه نه تنها موجبات بهبود عملکرد سیستم دامپزشکی در استان را فراهم میآورد، بلکه منجر به ارتقای کیفیت خدمات به دامداران و افزایش سطح نظارت بر سالمت دامها خواهد شد.
فاتحی نیا در ادامه تصریح کرد: طی یکسال گذشته بیش از ۱۱۵۰۰۰۰ کیلوگرم پا و پنجه مرغ، تخم مرغ خوراکی۵۰۰،۵۶۴،۲ کیلوگرم، محصوالت لبنی ۷۹۱،۳۴۵ کیلو گرم و پولت تخمگذار ۱۴۰۰۰ قطعه به سایر کشورها صادر شده است.
وی همچنین گفت: طی یکسال گذشته ، انجام عملیات خونگیری تست و پایش دام های سنگین به منظورشناسایی و حذف دام های بیمار به طور مستمر صورت گرفته است که تاثیر بسزایی در ارتقای بهداشت عمومی جامعه دارد و شامل انجام تست مشمشه در ۲۴۶۲سر اسب، تست سل در ۲۳۱۰۵رأس دام سنگین بوده است.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد در ادامه افزود: در این راستا، ۳۹۰۶۴ مورد واکسیناسیون تب مالت دام سنگین،۱۰۹۴۸۹مورد واکسیناسیون تب مالت دام سبک ، ۸۷۲۰۵۴ مورد واکسیناسیون تب برفکی دام سبک، ۱۰۶۳۴۲ مورد تب برفکی واکسیناسیون دام سنگین، ۳۴۳۳۲۰ مورد واکسیناسیون آبله گوسفندی، ۱۹۴۸۸۶ مورد واکسیناسیون آبله بزی،۵۶۶۰۱۳ مورد واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک، ۷۹۱۰ مورد واکسیناسیون هاری صورت گرفته است.
فاتحی نیا گفت: کلیه مراحل تولید، فرآوری، توزیع و عرضه ی فرآورده های خام دامی تحت نظارت دامپزشکی می باشد و استان دارای ۵ کشتارگاه مرغ ۵ کشتارگاه بلدرچین یک کشتارگاه بوقلمون و ۹ کشتارگاه دام می باشد وکلیه کشتارهای دام و طیور استان از نخستین مراحل پرورش تا مراحل پس از کشتار تحت مراقبت و پایش این ارگان دولتی قرار دارد و اداره کل دامپزشکی استان آماده هرگونه همکاری با بخش خصوصی جهت احداث کشتارگاه دام و طیور در استان را دارد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: از ابتدای سال ۱۹۶۵۳۶راس دام سبک، ۹۳۶۲ راس گاو و گوساله، ۸۲ راس گاومیش، ۳۰۹۹ نفر شتر، ۲۶۴۰قطعه شتر مرغ، ۱۸۸۱۵۷۴۴ قطعه طیورگوشتی، ۳۰۶۱۵۵۲ قطعه بلدرچین و۱۲۹۵۵۰ قطعه بوقلمون در کلیه کشتارگاه های دام و طیور استان تحت نظارت کارشناسان شرعی و بهداشتی دامپزشکی ذبح شده است.
ایشان بیان نمود طی این مدت ۲۸۲۰۸ مورد بازدید از واحد های تولید و عرضه فرآورده های خام دامی صورت گرفته شده که میزان ۵۵۹۲۰ کیلو گرم فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف معدوم و ۸۲۶۸۱۶ کیلوگرم فرآورده مشکوک ضبط شده و ۱۰۲ پرونده جهت برخورد قانونی به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان یزدبا اعلام رضایت از عملکرد اصحاب رسانه استان برای پوشش خبری دامپزشکی در حوزه سالمت برای تامین و تضمین امنیت غذایی با استفاده از فرآورده های خام دامی، از پیگیری ها و تالش این قشر زحمتکش جامعه قدردانی کرد و اعالم داشت در هر شرایطی آماده پاسخگویی هستیم.
حجت الاسلام سید کاظم خامسی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان یزد نیز در این نشست با بیان اینکه غذای حلال همواره در آموزههای دین مبین اسلام مورد تاکید است و خداوند در قران کریم نیز خطاب به پیامبران می فرماید؛ «بخورید از غذاهای طیب و پاک و عمل صالح انجام دهید» و این آیه ارتباط مستقیم غذای طیب را با عمل صالح نشان میدهد.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان یزد تاکید کرد : کشتار در کشتارگاههای طیور استان نه توسط گیوتین بلکه به صورت دستی و با یاد و ذکر خدا انجام میشود.
وی خاطر نشان کرد : رسالتهای مهم و حساس دامپزشکی در تامین سلامت جسم و روحی افراد جامعه به لحاظ تامین غذای پاک و طیب می باشد و به لطف خداوند هیچ مشکلی از ناحیه نظارت بر کشتارها در استان نداریم
در ادامه کلیه خبرنگاران حاضر از خط کشتار بهداشتی و نحوه بسته بندی ، نگهداری و عرضه مرغ در کشتارگاه بازدید کردند .