بنزین

شمارش معکوس برای تولید بنزین یورو۴ در پالایشگاه نفت تهران

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران اعلام کرد: پروژه بنزین‌سازی پالایشگاه تهران با ۸۶ درصد پیشرفت در مسیر بهره‌برداری تا سال ۱۴۰۴ قرار دارد.که پس از تکمیل این پروژه، تمام بنزین تولیدی در این پالایشگاه با استاندارد یورو ۴ عرضه خواهد شد.

به گزارش افق امروز; محسن ایران‌زاد، مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران، در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد: پالایشگاه تهران روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام را دریافت و به محصولاتی از جمله بنزین، گازوئیل، ال‌پی‌جی، نفت کوره و دیگر فرآورده‌های حیاتی تبدیل می‌کند.

وی تأکید کرد:پالایشگاه تهران، به عنوان بزرگ‌ترین بنگاه اقتصادی این شهر، ۱۵ درصد از انرژی کشور را تأمین می‌کند؛ اما قدیمی بودن تجهیزات، این مجموعه را با چالش‌هایی روبرو کرده است.

وی ادامه داد: فناوری به کار رفته در طراحی اولیه این پالایشگاه نسبتاً منسوخ است. در حال حاضر، طرح‌هایی برای ارتقاء ضریب پیچیدگی پالایشگاه از ۵.۵ درصد به ۱۲ درصد تا سال ۱۴۱۰ در حال اجرا است.

ایران‌زاد همچنین به تغییرات بازار انرژی اشاره کرد و پیش‌بینی کرد: پیش‌بینی می‌شود که تا ۲۰ سال آینده، برق به جای بنزین استفاده شود. به همین دلیل، پالایشگاه در مسیر تحول به پتروپالایشگاه قرار گرفته است.

مدیرعامل پالایشگاه تهران همچنین از اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی به عنوان بخشی از طرح‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد و اعلام کرد: برنامه‌هایی برای خرید سهام یک خط تولید پنل‌های خورشیدی در حال بررسی است. علاوه بر این، وی اعلام کرد: بازار تولید باتری و تجهیزات جانبی خودروهای برقی در حال رصد است و تحقیقات در زمینه استخراج لیتیوم از دریاچه نمک آغاز شده است.

ایران‌زاد به بارگیری مستقیم ال‌پی‌جی از ابتدای سال جاری با ظرفیت روزانه ۴۰ تانکر اشاره کرد و گفت: تولید و فروش ال‌پی‌جی در این مجتمع به نقطه تعادل رسیده و همچنین مجوز فروش نفتای سنگین صادر شده است.

این مقام مسئول همچنین از خرید پتروشیمی شازند با هدف تکمیل زنجیره ارزش خبر داد و اظهار داشت: برنامه‌هایی برای افزایش خوراک این پتروشیمی از محصولات پالایشگاه تهران در دست بررسی است.

وی به ظرفیت صادراتی پتروشیمی شازند اشاره کرد و افزود: با تخصیص یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو به پالایشگاه تهران، ظرفیت سودآوری این مجتمع در آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

ایران‌زاد با تأکید بر اهمیت ایمنی، خاطرنشان کرد: پالایشگاه تهران کمترین مقدار گاز مشعل در کشور را دارد، اما برای جلوگیری از حوادث ناگهانی وجود مشعل الزامی است.

وی همچنین از سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیون یورویی برای بازیابی گازهای مشعل خبر داد و افزود: این پروژه تا ۱۸ ماه آینده به مرحله اجرا خواهد رسید.

مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران از پیگیری مجوزهای صادراتی برای محصولات خاص خبر داد و افزود: بازار صادراتی ال‌پی‌جی این پالایشگاه در حال حاضر شامل افغانستان و پاکستان است و قصد دارند این بازار را به ترکیه و آفریقای جنوبی گسترش دهند. او همچنین از پیگیری صادرات نفت‌کوره به کشورهایی نظیر هند خبر داد.

در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی و منابع انسانی، ایران‌زاد اعلام کرد: جذب نیروهای ورودی این مجتمع از طریق آزمون ورودی دانشگاه تهران انجام می‌شود و بر بهره‌مندی از تجارب آنان تأکید کرد.

او از افتتاح مدرسه‌ای ۹ کلاسه به نام «شهدای پالایشگاه» در مهرماه در روستای گل‌حصار خبر داد و اعلام کرد: برنامه‌هایی برای ساخت یک یا دو مدرسه در مناطق محروم به منظور ارتقای فضای آموزشی در دستور کار است.

ایران‌زاد به برنامه‌هایی برای تقویت زیرساخت‌های منطقه و ایجاد مرکز کارآفرینی بانوان در روستای درسون‌آباد اشاره کرد و با تأکید بر توسعه شاخص‌های پدافند غیرعامل و افزایش تولید، به مشکل آب منطقه کهریزک اشاره کرد و گفت: «پالایشگاه ۰.۶ درصد از آب تهران را مصرف می‌کند، اما با اجرای طرح تصفیه پساب تا پایان سال این میزان کاهش خواهد یافت.»

در پایان، ایران‌زاد تأکید کرد: یکی از چالش‌های این شرکت، عدم ارتباط مناسب با جامعه بیرونی بوده که با تلاش‌های انجام شده، این ارتباط با حاکمیت و ارکان منطقه تقویت شده است. وی همچنین از پیگیری طرحی برای توانمندسازی روستاهای اطراف از طریق قرارداد با یک هنرستان فنی خبر داد.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search