به گزارش افق امروز ابراهیم علی پور امروز روزسه شنبه در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان یزد، افزود: شهرداری بخشی از برنامه های شهر را می تواند اجرا کند و شورای شهر فقط بودجه شهرداری را تصویب می کند و بقیه دستگاه های خدمات رسان جدا هستند.
وی ادامه داد: در زمینه خدمات فرهنگی نیز برنامه ای برای شوراها و شهرداری تعریف نشده اما در عمل تمام برنامه های فرهنگی را از شهرداری مطالبه دارند و رویدادهای فرهنگی باعث می شود آسیب های اجتماعی کاهش یابد.
دبیر اجلاس مجمع رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان کشور گفت: تامین خدمات آموزشی نیز از دیگر بخش هایی است که ده ها متولی دارد اما به دلیل عدم وجود بودجه مالی و یا نداشتن برنامه، بازهم از شهرداری مطالبه دارند.
علی پور ادامه داد: همچنین در زمینه آلودگی هوا، نشست های شهری و مشکل آب و دیگر مشکلات نیز مردم از شهرداری مطالبه دارند و حفاظت از محیط زیست بدون مشارکت همگانی امکان پذیر نیست و در صورتی موفق است که همه شهروندان مشارکت داشته باشند که شهرداری می تواند این هماهنگی را ایجاد کند.
وی افزود: در هفتاد و پنجمین اجلاسیه این مجمع که با حضور روسای کلان شهرها و مراکز استان ها در شهر یزد برگزار می شود، بیش از دو سوم جمعیت کشور مدیریت می شود و نماینده این تعداد از جمعیت کشور هستند و لذا نقش آنها در مدیریت شهری تاثیر گذار است.
دبیر اجلاس مجمع رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان کشور گفت: علی رغم این که بیش از صد بار در قانون اساسی نام شوراها عنوان شده اما در مقام عمل این گونه نشده و شورای اسلامی شهرها دخالت داده نمی شوند .
علی پور ادامه داد: دخالت در بازار مسکن از دیگر وظایف شهرداری ها است که در کشور ما به دلیل عدم حضور شهرداری در این حوزه باعث شده وضعیت فعلی را در ساخت و سازها شاهد باشیم.
وی افزود: هر چه شهر بزرگ تر باشد میزان آسیب پذیری بیشتری نیز خواهد داشت و لذا در دنیا به سمت کلان شهرسازی نمی روند در حالی که در کشور ما برعکس است و شهر گران مدیریت می شود.
دبیر اجلاس مجمع رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان کشور گفت: اگر حکمرانی واحد شهری را داشته باشیم بخش عظیمی از مشکلات نیز رفع خواهد شد و الان به دلیل عدم هماهنگی مدیریت شهری شاهد از هم گسیختگی هستیم که زیر ساخت های شهری نیز در حال از بین رفتن است.
علی پور ادامه داد: شعار هفتاد و پنجمین اجلاس، شوراهای اسلامی نماد مردم سالاری دینی پیشرو در حکمرانی یکپارچه شهری است و در چهار کمیسیون مباحثی همچون بررسی راهکارهای تقویت هویت فرهنگی و مقابله با ناهنجاری های اجتماعی با محوریت شهر هوشمند مطرح می شود.
وی ادامه داد : همچنین بررسی وضعیت ذخیره گاه های آب های زیرزمینی موجود در سطح شهرها و اجرای طرح های مدیریت مصرف آب و جلوگیری از هدر رفت آب و استفاده از روش های نوین آبیاری و همچنین بررسی و ارائه پیشنهاد در خصوص فرونشست زمین در شهرها مستند به موضوع زمین شناسی و ممنوعیت حفر چاه های عمیق از دیگر مباحث کمیسیون ها خواهد بود.
دبیر اجلاس مجمع رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان کشور گفت: بررسی راهکارهای لازم به منظور بسترسازی در شهرداری ها برای تحقق حکمرانی یکپارچه شهری در افق تمدنی ایران اسلامی از دیگر موارد مطرح شده در کمیسیون های این اجلاسیه است.
محمود رضا کبیری معاون ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست گفت: شوراها حلقه اتصال مردم به مدیریت است و مردم همیشه با شوراها در ارتباط هستند لذا ما حکمرانی محلی شهری را دنبال می کنیم تا همه دستگاه های خدمات رسان تحت مدیریت شهرداری قرار گیرند و بدون حضور مردم این اتفاق نخواهد افتاد .