علیرضا زاکانی شهردار تهران و نامزد ریاست جمهوری چهاردهم شب گذشته در سومین مناظره انتخاباتی عنوان کرد: «ایران قوی، مستلزم داشتن خانواده قوی است؛ بیحجابی آفت جامعه است.»
به گزارش افق امروز; شب گذشته یکم تیر ماه سومین مناظره انتخاباتی با حضور هر شش نامزد برگزار شد. در این مناظره که با رویکرد فرهنگی و با عنوان «انسجام اجتماعی با حکمرانی فرهنگی» برگزار شد علیرضا زاکانی چندین بار به مسعود پزشکیان و مصطفی پورمحمدی تاخت و به عملکرد و مواضع آنها انتقاد کرد. زاکانی در مورد زنان، فیلترینگ و فضای مجازی نیز مواضعش را تشریح کرد. در ادامه صحبتهای این چهره انتخاباتی را در مناظره سوم مطالعه کنید.
علیرضا زاکانی در مناظره سوم
علیرضا زاکانی صحبتهایش را با اشاره به جایگاه خانواده در قدرت ایران شروع کرد و گفت:
«اساس دولت خدمت اجرای قانون اساسی است. بسیاری از حرفهایی که گفته میشود جنبه شعاری دارد اما اسلام جایگاه رفیع زن و دختر را آن گونه قرار داده که زن و دختر یک فرصت هستند و مسئله نیستند. دو بسته خاص یکی ناظر به سبک زندگی و پاسخ معتبر به نیاز مردم و دیگری ناظر به پیشرفت و آبادانی کشور را در دستور کار قرار دادهایم. در بخش اول سه بخش دارد که یکی رفاه، یارانه و معیشت و اشتغال است. در بخش دوم ناظر به ازدیاد جمعیت است که در اینجا هم تکلیف مشخص است و دنبال کنیم که زن در کنار همسری پیشتازی عرصه اجتماعی را داشته باشد که البته این همان دغدغه رهبری است.»
«در نظام اسلامی خانواده یک خانواده منفعل نیست بلکه یک سلول کنشمند است که هم کنشگری میکند و هم دیگران را به کنشگری وا میدارد.»
«امام راحل در دهه شصت یک بیانیه ۸ مادهای را صادر کرده که حریم خصوصی را از حریم عمومی جدا کرده است. در حریم خصوصی هیچکس حق ندارد دخالت کند. در حوزه اجتماع هم موضوع حریم عمومی است که در اینجا هم قانون حاکم است. در مورد حجاب باید بگوییم که این موضوع هم شرعی است و هم قانونی؛ اما نوع مواجهه با بی حجابان جز از طریق احترام و مواجهه درست قانونی میسر نیست.»
«به عنوان پدر سه دختر و یک همسر عرض میکنم که جمع بین خانه داری، همسر داری و فرزند داری با فعالیت اجتماعی ممکن است. ظرفیت عظیمی که در جامعه زنان وجود دارد مورد غفلت قرار گرفته است.»
«دوستان شما ۳۲ سال کشور را در دست داشتند باید پاسخ دهید. دهه ۶۰و ۷۰و ابتدای ۸۰و ۹۰ کشور در دست دوستان شما بود و باید پاسخ دهید که چرا کار نکردهاید.»
«با فرار رو به جلو که نمیتوان پاسخ معتبر داد. خانمها و دختران فرصت هستند. موضوع شایسته سالاری است. دولت خدمت حتماً بیش از دولتهای قبل از خانمها استفاده خواهیم کرد.»
«با موضوع زنان نمیتوان شعاری رفتار کرد. زنان امنیت و نقش در جامعه میخواهند که اگر به آنها داده نشود کشور متضرر میشود. حل بخش عمده معضلات کشور به دست زنان است. اینکه امام راحل فرمود مرد از دامن زن به معراج میرود شوخی نیست و اعتبار است.»
«بین همسری و مادری و فعال اجتماعی نه محبوس بودن را میپذیریم و نه ابزار بودن را میپذیریم.»
زاکانی در در مورد سقط جنین، گفت:
«این مسئله جنبه اقتصادی دارد اما بیشتر مربوط به مسئله فرهنگی است.»
علیرضا زاکانی و خانواده
زاکانی همچنین در ادامه صحبتهایش افزود:
«هیچ ملت و دولتی نیست که درک درستی داشته باشد و افکار عمومی خود را در اختیار بیگانگان قرار دهد.»
«فیلترینگ با صیانت متفاوت است. آقایانی که از فیلترینگ صحبت میکنند ابتدا بی پروایی کردند و امکان ظهور و بروز پیام رسان ها را به شکلی فراهم کردند که مبتنی بر ضوابط کشور ما نبود. در تمام دنیا وجود دارد اما ضابطه من استفاده میکنند.»
«اولین اشکال به همین دوستانی است که ادعای فیلترینگ دارند. دوستان این افراد در ستادهای انتخاباتی شأن دکان فیلترینگ باز کردن. و برای مردم مزاحمت ایجاد کردند.»
«ظرفیتها و پیام رسان های داخلی را تقویت کردن یک اصل برای هر کشوری است. دوستان هنوز موضوع صیانت و فیلترینگ را خلط میکنند. اینترنت و فضای مجازی در زندگی همه وجود دارد.»
«اینترنت موهبت است و زمینه تعامل با جهان، زمینه توسعه و دانش، ایجاد زیرساختهای اساسی کشور را ایجاد میکند.»
«در شهرداری از هوش مصنوعی استفاده میکنیم. در دولت رئیسی توسعه زیرساختهای کشور فعال شده است. قرار است سرعت اینترنت تا ۵۰ برابر بالا رود.»
«زاکانی در مورد حجاببان، گفت: «آقای پزشکیان اگر این موضوع را با من جدی مطرح کردید، دروغ است. اگر هم شوخی کردید آن دنیا ماخذه خواهید شد و حق ندارید جلوی مردم شوخی کنید. حجاب را جز با گفتگو و احترام و زمینه رعایت قوانین نمیتوان درست کرد.»
«بیشترین فیلتر زمان پورمحمدی در دهه ۹۰ شکل گرفته لذا ضرورت دارد در این باره با مردم صحبت کنند.»
« به آقای پورمحمدی و پزشکیان توصیه میکنم که اگر با هم هماهنگ کردین بنده نمیگذارم حق مردم ضایع شود.»
«نه در دوران دفاع مقدس، دانشگاه و مجلس نگذاشتهام حق مردم ضایع شود و نه امروز میگذارم شما سر مردم کلاه بگذارید. هرکدام از ما که اینجا نشستیم بالقوه رئیس جمهور هستیم. برنامههای بنده از قویترین برنامهها است.»
زاکانی خطاب به پزشکیان، افزود:
«به من پاسخ ندهید. بنده شما را میشناسم شما ادم با ارزشی هستید اما دوستان تان سر شما کلاه میگذارند. در مجلس هم که بودیم سر شما را کلاه میگذاشتند.»
زاکانی و مناظره سوم
در بخشی از مناظره با توجه به انتقادها و مواضعی که علیرضا زاکانی در برابر مسعود پزشکیان دیگر چهره انتخاباتی عنوان کرد پزشکیان از او پرسید «تا آخر میمونی؟» زاکانی تاکید کرد میماند و در پاسخ تسریح کرد:
«حتماً باقی خواهم ماند و نمیگذارم که شماها رئیس جمهور شوید.»
این کاندیدای ریاست جمهوری در ادامه افزود:
«نوع مواجهه شما غلط است. شما با حقایق و موارد خیلی سطحی برخورد میکنید.»
« اگر بنا باشد کسی در مورد فیلترینگ صحبت کند آقای پورمحمدی نباید صحبت کند چرا که او و دوستانش بیشترین عامل فیلتر در کشور بوده است.»
«دو دهه است صحبت کردهام و بارها به دادگاه رفتم اما سربلند بیرون آمدهام. نمیگذارم حق شهید رئیسی نابود شود. کاری را که روحانی نکرد و زیرساختها را توسعه نداد اما این شهید بزرگوار این کار را انجام داد.»
«پورمحمدی باید به مردم بگوید که چه نقشی در فیلترینگ داشته است. بعید میدانم که او توبه کرده باشد!»
«معتقدم سیاست گذاری فعال و حامی وظیفه دولت است نه اعمال سلیقه فرهنگی و محدود که با شرایط و اقتضائات فرهنگی در مخالفت باشد.»
«فرهنگ مثل هوا میماند و سبب حیات خواهد شد. دولت خدمت دولتی است که حامی مردم در تولیدات درست فرهنگی و هنری است. ذائقه مردم کاملاً مشخص است و اینگونه نیست که یک عده برای مردم ذائقهای را تعریف کنند. فیلم بیبدن تا به امروز پرفروشترین فیلم است .۲ هزار صندلی را احیا کردیم و در حال حاضر ۵ هزار و ۵۰۰ صندلی سینمایی داریم.»
«باید به اقتصاد فرهنگ دقت کرد. بیمه هنرمندان و توجه به آنها و صندوق اعتباری هنر در دولت خدمت به صورت جدی پیگیری خواهد شد. جلوگیری از مداخله دستگاههای غیر متخصص انجام خواهد شد. توجه به زیرساختهای فرهنگی، سینما، انیمیشن، نشاط اجتماعی، کتاب، باید مورد دقت قرار گیرد.»
زاکانی و فرهنگ
علیضا زاکانی که چندین بار از طرف دیگر کاندیداها احتمال انصرافش به صورت غیر مستقیم مطرح شد در ادامه مناظره با موضوع فرهنگ به تولیدات فرهنگی اشاره کرد و گفت:
«موضوع فرهنگ و قالبهای فرهنگی مثل کتاب و کتاب خوانی امری است که اگر ملتی با آن آشنا شد میتواند آینده خود را به بهترین نحو بسازد.»
علیرضا زاکانی دو کتاب معرفی کرد و گفت:
«یک کتاب با عنوان «دغدغه های فرهنگی» است که تقدیم پزشکیان میکنم. کتاب دیگر «سال های بنفش» عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم است. اگر به این کتاب مراجعه شود از فاجعه اتفاق افتاده را متوجه خواهند شد.»
همچنین خطاب به مسعود پزشکیان افزود:
«بنده، بنده خدا هستم. یک نفر از ملت هستم. نه خدا هستم و نه ملت. دوران یکسری اقدامات گذشته است و مردم آگاهند و بصیرت دارند. توهین به بصیرت مردم نکنید.»
«مردم سالاری دینی که انقلاب اسلامی به ما هدیه داد فقط در حوزه سیاست خلاصه نمیشود لذا این مهم باید عمق یابد و در حوزه فرهنگ، اجتماع و اقتصاد هم باید عملاً مشارکت مردم را ببینیم.»
«در حوزه فرهنگ و توجه به حلقههای میانی و دقت در ایجاد سازو کارها و فناوریهای حدی. برای تفریح و شادی برای مان موضوعیت دارد. در دو سال گذشته دیدید که چطور شادیهای میلیونی در کشور و تهران رقممی خورد. در حوزه تعلیم و تربیت عملاً مجموعه زیرساختهای خود را پشت سر مدرسه قرار دادهایم.»
«باید به فرهنگ به عنوان مدار سایر نظامات توجه کرد و تعلیمی و تربیت را به عنوان سکوی پیشران پذیرفت.»
«مواردی در قالب فیلم، سریال، کتاب و…. نیازمند حمایت جدی و اساسی است. چرا که میتواند ماندگاری پیام را بیشتر کند و هم میتواند نشانگاه باشد.»
«باید به اسباب هنر و هنرمندان احترام گذاشت.»
«کارنامه بنده کاملاً معلوم است. بنده در این ۴۵ سال گذشته پاسخگوی اعمال خود بودم و به لطف خدا در تمام فراز و نشیبهای گذشته در طرف درست تاریخ ایستادهام. بنده در حقخواری به گونهای حرکت میکنم که مخالفین بعضاً پناه می اورند و حقوق شأن را استیفا میکنند. پزشکیان میتواند از برخی افراد ستاد خود این موضوع را پیگیری کند.»
«نسبت به شرایط امروز کشور اشراف دارم و برنامه تحول دارم و از بیان آن نیز ابایی ندارم.»
«دلها دست خداست. قلب مردم دست خداست. مردم به گذشته و برنامههای ما نگاه کنند. نهایت امر هر آنچه خیر و صلاح کشور است، رقم بخورد.»
علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری
«علیرضازاکانی» در پایان مناظره در جمع خبرنگاران حاضر شد و عنوان کرد:
«امیدوارم مردم عزیز کشورمان در آینده الگویی برای جهانیان باشند. امروز موضوع مورد بخث فرهنگ و هنر بود. به طبع پیرامون زنان و خانواده و دختران مباحثی مطرح شد. بنده هم ناظر به حریم خصوصی و عمومی مطالبی را بیان کنم. حریم خصوصی خط قرمز برای دخالت است.»
«معتقدم ضعفها بیشترین خیر و برکت را در انتقال و ارسال و اثر گذاری پیام و رشد جامعه دارد. دولت خدمت، دولت حامی اصحاب فرهنگ و خانواده است.»
این چهره انتخاباتی در انتهای صحبتهایش گفت:
«با موضوع زنان نمیتوان شعاری رفتار کرد. زنان امنیت و نقش در جامعه میخواهند که اگر به آنها داده نشود کشور متضرر میشود. حل بخش عمده معضلات کشور به دست زنان است.»
گفتنی است روز پنجشنبه ۷ تیر ماه زاکانی به همراه پنج چهره انتخاباتی دیگر در آخرین مناظره شرکت خواهد کرد و با توجه به این که روز بعد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری برگزار میشود میتوان حساسیت و سرنوشتساز بودن این مناظره را حدس زد.