فرود اضطراری نفت در ۶۶ دلار

قیمت نفت برنت در دو روز گذشته با سقوط ۱۳ درصدی به ۶۶ دلار رسید. این ریزش شدید ناشی از دو عامل هم‌زمان بود: تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ بر فولاد وارداتی و اعلام افزایش تولید توسط اوپک پلاس.

به گزارش افق امروزسقوط قیمت جهانی نفت در ۲ روز گذشته که به‌دنبال دو شوک تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و افزایش غیرمنتظره در تولید از سوی اوپک پلاس (+OPEC) اتفاق افتاد، چشم انداز بازار جهانی انرژی را با سرعتی حیرت‌آور تغییر داده است.براساس آنچه اکوایران گزارش داده است: قیمت نفت خام برنت در طول روزهای پنج‌شنبه و جمعه با حدود ۱۳ درصد کاهش به ۶۶ دلار در هر بشکه سقوط کرد و برنامه دونالد ترامپ برای افزایش تولید سوخت‌های فسیلی در آمریکا و دستیابی به تسلط بر بازار انرژی را در سایه تردید قرار داد. انتظار می‌رود موج فروش، افزایش هزینه‌های انرژی در اروپا بهبود بخشد، در حالی‌که بر کشورهای تولیدکننده نفت خاورمیانه فشار وارد خواهد کرد.

تغییر چشم‌انداز بازار نفت در ۲۰۲۵

بازار نفت اکنون انتظارات قبلی خود برای ۲۰۲۵ را کنار گذاشته است. موسسه مالی گلدمن ساکس پیش‌بینی خود از قیمت پایان سال برای نفت برنت را روز پنج‌شنبه با ۵ دلار کاهش به ۶۶ دلار در هر بشکه رساند. گروه مالی یوبی‌اس نیز که در ابتدای سال افزایش تقاضای جهانی تا ۱.۱ میلیون بشکه در روز را پیش‌بینی کرده بود، آن را حدود ۵۰ درصد کاهش داد.

تبعات کاهش قیمت و تعرفه‌ها برای شرکت‌های نفتی آمریکا

معاملات آتی نفت روز جمعه به حدود ۶۱ دلار در هر بشکه رسید که براساس نظرسنجی جدید توسط فدرال رزور دالاس بسیار پایین‌تر از آستانه ۶۵ دلاری است که بسیاری از شرکت‌ها برای سودآوری حفر چاه‌های جدید نفت در تگزاس و ایالت‌های مجاور به آن نیاز دارند. جنگ تعرفه‌ای نیز قیمت تجهیزات حفاری را افزایش می‌دهد، به طوری‌که هزینه‌ خرید لوله‌ و فلزات حدود ۳۰ درصد نسبت به قبل از زمانی که ترامپ در ماه گذشته تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر فولاد وارد کرد، افزایش یافته است.ترکیب کاهش قیمت نفت و افزایش هزینه‌ها می‌تواند تلاش‌های ترامپ برای فشار بر شرکت‌های تولیدکننده نفت آمریکایی برای افزایش تولید را از مسیر خارج کند.

%D8%B4%D9%88%DA%A9 %D8%AA%D8%B9%D8%B1%D9%81%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C %D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE %D9%88 %2BOPEC %D8%A8%D9%87 %D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA %D9%86%D9%81%D8%AA

شاخص سهام S&P 500، که سهام شرکت‌های نفت و گاز آمریکایی اوپک پلاس را نیز شامل می‌شود در ۲ روز گذشته ۱۶ درصد سقوط کرد. و سهام شرکت‌هایی چون ای‌پی‌ای، دیاموندبک انرژی و بیکر هاگز در میان سقوط‌های بزرگ بود که همگی بیش از ۲۰ درصد کاهش یافتند.

کاهش چشمگیر قیمت بنزین در اروپا

کاهش قیمت نفت اما در نهایت قیمت بنزین را کاهش می‌دهد و به تحقق هدف ترامپ برای کاهش هزینه‌های انرژی در آمریکا کمک می‌کند. در اروپا نیز کاهش قیمت‌های انرژی خبر خوبی است؛ تعرفه‌ها، قیمت بنزین در اروپا را به پایین‌ترین سطح ۶ ماه رسانده است، با این انتظارات که جنگ‌های تعرفه‌ای می‌تواند به تقاضای جهانی انرژی آسیب بزند و محدودیت اخیر بازار را کاهش دهد.این کاهش قیمت‌ها برای منطقه‌ای که در تلاش برای ذخیره سازی گاز کافی برای زمستان آینده است، آرامشی ایجاد می‌کند. اگر رشد اقتصادی چین کاهش یابد، اروپا برای خرید محموله‌های گاز طبیعی مایع از آمریکا و سایر نقاط با رقابت کمتری روبه‌رو خواهد شد.

زیان تولیدکنندگان خاورمیانه

با این حال، آسیبی که اعضای در خاورمیانه از کاهش قیمت نفت متحمل می‌شوند، عامدانه است. عربستان سعودی در تلاشی آشکار برای مجازات برخی از اعضای گروه، چون قزاقستان و عراق که به‌طور مداوم سهمیه‌های تولید خود را زیرپا می‌گذارند تلاش کرد تا افزایش تولیدی را که برای ماه می میلادی برنامه‌ریزی شده بود را سه برابر کند. و بعید است زمان بندی اعلام آن که چند ساعت پس از اعلام تعرفه‌ها از سوی دونالد ترامپ انجام شد، اتفاقی بوده باشد. به گفته بلومبرگ، مقامات در روزهای قبل با یکدیگر گفت‌وگو داشته‌اند. نمایندگان گروه و معامله‌گران نفت حدس می‌زندند که سعودی‌ها عمدا به‌دنبال به حداقل رساندن اثرات نزولی هستند.اما به نوشته بلومبرگ، این قماری خطرناک برای اوپک پلاس است. بسیاری از اعضای این گروه برای پوشش هزینه‌های دولت نیاز به افزایش قیمت نفت دارند. عربستان سعودی، به عنوان نمونه نیاز به قیمت بیش از ۹۰ دلار در هر بشکه دارد و مجبور شده تا سرمایه‌گذاری در برخی از پروژه‌های چشم انداز ۲۰۳۰ برای متحول کردن اقتصاد خود را کاهش دهد.بر اساس تخمین صندوق بین‌المللی پول، عراق نیز به نفت بیش از ۹۰ دلار و قزاقستان بیش از ۱۱۵ دلار در هر بشکه نیاز دارد.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search