روانشناسان

فعالیت غیرمجاز روانشناسان فاقد صلاحیت‌های حرفه‌ای تهدیدی برای جامعه است

غلامعلی افروز روان‌شناس برجسته و مؤسس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور با هشدار به افزایش تخلف در حوزه ارائه خدمات روان‌شناسی، از ضعف نظارتی بر روان‌شناسان و افزایش تخلفات در این حوزه انتقاد کرد و گفت: فعالیت غیرمجاز روان‌شناسان بدون پروانه و فاقد صلاحیت‌های لازم حرفه‌ای و اخلاقی تهدیدی جدی برای خانواده‌ها و جامعه است.  

به گزارش افق امروز غلامعلی افروز روز سه‌شنبه در گفت‌وگو ، افزود: نبود سازوکارهای مؤثر برای رسیدگی به تخلفات در این حوزه در برخی موارد زمینه تبلیغات ناروا و دریافت هزینه‌های گزاف و بسیار فراتر از تعرفه مصوب از مراجعان را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه «یک روان‌شناس اگر خودش سلامت روان نداشته باشد، چگونه می‌تواند به دیگران کمک کند؟»، از نظام روان‌شناسی ایران به دلیل نظارت ضعیف بر عملکرد چندین هزار روان‌شناس و مشاور شاغل در مناطق مختلف کشور انتقاد کرد.

افروز با بیان اینکه اگر صدور روزافزون پروانه‌های حرفه‌ای با برنامه جامع و مستمر نظارتی همراه نباشد می‌تواند آسیب‌زا شود، مقایسه‌ای با سیستم نظارتی در آمریکا انجام داد و گفت: در آمریکا نظارت آن‌قدر قوی است که کسی جرأت تقلب ندارد اما در ایران متأسفانه به‌راحتی تخلف صورت می‌گیرد و حتی با شکایت مردم هم رسیدگی مؤثری انجام نمی‌شود.

این استاد ممتاز دانشگاه تهران با اشاره به صدور پروانه‌های روان‌شناسی بدون نظارت کافی گفت: هر پنج سال یکبار هم به‌گونه‌ای که بایسته است عملکرد روان‌شناسان از نظر خدمات حرفه‌ای، میزان رضایت مراجعان و مهم‌تر، رعایت منشور اخلاقی نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور ارزیابی نمی‌شود.

وی از دریافت مبالغ هنگفت خارج از تعرفه مصوب توسط بعضی از روان‌شناسان به دلایل عدیده از جمله گرانی اجاره دفتر کار و هزینه های جاری گلایه کرد و افزود: متأسفانه بعضی روان‌شناسان برای هر جلسه ۴۵ دقیقه‌ای مبالغ میلیونی دریافت می‌کنند؛ درحالی که در غالب کشورهای دنیا چنین رویه‌ای غیرمنطقی مشاهده نمی‌شود. اکثر مردم و خانواده‌ها توان پرداخت این هزینه‌ها را ندارند و شرکت‌های بیمه‌ای هم چندان حمایتی نمی‌کنند.

فریب مردم با تبلیغات دروغین

افروز به تبلیغات غیرواقعی برخی روان‌شناسان اشاره کرد و گفت: بعضی از این افراد با ظاهری آراسته و عکس‌ها و ژست‌های هنری، خود را به‌عنوان متخصص معرفی می‌کنند، درحالی که صلاحیت‌های لازم را ندارند. حتی برخی ادعا می‌کنند با کشورهای خارجی همکاری و نمایندگی دارند، که خلاف واقع است.

درخواست دکتر افروز از مسئولان

این روان‌شناس پیشکسوت خواستار تقویت نظارت بر روان‌شناسان و برخورد جدی با متخلفان شد و گفت: نظام روان‌شناسی باید فوراً اقدام کند؛ اگر نظارت قوی و رسیدگی به تخلفات وجود داشت، امروز شاهد این همه تخلف گسترده نبودیم.

علی فتحی آشتیانی رئیس نظام روانشناسی هشتم اردیبهشت امسال با بیان اینکه تاکنون حدود ۳۳ هزار پروانه اشتغال ملی و تخصصی برای اعضای این سازمان صادر شده است، افزود: ۱۰ هزار و ۵۰۰ مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها و ۲۳ هزار مجوز از طریق این سازمان صادر شده است.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۳ هزار پروانه فعالیت صادر شد و مابقی طی ۲۰ سال فعالیت این نهاد تخصصی صادر شده است.

به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، این سازمان در سال ۱۴۰۳ در حوزه صدور پروانه ۱۵۶ درصد رشد داشته و ۴۰ هزار نفر عضو دارد که هنوز پروانه فعالیت ندارند.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search