فوتبال باشگاهی آسیا

فوتبال باشگاهی آسیا؛ تیم‌های ایرانی ژن قهرمانی ندارند!

ناکامی چهار نماینده ایران در ۲ سطح باشگاهی آسیا زنگ خطر را برای تبدیل شدن فوتبال ایران به قدرت درجه چندم به صدا درآورده است.

به گزارش افق امروز رقابت‌های فوتبال باشگاهی قاره کهن در سال ۱۴۰۳ با شکل و شمایل متفاوت برگزار شد. این رقابت‌ها در ۲ سطح لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان سطح ۲ در جریان است اما در ادامه این مسابقات هیچ نماینده‌ای از ایران در این پیکارها حضور ندارد!

برای حضور در این مسابقات ایران ۲+۱ سهمیه در لیگ نخبگان و یک سهمیه در سطح ۲ لیگ قهرمانان داشت. پرسپولیس به عنوان قهرمان لیگ برتر، استقلال به عنوان نایب قهرمان لیگ سهمیه مستقیم لیگ نخبگان را کسب و سپاهان به عنوان قهرمان جام حذفی به مرحله پلی‌آف این لیگ صعود کرد. در سطح ۲ لیگ نخبگان نیز تراکتور تبریز نماینده ایران بود.

این چهار نماینده عملکرد کاملا متفاوتی داشتند اما در نهایت نام آنها با حذف از مراحل مختلف فوتبال باشگاهی آسیا گره خورد.

سپاهان؛ ناکامی مطلق در ۲ جبهه

تیم سپاهان اصفهان که با کسب عنوان قهرمانی جام حذفی به عنوان نماینده سوم ایران به مرحله پلی‌آف لیگ نخبگان گام گذاشته بود، در نخستین دیدار مرحله پلی‌آف برابر شباب الاهلی با نتیجه چهار بر یک شکست خورد و به سطح ۲ لیگ نخبگان رفت.

سپاهان در سطح ۲ لیگ نخبگان نیز با تیم‌های شارجه امارات، استقلال تاجیکستان و الوحدات اردن هم گروه شد اما نتوانست عملکرد درخشانی در این سطح از رقابت‌ها را داشته باشد. تیم سپاهان خلاف تمام پیش‌بینی‌ها تنها ۱۰ امتیاز از دور گروهی این مسابقات کسب کرد و با قرار گرفتن در جایگاه سوم عملا حذف شد.

در این گروه، شارجه امارات با ۱۳ امتیاز صدرنشین شد و الوحدات اردن هم با ۱۱ امتیاز در موقعیت دوم قرار گرفت.

فوتبال باشگاهی آسیا؛ تیم‌های ایرانی ژن قهرمانی ندارند!

پای لنگ پرسپولیس در شروع تورنمنت‌ها

پرسپولیس که به عنوان قهرمان لیگ برتر در جمع تیم‌های حاضر در نخبگان آسیا قرار گرفته بود، در سال ۱۴۰۳ هم سنت‌شکنی نکرد و با قرار گرفتن در جایگاه نهم لیگ نخبگان عملا از دور این رقابت‌ها حذف شد.

با پایان رقابت‌های مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا تیم‌های الهلال، الاهلی، النصر، السد قطر، الوصل امارات، استقلال، الریان قطر و پاختاکور ازبکستان به مرحله حذفی رسیدند.

پرسپولیس در ۶ دهه گذشته در سه تورنمنت مهم قاره کهن آغازی ناموفق داشته است. این تیم در سال ۱۹۶۹ نخستین نماینده ایران در باشگاه‌های آسیا بود که با یک شکست، ۲ پیروزی و یک تساوی نتوانست عملکرد درخشانی داشته باشد و در دور گروهی حذف شد.

با تغییر فرمت مسابقات از سال ۲۰۰۳ پرسپولیس بار دیگر به عنوان نماینده ایران به رقابت‌های لیگ قهرمانان رفت اما در همان دور گروهی قافیه را به الشبااب امارات باخت و حذف شد. در آن سال استقلال نیز نتوانست از دور گروهی صعود کند.

پرسپولیس حذف زودهنگامی از مسابقات لیگ نخبگان داشت تا حسرت قهرمانی در فوتبال باشگاهی آسیا برای آنان به بیش از ۶ دهه برسد.

فوتبال باشگاهی آسیا؛ تیم‌های ایرانی ژن قهرمانی ندارند!

حذف تراکتور با یک دوجین ستاره

سومین تیم ناکام ایران در فوتبال باشگاهی آسیا تراکتور تبریز بود. این تیم که با خریدهای گرانقیمت خود به دنبال کسب نخستین افتخار بین‌المللی بود، در نهایت نتوانست آنگونه که باید در سطح ۲ لیگ قهرمانان درخشان ظاهر شود.

تراکتور در مرحله گروهی این لیگ با تیم‌های الوکره قطر، موهان باگان هند و روشن تاجیکستان همگروه بود و در نهایت با کسب ۱۰ امتیاز به عنوان صدرنشین به مرحله حذفی رسید. در این گروه تیم موهان باگان هند از دور رقابت‌ها انصراف داد. تراکتور در مرحله حذفی توانست تیم الخادیه بحرین را حذف و حریف الاتفاق عربستان شود.

فرصت‌سوزی تراکتوری‌ها در تبریز و اشتباهات متعدد ستارگان این تیم در عربستان موجب شد تا شاگردان دراگان اسکوچیچ وداع تلخی با آسیا داشته باشند. پرشورها در عربستان در ضربات پنالتی با نتیجه چهار بر ۲ مغلوب الاتفاق شدند تا حسرت یک جام بین‌المللی در کلکسیون افتخارات این تیم همچنان پابرجا باشد.

اشتباه مهلک علیرضا بیرانوند در صحنه گل دوم مدت‌ها به سوژه فضای مجازی و رسانه‌های عربستانی تبدیل شد و حتی طرفداران پرسپولیس ناکامی بیرانوند در این صحنه را نتیجه پشت کردن به تیم سابق و روی آوردن به مال‌اندوزی دانستند.

فوتبال باشگاهی آسیا؛ تیم‌های ایرانی ژن قهرمانی ندارند!

استقلال در دام یاران رونالدو

در بیم تیم های ایران در آسیا استقلال بهترین عملکرد را داشت زیرا توانست در بالاترین سطح فوتبال قاره کهن جشن صعود را به مرحله حذفی برگزار کند. شاید برخی تراکتور را موفق‌ترین تیم ایرانی قلمداد کنند اما واقعیت این است که تراکتور با اسکوچیچ در سطح ۲ فوتبال آسیا به مراحل بالاتر رفته که قابل قیاس با لیگ نخبگان و دشوارهای صعود از این لیگ نبود.

سطح ۲ لیگ نخبگان ادامه همان مسابقات جام در جام باشگاه‌های آسیا است که تیم پرسپولیس تنها تیم ایرانی قهرمان آن شد اما هیچگاه به طور رسمی جایی در بین برترین‌های آسیا به دست نیاورد.

الهلال عربستان با چهار قهرمانی و پنج نایب قهرمانی، پوهانگ استیلرز کره‌جنوبی با سه قهرمانی و یک نایب قهرمانی، اوراوارد دایاموندز ژاپن با سه قهرمانی و یک نایب قهرمانی و استقلال تهران با ۲ قهرمانی و ۲ عنوان نایب قهرمانی چهار تیم برتر آسیا در تمام ادوار مسابقات باشگاهی به شمار می‌روند.

استقلال شرایط سختی را در لیگ نخبگان داشت اما در نهایت با ۲ برد و سه تساوی و به عنوان تیم ششم این لیگ به مرحله حذفی صعود کرد. استقلال در مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ نخبگان به سد سخت النصر با کریستیانو رونالدوی نامدار خورد و در نهایت با نتیجه سه بر صفر از دور مسابقات حذف شد.

استقلال در شرایطی حذف از دور رقابت‌ها را تجربه کرد که پنج مربی در طول کمتر از ۶ ماه در نیمکت این تیم حضور داشتند. استقلال تیم الغرافه را با جواد نکونام شکست داد و در نهایت جشن صعود را با سهراب بختیاری‌زاده گرفت. این تیم حذف از لیگ نخبگان را با میودراگ بوژوویچ تجربه کرد. محمد نوازی و پیتسو موسیمانه دیگر مربیان استقلال در ۶ ماه گذشته بودند!

فوتبال باشگاهی آسیا؛ تیم‌های ایرانی ژن قهرمانی ندارند!

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search