به گزارش افق امروز دبیر جشنواره بینالمللی قصهگویی با اشاره به جایگاه یزد بهعنوان پایتخت قصه ایران، گفت: از سال گذشته، یزد بهعنوان پایتخت قصه ایران معرفی شد. یکی از دلایل این انتخاب، جهانی بودن شهر یزد و میراث فرهنگی ارزشمند آن بود. وی افزود که میراث ملموس زمانی هویت واقعی پیدا میکند که در کنار میراث ناملموس مانند قصه و قصهگویی به آن توجه شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد همچنین تأکید کرد: هر یک از بناهای تاریخی یزد قصه و داستان خاص خود را دارند. جشنواره بینالمللی قصهگویی، قدیمیترین و مهمترین رویداد فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان است که به مدت ۲۶ سال بهطور مداوم برگزار شده است.
وی با اشاره به انتقال این جشنواره به یزد از سال ۱۴۰۱، گفت: پس از ۲۳ دوره برگزاری جشنواره در پایتخت، این رویداد در سال ۱۴۰۱ به یزد منتقل شد و با موفقیت چشمگیری همراه بود، بهطوریکه برگزاری جشنواره در سال ۱۴۰۲ نیز به یزد سپرده شد. همین امر باعث شد که یزد بهعنوان پایتخت قصه ایران شناخته شود.
قوامی در ادامه به نقش یزد در تاریخ قصهگویی ایران اشاره کرد و بیان داشت: یزد زادگاه مهدی آذر یزدی، پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران و خالق کتابهای ماندگار «قصههای خوب برای بچههای خوب» است. این ویژگیها، در کنار جایگاه جهانی یزد، باعث شد دبیرخانه دائمی ترویج و توسعه قصهگویی ایران به یزد منتقل شود و تمامی ظرفیتها و آرشیو غنی ۲۵ سال گذشته این جشنواره به این استان منتقل گردد.
دبیر جشنواره همچنین از حضور بینالمللی این رویداد خبر داد و گفت: از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ بهمنماه، یزد میزبان نهتنها قصهگویان ایران بلکه نمایندگانی از سایر کشورهای دنیا خواهد بود.