به گزارش افق امروزطالبی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت، در تحلیل قیمتگذاری ناعادلانه خودرو در ایران گفت: قیمتگذاری در صنعت خودروسازی با الگوی جهانی این صنعت همخوانی ندارد، چراکه شرکتهای بزرگ دنیا با ادغام و تولید انبوه، هزینهها را کاهش دادهاند تا قیمت و کیفیت رقابتی ارائه دهند.وی با اشاره به تفاوتهای بازار خودرو در ایران و جهان افزود: در بازارهای آزاد، خریدار بر اساس کیفیت و قیمت مناسب تصمیمگیری میکند، اما در ایران به دلیل نبود رقابت واقعی، خودروسازان انگیزهای برای بهبود کیفیت و کاهش قیمت ندارند.
وی افزود: تیراژ پایین تولید در ایران (حدود ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه در سال توسط تمامی خودروسازان) باعث افزایش قیمت تمامشده و کاهش کیفیت میشود، درحالی که تولید انبوه در جهان این مشکل را حل کرده است. خودروسازان جهان با افزایش تولید، قیمت را کاهش می دهند که باید در ایران نیز اینگونه باشد.طالبی تاکید کرد: باید نظارت عادلانهای بر قیمتگذاری وجود داشته باشد، اما این نظارت باید کارشناسی و بر اساس فرمولهای اقتصادی باشد، نه دستوری.
وی گفت: شورای رقابت یا نهادهای نظارتی باید با بررسی متغیرهایی مانند تعرفهها، تیراژ تولید و شرایط تحریم، قیمت تعادلی را تعیین کنند، نه قیمتگذاری آزاد یا کاملاً کنترلشده. در صورتی که اکنون شورای رقابت قیمت تعادلی ندارد.به گفته این کارشناس، وضعیت خودروسازی ایران منحصربهفرد و نامتعارف است و برای رسیدن به قیمتگذاری منطقی، یا باید بازار را کاملاً آزاد گذاشت یا با نظارت کارشناسی، توازن بین حمایت از تولیدکننده و حقوق مصرفکننده ایجاد کرد.
- . خودرو تحت تاثیر مذاکرات گران شد
- . سود بازرگانی خودرو ۱۰۰درصد باقی ماند
- . افزایش قیمت خودرو در بازار
- . تغییر قیمت خودرو در بازار تند شد
- . نقص ایمنی خودروها؛ عامل خاموش تلفات انسانی در جادهها
- . ۴ خودرو دو سیلندر که شتاب آنها، بیشتر از خودروهای چهار سیلندر است
- . خودرو دیگر بازار ندارد
- . تعرفههای آمریکا بر واردات خودرو مشخص شد
- . خرید و فروش خودرو در بین بست
- . قیمت خودرو تا ۳ هزار دلار گران میشود