مایه کوبی

مایه کوبی ۳۲۰ هزار راس دام سنگین بصورت رایگان

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: واکسیناسیون رایگان ۳۲۰ هزار راس از دام‌های سنگین در این استان بر علیه بیماری لمپی اسکین همزمان با سراسر کشور آغاز شد.

افق امروز و به نقل از ایرنا ، سید امید خلیل زاده روز چهارشنبه افزود: این طرح به صورت رایگان در سه هزار و ۲۰۰ واحد دامی اپیدمیو لوژیک در مناطق روستایی و عشایری استان آذربایجان غربی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه مرحله اول مایه کوبی در بهار در سطح مناطق روستایی و عشایری انجام شده است، ادامه داد: مهمترین راه پیشگیری از این بیماری مایه کوبی دام‌های حساس با استفاده از واکسن‌های اختصاصی است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: این اقدام با همکاری دامپزشکان بخش خصوصی و اکیپهای بخش دولتی انجام می شود و سعی می‌شود در سریع ترین زمان به اتمام برسد و لازم است دامداران نیز همکاری‌های لازم را در این زمینه داشته باشند.

وی واکسینه کردن دام‌های حساس در مجتمع‌های دامداری، رعایت بهداشت دام و محل نگهداری دام، ضدعفونی و سم پاشی جایگاه و همچنین مدیریت کود و خروج به موقع فضولات از محوطه دامداری، رعایت کامل ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای مطابق با دستورالعمل‌های دامپزشکی را از اقدام‌های مهم برای پیشگیری از شیوع بیماری لمپی اسکین بیان کرد.
خلیل زاده یادآور شد: برای کنترل این بیماری لازم است خرید و فروش و جابه جایی دام تنها با نظارت و مجوز حمل بهداشتی دامپزشکی صورت گیرد.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی در ادامه افزود: دامداران همچنین برای کنترل جمعیت حشرات، آب‌های راکد اطراف دامداری را از بین برده و نسبت به ضدعفونی اطراف دامداری اقدام کنند.
وی از دامداران استان خواست در صورت بروز هرگونه بروز تلفات و وجود علایم بیماری، موارد را نزدیکترین اداره دامپزشکی اطلاع دهند.
بیماری لمپی اسکین یک بیماری ویروسی است که قابل سرایت به انسان را ندارد و تنها راه پیشگیری از آن از طریق واکسیناسیون و رعایت ضوابط بهداشتی – قرنطینه‌ای است.
لمپی اسکین بیماری حاد ویروسی، بسیار عفونی وپوستی در گاوها است، این بیماری به وسیله ویروس خانواده آبله ایجاد می‌شود و مشابه آنچیزی است که باعث بروز آبله در گوسفند و بز می‌گردد، گاوها حساسیت بیشتری نسبت به این بیماری داشته و بعضا بیماری در آنها با تلفات همراه است.

علایم بیماری شامل: تب بالا، آبریزش از چشم‌ها، افزایش ترشحات بینی و حلق، بی اشتهایی، کاهش تولید شیر و عدم تمایل دام به راه رفتن دام است.

اصلی ترین عامل انتقال بیماری از طریق گزش پشه ها و سایر حشرات خونخوار است، تردد دام‌های آلوده از مناطق آلوده به سایر مناطق و دامداری‌های جدید، می‌تواند در انتشار بیماری موثر باشد و موجب شیوع سریع بیماری و بروز تلفات بالا می‌شود.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search