به گزارش افق امروز رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد: «تفاهمنامهای که بنیاد با وزارت راه و شهرسازی بسته، در یک بازه ۲ ساله موضوع مسکن را به طور قطعی حل میکند.»
اوایل مهرماه بنیاد شهید از انعقاد تفاهمنامه همکاری بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت راه و شهرسازی خبر داد؛ اما توضیحی راجع به مفاد این تفاهمنامه داده نشد. سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و معاون رئیسجمهور، درباره این قرارداد به خبرنگار فارس توضیح داد: «بر اساس آماری که در بنیاد شهید داریم، متأسفانه ما هنوز مثل همیشه در حوزه مسکن و اشتغال بدهکار ایثارگران هستیم؛ لذا در کنار بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و درمان، موضوع مسکن را هم پیگیری میکنیم.»
رئیس بنیاد شهید درباره تفاهمنامهای که درباره مسکن ایثارگران منعقد شده، اضافه کرد: «این تفاهمنامه در یک بازه ۲ ساله موضوع مسکن را به طور قطعی حل میکند.»
او سپس از شروع سفرهای استانیاش خبر داد و بیان کرد: «در این سفرها نیازهای هر استان را بررسی میکنیم و با شخص استاندار درباره مسکن و با دستگاههای متولی درباره اشتغال صحبت خواهیم کرد.»
اوحدی اظهار داشت: «برای این کار پشتوانهای لازم داریم. دولت وزارت مسکن را مکلف کرده است تا تسهیلات مسکن را به سرانجام برساند. الان هم در آستانه تدوین لایحه بودجه هستیم.»
معاون رئیسجمهور در پایان ابراز امیدواری کرد بر اساس این تفاهمنامه پشتوانه هزینه آمادهسازی، انشعابات و تسهیلات حل شود.
متن تفاهمنامه همکاری بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت راه و شهرسازی به این شرح است:
«در اجرای فصل دوم قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران و باتوجهبه ماده ۴۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و بهمنظور استفاده حداکثری از ظرفیت وزارت راه و شهرسازی و بنیاد شهید و امور ایثارگران در تأمین مسکن مشمولین قانون جامع تصمیمات مشترک وزیر راه و شهرسازی و معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به شرح ذیل جهت اجرا ابلاغ میشود:
۱ـ مشمولین و واجدین شرایط بهرهمندی از خدمات مسکن در چهارچوب قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران عبارتاند از جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و والدین شهید (فاقد مسکن)
۲ـ امکانات مورد واگذاری به مشمولین از طریق واگذاری زمین توسط وزارت راه و شهرسازی در شهرستان محل تشکیل پرونده بنیاد و حسب ضرورت سایر شهرهای همان استان با رعایت حداقل نصاب تفکیک و تراکم مجاز و حداکثر ۷۵ مترمربع در کلانشهرها و مراکز استانها و ۱۰۰ مترمربع در سایر شهرها به قیمت منطقهای سال ۱۳۶۹ و یا اولین سال اعلام قیمت منطقهای برای مناطقی که قیمت منطقهای سال ۱۳۶۹ برای آنها اعلام نشده باشد.
تبصره ۱ـ در صورت واگذاری زمین بیش از مساحت یاد شده بهای آن به قیمت کارشناسی روز محاسبه دریافت می گردد.
تبصره ۲ـ در صورت واگذاری واحد مسکونی، در صورت امکان قدرالسهم عرضه واحد مسکونی به قیمت منطقهای سال ۶۹ و بهای اعیان به قیمت کارشناسی روز دریافت می گردد.
تبصره ۳ـ اراضی واگذار شده بایستی با پیگیری بنیاد شهید حداکثر ظرف مدت ۱ سال احداث و به بهرهبرداری برسد.
تبصره ۴ـ در صورت ازدواج دو ایثارگر مشمول قانون امکانات مورد نظر به هر یک از زوجین مشترکاً یا منفرداً واگذار میگردد.
۳ـ احراز اولویت و اعلام فاقد مسکن و یا دارای مسکن نامناسب بودن مشمولین به عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران میباشد و بنیاد موظف است یک نظام اولویتبندی مبتنی بر امتیاز را پیادهسازی و اعلام نماید.
تبصره: اولویت با فاقدین مسکن است.
۴ـ احراز عدم بهرهمندی از امکانات دولتی فرم (ج) با ادارات کل راه و شهرسازی میباشد و کلیه مشمولان بایستی فاقد سابقه فرم (ج) باشند.
۵ـ ایثارگران مشمول میتوانند در صورت دریافت زمین و واجد شرایط بودن از تسهیلات ساخت یارانهدار با معرفی بنیاد شهید جهت احداث واحد مسکونی بهرهمند گردند.
تبصره: در صورت دریافت تسهیلات بانکی عرصه واگذار شده به متقاضی قابل ترهین در بانک خواهد بود.
۶ـ فرزندان شهدا که قبل از ابلاغ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران (سال ۹۱) و در راستای ضوابط و مقررات قانونی سابق در زمان صغارت ایشان واگذاری زمین یا واحد مسکونی به ولی یا قیم قانونی ایشان صورت پذیرفته و فرم «ج» برای آنها تکمیل شده باشد، در صورتی که امکانات مورد نظر در ید ایشان نباشد (ارائه استعلام ثبتی) و امکانات مذکور قبل از سن قانونی (۱۸ سال تمام شمسی به غیر منتقل شده باشد، با رعایت نظام اولویتبندی از ناحیه بنیاد شهید و امور ایثارگران میتوانند در راستای مفاد این تصمیمنامه از مزایای آن بهرهمند شوند.
۷ـ جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر که قبلاً از امکانات دولتی بهرهمند شدهاند و در حال حاضر خود و همسر ایشان فاقد مسکن یا دارای مسکن نامناسب میباشند، پس از تأیید در کمیسیون موارد خاص بنیاد شهید و امور ایثارگران استان محل تشکیل پرونده، میتوانند در صورت وجود امکانات (زمین یا واحد مسکونی) به قیمت کارشناسی روز به صورت نقد و اقساط (۲۰ درصد نقد الباقی اقساط ۱۰ ساله) و بدون احتساب سود و کارمزد مجدداً از امکانات دولتی تأمین مسکن بهرهمند گردند.
۸ـ در استانهایی که با محدودیت و کمبود یا فقدان زمین جهت واگذاری به مشمولین قانون مواجه میباشند، در صورت درخواست و موافقت و معرفی ایثارگر مشمول قانون وجه، مابهازای زمین با رعایت ماده ۷ قانون جامع خدماترسانی به ایثاگران اقدام میگردد.
۹ـ در واگذاری زمین در قالب قرارداد، واگذاری به صورت تجمعی بر اساس تعداد افراد معرفی شده از ناحیه ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و استعداد واحدپذیری زمین با بنیاد شهید منعقد و لیست مربوطه ضمیمه قرارداد خواهد شد.
۱۰ـ فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر میتوانند با معرفی بنیاد شهید از مزایای واگذاری منافع زمین به صورت اجاره بلند مدت (ماده ۷ قانون جهش تولید مسکن) به صورت مشاع با رعایت حداکثر تراکم بهره مند شوند.