به گزارش افق امروز; «ارین هیل» و «آلستر مک کریدی» در گزارشی در الجزیره نوشتند: «پس از افشای هزاران پیجر انفجاری با استفاده از برند یک شرکت تایوانی، صنعت مهم فناوری تایوان ناخواسته به سیاست خاورمیانه کشیده شده است.»
تحلیلگران در تایوان ابراز تردید کردند که دولت تایوان یا «گلد آپولو» به عمد در این حمله مشارکت کرده باشند. با این حال، این حادثه توجه ناخوشایندی را به تایوان و صنعت فناوری معروف آن در سطح جهانی جلب میکند؛ کشوری که سهم عمدهای از نیمههادیها را تولید میکند که برای تامین برق (تقریبا) تمام وسایل الکترونیکی در سراسر جهان استفاده میشوند. «جی-چرن لیو»، استاد دانشگاه ملی علم و فناوری تایوان گفت که از این خبر «شوکه شده» و مردم جزیره نگران هستند.
او به الجزیره گفت: «با وجود اینکه تایوان از همه جنبهها به ایالات متحده بسیار نزدیک بوده است و با توجه به اینکه تایوان یک جامعه باز و یک دموکراسی کامل است، معتقد نیستم که هیچ شرکتی در تایوان درگیر توطئه مرگباری از این دست باشد.» لیو افزود: «فکر نمیکنم که شرکت گلد آپولو آنقدر غیرحرفهای یا احمق باشد که درگیر آن شود.»
«یاچی چیانگ» استاد حقوق فناوری در دانشگاه ملی تایوان گفت: «درحالیکه بعید است تایوان مستقیما درگیر چنین توطئهای بوده باشد، با وجود این، این حادثه با توجه به اهمیت آن برای زنجیرههای تامین جهانی، پرسشهای ناراحتکنندهای را برای صنعت فناوری تایوان در آینده ایجاد میکند.»
چیانگ افزود: «این حادثه یک درس بزرگ و حیاتی برای این صنعت خواهد بود.»
افشاگریها همچنین پیامدهای جنگ در غزه را به درهای ورودی تایوان هم رسانده است. این کشور معمولا فاصله خود را از درگیریهای جهانی و مناقشات ژئوپلیتیک حفظ میکند، مگر در مواردی که مربوط به چین است. از زمان آغاز جنگ غزه در ماه اکتبر، تایپه تا حد زیادی درباره تعداد جانباختگان فلسطینی سکوت کرده است؛ اگرچه حمله حماس در ۷ اکتبر به اسرائیل را محکوم کرد.
تایوان با اسرائیل روابط دیپلماتیک ندارد. اسرائیلی که مانند اکثر کشورها رسما تایپه را به رسمیت نمیشناسد، اما هر دوی آنها روابط نزدیکی با آمریکا دارند. درحالیکه تایپه یکی از منزویترین دولتهای جهان از نظر دیپلماتیک است که تنها ۱۲متحد رسمی دارد؛ اما تا حدی به لطف صنعت فناوری قدرتمند خود، از نظر نفوذ جهانی بالاتر از وزن خود است.
این جزیره محل استقرار TSMC است که حدود ۹۰درصد از پیشرفتهترین تراشههای نیمههادی جهان را تولید میکند که ستون فقرات اقتصاد تحت سلطه صادرات تایوان را تشکیل میدهد. حدود دوسوم صادرات تایوان که حدود ۷۰درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) را تشکیل میدهد، در قالب ماشینآلات و لوازم الکترونیکی طبقهبندی میشود که از تراشههای پیشرفته آیفون گرفته تا قطعات کوچک مانند پیچهای مورد استفاده در موتور خودروها را شامل میشود. علاوه بر فناوری پیشرفته، کارخانههای نیز فناوری قدیمیتری مانند پیجرها را تولید میکنند که روی تراشههای کمتر پیشرفتهتر از گوشیهای هوشمند کار میکنند.
برخی از کاربران تایوانی در این فکر بودند که آیا میتوان از پیجرها در حمله مشابهی توسط شرکتهای فناوری چینی در آینده استفاده کرد. یکی از کاربران تایوانی نوشت: «آنچه باید نگران آن باشیم این است که طرف دیگر تنگه تایوان از همین الگو پیروی و به ما حمله کند.» دیگری نوشت: «تایوان فقط میخواهد چیزهایی بفروشد؛ همین.»