به گزارش افق امروز «مهدی چمران » در همایش شهر آینده؛ حکمرانی یکپارچه شهری که در دانشگاه یزد برگزارشد ؛ خاطرنشان کرد : مردم در مواجهه با مشکلاتی مانند حملونقل و آب، تفکیکی بین دولت و شورا قائل نیستند و همه را مسئول میدانند، لذا برای افزایش رضایتمندی، شوراها باید در امور شهری دخالت داده شوند و لذا طلسم مدیریت واحد شهری به دست دولت شکسته میشود و باید تلاش کرد تا این اجماع صورت گیرد و حکمرانی واحد شهری اجرایی شود
وی با اشاره به اینکه برخی نگران تضعیف حکمرانی و امپراتوری خود با تحقق مدیریت یکپارچه شهری هستند تصریح داشت : یک سری مسایل ضروری، مربوط به حوزه سیاسی است که باید در مجلس بررسی و به صورت قانون درآید و یکسری نیز مسایل محلی هستند که قانون، بررسی آنها را بر عهده شورا ها گذاشته است.
رئیس مجمع مشورتی روسای شوراهای شهر کلانشهرها و مراکز استانهای کشور اصل تفکیک وظایف سیاسی کشور و اداره محلی کشور و اینکه مردم هر منطقه بهتر میتوانند آن منطقه را اداره کنند را بسیار ضروری دانست واضافه کرد : نباید میان دولت و شورا تفکیک ایجاد شود زیرا همه در خدمت حکمرانی هستند، البته شوراها به مردم و متن شهر نزدیکتر و برای مدیریت امور شهر، شایستهتر هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۱۳۰ هزار عضو شورا در کشور داریم و این ظرفیتی برای کمک به دولت است ؛ اظهار امیدواری کرد ؛ طلسم مدیریت واحد شهری به دست دولت شکسته ؛ و تلاش کنیم این اجماع صورت گرفته و حکمرانی واحد شهری اجرایی شود چون از هدر رفت بودجهها کاسته میشود و چیزی است که در دنیا تجربه شده نه مدیریت واحد بلکه مدیریت یکپارچه است و ما هم باید آن را پیاده کنیم.
چمران تاکید کرد : تخلف برخی شوراها نباید سبب شود که حکم کلی در خصوص شوراها داده شود چرا که قطعا اگر چنین مدیریتی تحقق یابد به نفع همه است و از هدر رفت بودجه شهری جلوگیری خواهد کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد : در برنامه پنجم تلاش شد تا کمیسیون شوراها تشکیل شود زیرا این کمیسیون سابقاً وجود نداشت و لذا شکل گرفت که یکی از کمیسیونهای فعال مجلس است. همچنین کمیسیون زیر بنایی برای شوراها شکل گرفت و دستورالعمل قانون یکپارچه شهری آماده شد و به دولت رفت، اما تصویب نشد زیرا نگران تضعیف حکمرانی و امپراتوری بودند.
« عزیزالله سیفی » ، رئیس شورای اسلامی شهر یزد، نیز در این مراسم تصریح داشت : کمیسیونهای تخصصی تشکیل خواهند شد تا برای سراسر کشور راهکارهای اصولی ارائه شود. در صورت تحقق مدیریت واحد شهری، مسئولیت اداره امور کاملاً بر عهده شهرداری و شورای شهر خواهد بود و آنها مستقیماً پاسخگوی مردم خواهند شد.
وی گفت : در کشور ما، نهادهای مختلف همچنان در مسیر حکمرانی و مدیریت شهری دخالت میکنند، که این امر مانع از تحقق یک مدیریت هماهنگ و منسجم میشود. برای ارائه خدمات مؤثر به شهروندان، باید به ایجاد نظامی یکپارچه در حکمرانی شهری کمک کنیم.
یه گفته سیفی در حالی که شهرها دارای شهردار و شورای اسلامی هستند، اما وجود نهادها و دستگاههای متعدد باعث ایجاد مشکلاتی شده که روند اجرای پروژههای عمرانی را متوقف میکند و متاسفانه این چالش باعث شده است که بسیاری از تصمیمگیریها از دست شهرداری و شورا خارج شود.