نشست مهم سرپرست اداره کل منابع طبیعی با کارشناسان گلستان

نشست سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با روسا وکارشناسان معاونت فنی و آبخیزداری گلستان برگزار شد.

به گزارش افق امروز: رمضان بهترک معاونت فنی و آبخیزداری در نشست سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با کارشناسان این معاونت گفت: گلستان در دهه های اخیر با بحران های طبیعی مختلف ناشی از تبعات تغییر اقلیم چون رخدادهای سیلابی و خشکسالی مواجه بوده و اتکای روزافزون به منابع آب زیرزمینی و برداشت بی‌رویه و غیر اصولی از آن، این استان را به سمت افت سفره های آب زیر زمینی سوق داده است.
بهترک گفت: منابع طبیعی گلستان برای مقابله با پدیده هایی از جمله خشکسالی، سیلاب، فرسایش خاک و ریزگردها، دارای نقشه راه آبخیزداری و آبخوانداری است و این معاونت با تلاش و همکاری کارشناسان خبره خود رویکرد جدی، برای سرعت دادن به اجرای هر چه بهتر طرح های آبخیزداری و آبخوانداری دارد.
معاونت فنی و آبخیزداری گلستان با اشاره به اهداف اجرای طرح های آبخیزداری گفت:کنترل فرسایش خاک، کاهش خطرات ناشی از سیلاب‌، توسعه و تقویت پوشش گیاهی در شیب‌های ناپایدار برای کنترل هرز آب‌ها و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی را میتوان نام برد.
مقداد بهی رییس اداره کنترل سیلاب نیز با اشاره به اجرای پروژه های آبخیزداری با قرار گاه امام حسن مجتبی افزود: مطابق گزارش پژوهشکده آبخیزداری کشور، اجرای هر طرح آبخیزداری در هر هکتار، ۵۳۰ متر مکعب روان آب و هر عملیات آبخوانداری، هزار متر مکعب تولید آب را همراه دارد.
رییس اداره کنترل سیلاب اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: سرعت دادن به طرح های آبخیزداری به مطالبه عمومی تبدیل شده و برای گسترش آن باید همه ظرفیت ها برای استفاده بهینه از این طرح در راستای توسعه پایدار را بسیج کرد.
محمد عباسی رییس اداره حفاظت خاک اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز با حضور در این جلسه به اهمیت اجرای پروژه های آبخیزداری در سطح استان و اجرای برخی پروژه ها در نقاط بحرانی استان ازنظر وقوع سیلاب گفت: منطقه زیارت گرگان دارای ۱۰ هزار هکتار حوضه آبخیز است که در زمان بارش نقطه ای، خطر جدی برای گرگان به شمار می‌رود و اجرای طرح های آبخیزداری می تواند ضمن مقابله با خسارت ناشی از آن، به استفاده بهینه از این منابع برای توسعه پایدار منطقه منجر شود.
عباسی افزود: وجود دشت وسیع آبخوان در گلستان ظرفیت مناسبی برای تولید آب شیرین است و از این طریق می‌توان علاوه بر جبران کمبود منابع آبی با سرعت دادن به اجرای طرح های آبخوانداری و جمع‌آوری سیلاب، آب را به سفره‌های زیرزمینی تزریق کرد.
علی نیکویی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ضمن تشکر از زحمات همکاران در این معاونت گفت:آبخیزداری یکی از اقدامات مهم برای سازگاری با پدیده‌های خشکسالی و وقوع سیلاب است که اداره کل منابع طبیعی با اجرای اقدامات آبخیزداری توانسته بخشی از خسارت های احتمالی سیلاب در حوزه های بحرانی و سیل خیز را مدیریت کند.
نیکویی افزود: با توجه به این که بخش عمده شهرهای گلستان در خروجی حوضه های آبخیز قرار دارد توجه به اجرای طرح های آبخیزداری برای مقابله با خسارت ناشی از وقوع سیلاب، سرمایه گذاری در نفوذپذیری منابع آب‌های سطحی و مدیریت بارش‌های نقطه‌ای ضروری است.
وی تصریح کرد: علاوه بر عامل انسانی، پدیده جهانی تغییر اقلیم و کاهش بارش از دیگر عواملی است که سبب می‌شود تغذیه طبیعی آبخوان ها به طور مناسب انجام نشود و در این شرایط، یکی از راه حل‌های کارآمد در تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و ایجاد توازن آب موجود در خاک، اجرا و توسعه پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری( تغذیه مصنوعی آبخوان) است.

نیکویی افزود:پروژه های تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در گلستان می کند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهش یافته و از بروز خسارت به تاسیسات و زیرساخت ها جلوگیری خواهد شد.
در این جلسه کاشناسان این معاونت اقدامات و مشکلات خود را در حوزه های آبخیزداری،مرتع و مطرح کردند.
لازم به ذکر است تنش خشکسالی، تغییر الگوی بارش و خیزش گرد و غبار از جمله نشانه های تغییر اقلیم در گلستان است که کارشناسان ایجاد اجرای طرح های آبخیزداری با مدیریت رواناب های سطحی، تغذیه سفره های زیرزمینی، کنترل سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش خسارت سیل را از راهکارهای مقابله با این پدیده خطرزا می‌دانند.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search