به گزارش افق امروز « فرهاد شیخی » در آستانه روز جهانی کار و کارگر و دراولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه استان با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» اظهار داشت : نیروی انسانی متخصص و کارآفرین، یکی از ابعاد اصلی سرمایهگذاری در تولید است و باید به موازات سرمایههای مالی، سرمایهگذاری مؤثر در حوزه مهارتآموزی و ارتقاء توانمندی نیروی کار نیز صورت گیرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد از شعار «ایران ماهر» امسال هفته کارگر خبر داد و افزود : موضوع مهارت افزایی جوانان و بخش کارگری استان یزد که به عنوان قطب صنعتی، معدنی و تولیدی کشور شناخته میشود باید در اولویت همه نهادهای و سیاستگذاران قرار بگیرد و لذا تلاش داریم در مسیر تقویت مشارکتها، آموزش و مهارتافزایی، اشتغال پایدار و تکریم کارگران، گامهای مطلوبی برداریم.
وی با ابراز تاسف از اینکه در بعد مهارتآموزی جایگاه خوبی نداریم و وضعیت در زمینه تخصصهای مورد نیاز بازار و صنعت نامناسب است به طوری که رتبه ۱۳۶ را در بین کشورها داریم و خروجی این ضعف در بازار کشورمان مشهود است ؛ یکی از معضلات در این حوزه را فاصله زیاد آموزشهای ارائه شده با نیازهای تولید و بازار عنوان کرد .
شیخی با بیان اینکه ما امروز باید رشتهها و مهارتهایی را توسعه دهیم که در حوزه صنعت و معدن کاربرد داشته باشد، نه فقط مدارک آکادمیکی که در فضای اداری جایگاهی ندارند. این تغییر مسیر، به نفع آینده اقتصادی استان و کشور خواهد بود ؛ بر راهکار اصلی، ایجاد مهارت و توانمندسازی فارغالتحصیلان تا بتوان آنها را وارد بازار کار کرد تاکید کرد .
وی بر لزوم خروج از فقر مهارتی فارغ التحصیلان دانشگاهی تاکید و گفت : معتقدیم که در شرایط کنونی که کارگر ماهر و توانمند موتور محرکه اقتصاد کشور است، لازمه تحقق «یزد پایدار»، تقویت نیروی ماهر است و دستیابی به یزد پایدار از مسیر یزد ماهر و نیروی انسانی ماهر میگذرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد نرخ بیکاری یزد در سال گذشته را بعد از تهران، استان دوم کشور و جمعیت شاغل استان را ۳۰۸ هزار و ۹۱۴ نفرو ۴۰۹ هزار و ۷۰۰ نفر جمعیت فعال اعلام و ابراز داشت : براساس آخرین آمارها در پایان سال ۱۴۰۲ دارای ۲۸ هزار و ۷۸۶ نفر جمعیت کار است که ۱۸ هزار و ۴۰۰ نفر زن هستند.
وی با بیان اینکه ۴۳ درصد شاغلان استان غیربومی هستند و استان یزد به نسبت جمعیت رتبه سوم کشور و به لحاظ بیشترین اتباع خارجی بعد از قم و سمنان رتبه هفتم استانهای کشور را به خود اختصاص داده است ؛ بیان داشت : در سال گذشته با برگزاری ۲۹۲ گشت مشترک و یک هزار و ۱۸۷ مورد بازرسی از کارگاههای استان، تعداد یک هزار و ۲۶۶ تبعه خارجی غیرمجاز و ۶۱۷ کارفرمای متخلف در این رابطه را شناسایی که ۱۲۸ مورد از آنها را به مراجع قضایی معرفی شده اند .
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با اشاره به اینکه متاسفانه فرصتهای شغلی در استان یزد منطبق با سلیقه و تحصیل جوان یزدی نیست و همین امر موجب حضور اتباع و کارگرانی از استانهای دیگر در استان شده ایم ؛ خاطر نشان کرد : از نگاه مرکز آمار در سال ۱۳۹۸جمعیت اتباع خارجی در استان ۴۸ هزار و ۹۲۰ نفر و در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۴ هزار و ۲۰۶ نفر رسیده که تقریباً سه برابر شده است ؛ که با احتساب خانوادههای آنان، جمعیتی حدود ۷۰۰ هزار نفر را شامل میشود. بر اساس آمار، این نیروها از ۲۴۸ شهرستان کشور به یزد آمدهاند که نشاندهنده نیاز شدید صنعت استان به نیروی کار است.
وی اضافه کرد : براساس قوانین کار و آییننامههای مربوطه در رستههای شغلی ۵۶ گانه، اقدام به صدور پروانه کار و کارت کار برای اتباع خارجی از مبادی قانونی اقدام میکند که در همین راستا طی سال گذشته ۶۳۹ مورد صدور پروانه کار و ۳۱ هزار و ۹۶۴ مورد صدور پروانه کار برای اتباع صوت گرفته است.
شیخی در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین بالغ بر ۵۰ برنامه فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و تخصصی به مناسبت هفته کار و کارگر خبر داد و اهم آن را بشرح ذیل اعلام کرد :
- برگزاری جشنواره ورزشی شهدای کارگرو المپیاد ورزشی کارگران استان،
- عطرافشانی گلزار شهدای کارگر،
- افتتاح برخی طرحهای کارگری مانند خانه فرهنگ و کار و زمین چمن مصنوعی،
- برگزاری نشستهای سه جانبه با حضور نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران،
- تجلیل از کارگران نمونه استان، برگزاری نشستهای تخصصی و میزهای خدمت،
در پایان به سؤالات خبرنگاران پاسخ داده شد .