به گزارش افق امروز ؛ اولین بار اصطلاح غار تنهایی توسط جان گری روانشناس مشهور و نویسنده «مردان مریخی و زنان ونوسی» به کار برده شد . غار تنهایی مردان از زمان دوره انسان های اولیه و غارنشینها برمیگردد . وقتی مردان از چیزی ناراحت میشوند یا با مشکل یا موضوعی مواجه میشدند، برای اینکه خوب فکر کنند و به نتیجه درست برسند، به غارشان میرفتند و آنجا در تنهایی و سکوت فکر میکردند.
این ویژگی و خصوصیت با مردان تا به امروز آمده است . یعنی مردان امروزه هم اکثر اوقات وقتی برای آنها مشکلی پیش میآید ، دوست دارند تنها باشند و در خلوت خود فکر کنند و دوست ندارند درد و دل کنند یا با کسی درباره آن موضوع صحبت کنند.
در این شرایط خانم ها باید چه کاری انجام دهند و چگونه برخورد کنند ؟
علت اینکه مردان به غار تنهایی خود میروند چیست ؟
گاهی اوقات مردان دوست دارند هویت خود را مجدد بدست بیاورند و در آن زمان کارهایی که دوست دارند را انجام دهند . درست است که دوست دارند با شریک عاطفی یا همسر خود نیز وقت بگذرانند اما دوست دارند گاهی در تنهایی خود کارهای لذت بخش را نیز انجام بدهند. مثل فوتبال تماشا کردن، ورزش کردن و… گاهی در این فعالیتها ممکن است دوستان پسر خود را نیز مشارکت بدهند و بخواهند با آنها تنها باشند.
این موضوع کاملا طبیعی و نرمال است .
همچنین ممکن است بعد از دعوا و بحث متعدد و طولانی، این جمله را از مردتان شنیدهاید:«تنهام بذار!» حتی شاید از شما بخواهد مدت زیادی او را تنها بگذارید و هیچ ارتباطی بینتان نباشد. در این صورت احتمالا او میخواهد به غار تنهایی خود فرو برود تا بتواند درباره رابطهتان به درستی و منطقی فکر کرده و تصمیمگیری کند. ممکن است بعد از این مدتی که مشخص کرده است دوباره بازگردد و رابطه را به خوبی ادامه بدهد طوری که احساس میکنید انگار اصلا چیزی اتفاق نیفتاده بود و یا ممکن است برنگردد و بخواهد جدا شود. حتی اگر بخواهد در زمینه زندگی شخصی یا شغلش تصمیمگیریهای حیاتی انجام بدهد، ممکن است در غار تنهایی خود برای مدتی فرو برود و بخواهد تنها باشد.
مردان مثل زنان نیستند که در هنگام خشم یا ناراحتی شروع کنند به صحبت کردن و درد و دل کردن یا غر زدن تا تخلیه شوند. مردان با بیان کردن احساسات خود معمولا راحت نیستند و ترجیح میدهند چیزی بروز ندهند و در خودشان همه چیز را انباشته کنند. پس در هنگام خشم یا ناراحتی نیز ممکن است مردتان ساکت شود، عقب نشینی کند و بخواهد تنها باشد. فرقی نمیکند که این احساسات منفی از کجا نشات میگیرد، به خاطر شما یا رابطهتان است یا به خاطر خانوادهاش یا کارش. واکنش او میتواند در همه این موارد یکسان باشد.
انجام دادن این کار ها زمان حضور مرد در غار تنهایی را بیشتر میکند :
غر زدن افراطی یکی از کارهای اشتباهی است که برخی از زنان در مقابل غار تنهایی مردشان انجام میدهند. مدام غر میزنند که «چرا حرف نمیزنی، چرا ساکتی؟»، «چرا سرد شدی؟
در این شرایط دعوا کردن فقط و فقط شریک عاطفیتان را از شما دور و سرد میکند و فایدهای ندارد.
این که بگویید:«تو هم مثل بابات ساکت و سردی!» و یا از این نوع جملات استفاده کنید، بیشتر او را از خودتان دور میکنید و باعث میشود مدت زمان تنهاییاش بیشتر شود.
اصرار کردن به صمیمی تر کردن رابطه در شرایطی که مرد در غار تنهاییاش فرو میرود بسیار برعکس عمل میکنند و مرد را بیشتر در داخل غار نگه میدارد .
حتی اگر میدانید مشکلش چیست و چرا ذهنش اینقدر مشغول است، سعی نکنید با زور و اجبار به او کمک کنید و زورگویی کنید که باید حتما به راهکارهای شما گوش بدهد و آنها را عمل کند. مردان دوست ندارند زیاد به آنها کمک کنید چون به مردانگیشان بر میخورد. دوست دارند اکثر موارد را خودشان حل کنند تا نشان بدهند مرد قوی و توانمندی هستند.
چه مدت طول میکشد تا مرد از غار تنهاییاش خارج شود؟
برای پاسخ به این سوال نمیتوان پاسخ قطعی تعیین کرد چون کاملا بستگی به شرایط هر فرد، شدت مشکل، اخلاق و ویژگیهای شخصیتی و… دارد.
ممکن است یک فرد در مشکلی شدید قرار گرفته باشد و بخواهد مثلا یک هفته تنها باشد و یا یک فرد مشکل سطحی داشته باشد که زود حل شود و فقط نیاز به چند ساعت تنهایی داشته باشد. پس این موضوع بستگی به هر فرد و مشکلش دارد.
اما به طور کلی قابل قبول نیست که فرد بخواهد بیشتر از یک یا دو هفته تنها باشد و ارتباطش را کامل با شما قطع کند و چندین ماه این شرایط ادامه داشته باشد. حتی فردی که در غار تنهایی است در طول روز پیگیر شما میشود و کامل شما را کنار نمیگذارد. پس اگر ماهها فرد شما را کنار گذاشته است و اصلا نمیخواهد با شما صحبت کند، ممکن است مشکل جدیتری در رابطه باشد که نیاز به بررسی و حل شدن دارد.