به گزارش افق امروز به همین منظور در ۷ ماهه سالجاری ۱۰ میلیون و ۲۲۲ هزار تن نهاده دامی به ارزش ۴ میلیارد و ۸۳ میلیون دلار وارد کشور شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته ۸ میلیون و ۳۸۴ هزار تن از این کالای اساسی به ارزش ۳ میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار وارد کشور شده بود.
کاهش قیمت نهادهها نسبت به ماههای گذشته
سید جلال طیبا طیبا، دبیر انجمن واردکنندگان نهادههای دامی به «ایران» گفت: با واردات کافی نهاده دامی به کشور هیچ مشکلی برای تأمین بازار وجود ندارد. وی افزود: به طوری که میتوان گفت به عنوان نمونه تا اردیبهشت سال آینده موجودی بنادر و انبارها در زمینه کنجاله سویا مملو از این محصول است و با توجه به ذخایر ۲ میلیون تنی این محصول در انبارها، نگران فاسد شدن آنها نیز هستیم. این مقام صنفی ادامه داد: از طرف دیگر کارخانجات روغنکشی نیز از سویای وارداتی روغن استحصال کرده و کنجاله آن را در بازار توزیع میکنند.
دبیر انجمن واردکنندگان نهادههای دامی اظهار کرد: از طرف دیگر ۶ کشتی کنجاله و سایر نهادهها نیز در بنادر لنگر انداخته و منتظر تخلیه هستند، همچنین یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن ذرت وارداتی از مقاصد اوکراین و برزیل نیز در بندر امام خمینی و شمال کشور در حال ترخیص است.
طیبا طیبا تصریح کرد: همین امر سبب شده قیمت نهادههای دامی در یک ماه اخیر نسبت به ماههای گذشته با کاهش روبهرو شود و پایینتر از قیمت مصوب نیز باشد، از این رو به نظر میرسد باید این امر در هزینه تمامشده تولیدکنندگان تأثیر داشته باشد. وی افزود: قیمت ذرت که به طور مصوب هزار تومان است در بازار ۸ یا ۹ هزار تومان عرضه
میشود.
برنامهریزی برای کاهش وابستگی
محمدابراهیم حسننژاد، معاون وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: در سالجاری با توجه به وفور نهادههای دامی، قیمت این محصولات زیر قیمت تمامشده بین دامداران عرضه شد. وی اضافه کرد: در شش ماه گذشته قیمت نهادههای دامی سیر نزولی و کاهشی داشته تا جایی که در تابستان امسال ذرت و سویا زیر قیمت تمامشده به متقاضیان عرضه شد و برای شش ماه دوم سالجاری خوراک دام به شکل کامل خریداری و به مرور وارد کشور میشود. معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به حمایت از شرکتهای دانشبنیان تولیدکننده مکملهای دامی گفت: افزایش شرکتهای دانشبنیان نشان میدهد در این حوزه هم حمایتهای مناسب وجود دارد و هم رونق صنعت دامپروری در کشور افزایش یافته است. حسننژاد افزود: تعداد زیادی شرکت دانشبنیان در حوزه تنوعبخشی به مکملهای دامی و مواد افزودنی که میتواند قابلیت هضم و جذب را در دام بالا ببرد، ورود پیدا کرده و در این نمایشگاه نیز شاهد حضور آنها هستیم. وی ادامه داد: بیشترین وابستگی کشور در بحث نهادههای دامی مربوط به ذرت، سویا و مقداری جو است و برنامه وزارت جهادکشاورزی در راستای کاهش وابستگی به نهادههای دامی و تنوعبخشی به خوراک دام بوده و امسال سعی شده با استفاده از خوراک سورگوم برای خوراک دام و کنجاله آفتابگردان غذای دام متنوع شود.