به گزارش افق امروز; مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، با تأکید بر موفقیت هوشمندسازی کنتورهای گاز در سایر کشورها، تصریح کرد: بیش از ۲۰ میلیون مشترک هوشمند در چین، بیش از ۴ میلیون مشترک در انگلیس و بیش از ۷ میلیون مشترک در ایتالیا وجود دارند و همگی نمونههای موفقی هستند. اجرای طرح هوشمندسازی منجر به حذف گازهای گمشده، حسابنشده و گازدزدی خواهد شد.
نوشادی با اشاره به ارزیابی این طرح در یکی از مناطق چین، اظهار داشت: تمامی هزینههای طرح از محل صرفهجویی در مصرف گاز تأمین شد. به همین دلیل، اولویت اجرای پروژه در ایران نیز اقلیمهای سرد و مشترکان پرمصرف و بدمصرف هستند. برای صنایع بزرگ، عمده و نیمهعمده که حدود ۳-۴ هزار مشترک دارند، بدون اجرای پایلوت، هوشمندسازی انجام خواهد شد، زیرا این صنایع حدود ۶۰-۷۰ درصد مصرف گاز کشور را به خود اختصاص میدهند.
وی در مورد نتایج قرارداد بین شرکت ملی گاز و دانشگاه مالک اشتر، که بهمنظور تدوین الگوی ملی استقرار نظام هوشمندسازی توزیع و اندازهگیری گاز طبیعی امضا شده است، توضیح داد: این دانشگاه مسئول طراحی پایه طرح است. هفت بسته آزمایشی برای هفت استان نیز براساس مطالعات مهندسی دانشگاه مالک اشتر و شریک دیگرشان، که یک شرکت مهندسی مشاور است، انجام شده است.
ایران ۴ برابر ترکیه بیشتر انرژی مصرف میکند!
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، با اشاره به مزایای هوشمندسازی کنتورهای گاز، تأکید کرد: ایران در صدر کشورهای بدمصرف انرژی قرار دارد و ۷۰-۷۵ درصد انرژی کشور از گاز طبیعی تأمین میشود. مصرف انرژی ایران چهار برابر بیشتر از ترکیه است و بنابراین باید مصرف را ساماندهی و بهینه کنیم، زیرا رویه کنونی قابل ادامه دادن نیست و نیاز به همکاری مردم دارد.
نوشادی خاطرنشان کرد: ایران اکنون حدود ۲۰ برابر سال ۱۳۵۳ انرژی مصرف میکند؛ جمعیت دو برابر شده و رفاه افزایش یافته است، اما شدت و سرانه انرژی در کشور ما چندین برابر چین، هند، ترکیه و ژاپن است، در حالی که این کشورها انرژی را برای تولید کالا و محصولات مصرف میکنند. بنابراین، بهینهسازی تنها راه است و تنها با خواهش و درخواست محقق نمیشود.