شطرنج

پایان ۶۰۰ روز بلاتکلیفی؛ شادی به شطرنج بازگشت

تدبیر وزارت ورزش برای برگزاری انتخابات فدراسیون شطرنج با کمترین حاشیه موجی از امید را در دل اهالی این رشته ایجاد کرد.

به گزارش افق امروز یکی از مهمترین اتفاقات ورزش ایران در سال ۱۴۰۳ بازگشت آرامش به رشته شطرنج و ثبات مدیریتی در فدراسیون این رشته بود. رئیس فدراسیون شطرنج در حالی انتخاب شد که این فدراسیون در حدود ۶۰۰ روز با سرپرست اداره و چندین بار انتخابات آن به تعویق افتاد.

یکی از مهمترین تدابیر وزارت ورزش و جوانان برگزاری مجمع انتخاباتی این رشته با کمترین حاشیه بود این انتخابات در ۱۴ بهمن ماه برگزار و شادی پریدر با کسب ۵۱ رای از مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج برای چهار سال سکان این فدراسیون را بر عهده گرفت.

او در سوابق مدیریتی خود پست‌هایی مانند نایب رئیسی و سرپرستی فدراسیون را بر عهده داشته و مدتی نیز به عنوان سرمربی تیم شطرنج بانوان ایران فعالیت داشت. وی نخستین استاد بزرگ بانوان ایران به شمار می‌رود که کرسی‌های بین‌المللی را در اختیار دارد. پریدر هم اکنون دبیر کمیسیون بانوان فدراسیون جهانی است.

پایان ۶۰۰ روز بلاتکلیفی؛ شادی به شطرنج بازگشت

 

اما چرا برگزاری انتخابات فدراسیون شطرنج در ورزش ایران مهم بود؟ برای اهمیت این موضوع لازم است زمان را به اسفندماه سال ۱۳۹۸ برگردانیم. در آن سال مهرداد پهلوان‌زاده به طور رسمی اعلام کرد که قصدی برای حضور در انتخابات ندارد. دوره ماموریت چهار ساله وی در ۲۴ اسفند سال ۱۳۹۸ پایان یافت و از آن روز تا کنون فدراسیون با حواشی زیادی دست به گریبان بود؛ حاشیه‌هایی که بخشی از آن مدیریتی و بخشی نیز به مهاجرت نخبگان این رشته ارتباط دارد.

در دوره پهلوان‌زاده شطرنج ایران درخشش بی‌نظیری داشت و نسل طلایی نیز به جهان معرفی کرد که افتخارات بی‌شماری برای نخستین بار برای ایران به ارمغان آوردند اما با پایان دوره چهار ساله این مدیر، شطرنج ایران وارد حاشیه شد تا جایی که در نهایت حسن تامینی از سیاست، گام به ورزش گذاشت و به مدت ۲ سال عهده‌دار این سمت بود.

با استعفای تامینی، شهرام عظیمی سرپرست فدراسیون شد و توانست یک ثبات نسبی را بر آن حاکم کند. تیم ملی ایران مدال طلای بازی‌های آسیایی هانگژو را کسب کرد و شادی پریدر نیز از فدراسیون رفت اما عظیمی خود را از انتخابات فدراسیون کنار کشید و به وزارت ورزش و جوانان بازگشت.

با رفتن عظیمی، شادی پریدر دوباره به فدراسیون بازگشت اما تلاش وی برای ثبت‌نام در انتخابات ناموفق بود زیرا طبق دستورالعمل وزارتخانه سرپرستان حق شرکت در انتخابات را ندارند.

پایان ۶۰۰ روز بلاتکلیفی؛ شادی به شطرنج بازگشت

برکناری پریدر از ریاست فدراسیون فرصتی بود تا وی دوباره در انتخابات حضور پیدا کند و در نهایت نخستین استاد بزرگ شطرنج ایران با رای قاطع مجمع به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد؛ انتخابی که چند پیام مهم داشت. یکی از مهمترین این پیامدها سپردن مدیریت فدراسیون به دست قهرمانان ورزشی است؛ اقدامی که در گذشته انجام و در بسیاری از فدراسیون‌های المپیکی موفق بوده است. علیرضا دبیر در کشتی، هادی ساعی در تکواندو، احسان حدادی در دوومیدانی، زهرا اینچه درگاهی در شطرنج و سجاد انوشیروانی در وزنه‌برداری از جمله این قهرمانان هستند که مدیریت فدراسیون به آنان سپرده شد.

دومین پیام این انتخاب، اولویت دادن به بانوان در مدیریت ورزش ایران است. تا پیش از پریدر، فاطمه هاشمی در فدراسیون ورزش پیوند اعضا و زهرا اینچه‌درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک به ریاست فدراسیون رسیدند و اکنون پریدر ریاست یکی از مهمترین فدراسیون‌های ورزشی ایران را بر عهده دارد.

پایان ۶۰۰ روز بلاتکلیفی؛ شادی به شطرنج بازگشت

انتخاب پریدر به عنوان رئیس فدراسیون پایان مشکلات شطرنج ایران نیست بلکه وی میراث‌دار سختی‌های فدراسیون به شمار می‌رود. یکی از مشکلات شطرنج ایران مهاجرت و پناهندگی نخبگان این رشته است. بدهی بین‌المللی از دیگر مشکلات پریدر در مسیر مدیریت جدید است. بخشی از بدهی‌ها، مربوط به برگزاری رقابت‌های جهانی بانوان است که مدیریت وقت فدراسیون از تامین هزینه آن عاجز بود.

البته بدهی فدراسیون تنها به فیده مربوط نمی‌شود بلکه مالیات واردات اقلامی مانند کود و لب‌تاپ در دوره‌های گذشته نیز گریبان‌گیر فدراسیون شده است؛ اقلامی که هنوز مشخص نیست فدراسیون برای چه هدفی اقدام به خرید آن کرده بود.

پایان ۶۰۰ روز بلاتکلیفی؛ شادی به شطرنج بازگشت

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search