گامی به سوی هوش مصنوعی مجسم

هدف از پژوهش‌های پیرامون هوش مصنوعی مجسم، ایجاد نوعی هوش روباتیک است که به ‌جای انجام دادن یک کار ویژه، همه‌منظوره باشد و آن قدر انعطاف‌پذیر عمل کند که بدون نیاز به آموزش اختصاصی، از عهده رسیدگی به موارد استفاده جدید یا بسیار پویا برآید. مدل‌های پایه روباتیک همه منظوره، دو وعده را نوید می‌دهند.

۱. آنها موارد استفاده حوزه روباتیک را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهند.

۲. آنها زمان‌بندی طولانی تجاری‌سازی سیستم‌های روباتیک را کاهش می‌دهند.

هر دو وعده در قلمرو کاملا دیجیتال توسط مدل‌های هوش مصنوعی مانند «چت‌جی‌پی‌تی-۴» (GPT-۴)، «جمینای» (Gemini)، «کلود» (Claude) و «لاما» (Llama) محقق می‌شوند. این مدل‌ها روزنه‌ها را به روی موارد استفاده جدید و بی‌شمار باز کرده‌اند. این در حالی است که مدل‌های کوچک و تک‌منظوره، هوش مصنوعی را در یک مسیر سریع به سمت منسوخ شدن قرار می‌دهند.

مدل‌های همه‌منظوره به یک روش واقعی برای ساختن تقریبا هر چیزی در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شده‌اند. شاید بتوان پیش‌بینی کرد که یک مدل جدید شبیه به چت‌جی‌پی‌تی بر توسعه اپلیکیشن‌های روباتیک مسلط خواهد شد. در هر حال، این هدف در کوتاه‌مدت محقق نخواهد شد. در عوض، انتظار می‌رود که روش‌های هوش مصنوعی مولد به ‌تدریج به حوزه روباتیک القا شوند و مدتی با حوزه روباتیک کلاسیک هم‌زیستی داشته باشند.

حوزه روباتیک به لطف روش‌های هوش مصنوعی مولد به‌طور پیوسته در حال پیشرفت است. استارت‌آپ‌های امروزی از روش‌هایی استفاده می‌کنند که نویدبخش هوش جامع‌تر، انعطاف‌پذیرتر و ورود سریع‌تر به بازار هستند. آنها فقط به یک مدل جهانی به عنوان پایه و اساس برنامه خود متکی نیستند. مدل‌های همه‌منظوره، پتانسیل تبدیل شدن به پایه‌ توسعه روباتیک را دارند و مدل‌های پژوهشی مانند «RT-X» گوگل نیز آنها را برجسته کرده‌اند.