واشنگتن عراق را برای ازسرگیری صادرات نفت منطقه کردنشین این کشور زیر فشار گذاشته‌است و رویترز ماه گذشته گزارش داده بود که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌‌جمهوری آمریکا، از بغداد خواسته اجازه دهد صادرات نفت از اقلیم کردستان عراق از سر گرفته شود؛ در غیر‌این‌صورت با تحریم روبه‌رو می‌شود. انجمن صنعت نفت کردستان عراق(APIKUR) شامل هشت شرکت خارجی فعال در صنعت نفت اقلیم کردستان عراق با سهم ۶۰‌درصدی از تولید نفت این منطقه، در بیانیه‌‌‌‌ای بر لزوم توافق‌های رسمی برای تضمین امنیت پرداخت به‌منظور صادرات نفت گذشته و آینده تاکید و اعلام کرد: تا زمانی‌که بغداد تعهد قاطع خود مبنی‌بر رعایت قراردادهای موجود و ارائه تضمین پرداخت برای صادرات گذشته و آینده ندهد، صادرات را از سر نمی‌گیرد.

شرکت‌های گالف کی‌‌‌‌استون پترولیوم انگلیس، جنل انرژی ترکیه، دی‌‌‌‌ان‌‌‌‌او نروژ و شماران پترولیوم از شرکت‌های فعال در صنعت نفت اقلیم کردستان عراق هستند. واشنگتن خواهان ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان عراق از پایانه نفتی جیهان ترکیه به بازارها با هدف تقویت عرضه جهانی و در نتیجه کاهش قیمت‌های این کالای راهبردی است.

همزمان با اعمال فشار بر تهران برای صادرات نفت، دولت آمریکا توقف روابط مالی عراق و ایران را دنبال می‌کند. به گزارش «شانا» ترکیه ۲۵ مارس (پنجم فروردین‌‌‌‌) پس از برنده‌شدن عراق در یک پرونده داوری، دریافت روزانه ۴۵۰‌هزار بشکه نفت‌خام میدان‌های استان کرکوک اقلیم کردستان عراق با خط لوله کرکوک-جیهان در منطقه مرزی «فیش خابور» را متوقف کرد. در رای دادگاه آمده بود: آنکارا با اجازه‌دادن به دولت منطقه‌ای کردستان عراق برای صادرات نفت میدان‌های استان شمالی کرکوک به پایانه جیهان بدون رضایت بغداد بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی، توافق‌نامه خط لوله ۱۹۷۳ را نقض کرده‌است. دولت مرکزی عراق پنجم فروردین‌‌‌‌ مجبور به توقف حدود روزانه ۴۵۰‌هزار بشکه نفت‌خام صادراتی میدان‌های نفتی استان کرکوک در شمال این کشور با خط لوله کرکوک-جیهان به پایانه جیهان ترکیه شده بود.

انجمن صنعت نفت کردستان عراق شامل شرکت‌های خارجی نفت و گاز می‌شود که به‌‌‌‌طور مستقیم یا غیرمستقیم علاقه‌‌‌‌مند به امضای قرارداد برای مشارکت بخش بالادست نفت یا گاز اقلیم کردستان عراق هستند. بسیاری از آنها به‌دلیل توقف فعالیت خط لوله مجبور به توقف تولیدشده‌اند. توقف طولانی‌‌‌‌مدت صادرات نفت اقلیم کردستان عراق زیان اقتصادی قابل‌توجهی را به عراق، اقلیم کردستان و شرکت‌های نفتی خارجی فعال در منطقه کردنشین وارد کرده‌است.