به گزارش افق امروز تحلیلگران «بیسیای ریسرچ» به رهبری آرتور بوداغیان در یادداشتی به مشتریان نوشتند: تجارت جهانی همچنان در نیمه دوم امسال کوچک میشود و با وجود اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از تعرفههای بالا فاصله میگیرد، ضربه ناشی از عدم قطعیت سیاستگذاری به اعتماد تجاری جهانی، قبل از این نیز، قابلتوجه بوده است.
آنها خاطرنشان کردند: شرکتها احتمالا هزینهها را کاهش خواهند داد و هرگونه افزایش اخیر در سفارش کالاهای آمریکایی از چین، نشاندهنده افزایش تقاضا از اواخر امسال است.
آمریکا و چین، دوشنبه گذشته، توافق کردند که تعرفههای تلافیجویانه را کاهش دهند و بهطور موقت، وضع تعرفههای مربوطه را به مدت ۹۰ روز به تعویق بیندازند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که ترامپ، تعرفههای گمرکی فزایندهای حداقل ۱۴۵ درصدی را علیه چین اعمال کرد و پکن را وادار کرد تا با تعرفههای تلافیجویانه ۱۲۵ درصدی خود پاسخ دهد.
پس از این توافق، تعرفههای آمریکا علیه چین، به ۳۰ درصد کاهش یافت که علاوه بر تعرفه ۱۰ درصدی پایه و ۲۰ درصد تعرفه جداگانه به دلیل نقش پکن در ورود مواد مخدر غیرقانونی فنتانیل به آمریکا بود. در همین حال، چین تعرفههای خود بر اقلام آمریکایی را به ۱۰ درصد کاهش داد و موافقت کرد که اقدامات متقابل صادراتی که پس از دوم آوریل وضع شده است را حذف کند.
در حالی که این توافق تجاری به کاهش برخی نگرانیها در مورد مسیر اقتصادی چین، به ویژه در بازار کار این کشور، کمک کرده است اما اقتصاددانان و مشاوران سیاسی گفتند که تعرفههای ۱۴۵ درصدی آمریکا میتواند آسیبهای ماندگاری به جا بگذارد.
پایگاه خبری اینوستینگ گزارش کرد، پکن حتی پیش از درگیریهای تعرفهای با آمریکا، با فعالیت ضعیف مصرفکنندگان و بحران طولانیمدت بازار املاک دست و پنجه نرم میکرد. مقامات چین با رونمایی اقدامات محرک اقتصادی جدید، به این بحران واکنش نشان دادند و برخی از ناظران گفتند که ممکن است برای کمک به تقویت رشد اقتصادی، به ویژه با توجه به موانع تعرفهای پیش رو، به حمایت بیشتری نیاز باشد. با این حال، تحلیلگران بر این باور هستند که کاهش خطرات تجاری، احتمال اجرای بسته محرک اقتصادی جدید مقامات چینی را کاهش داده است.