چگونه دیابت را از قند خون تشخیص دهیم ؟

چگونه دیابت را از قند خون تشخیص دهیم ؟

با بررسی علامت‌های دیابت و فشارخون بالا و روش‌های تشخیص این دو عارضه خطرناک از همدیگر می‌توان جدا کرد.

به گزارش افق امروز;یک مطالعه کوچک روی ۲۲ فرد مبتلا به دیابت نوع ۱، قند خون پایین را با فشار خون بالا مرتبط کرد و نشان داد که هیپوگلیسمی ممکن است به مرور زمان منجر به فشار خون بالا شود.

دو نوع دیابت وجود دارد ؛ دیابت نوع یک معمولاً بیشتر در کودکان و نوجوانان است به علت تولید نشدن انسولین در بدن و علائم واضحی دارد که مردم هم می‌دانند از جمله پُرنوشی، پرخوری و پرادراری و کاهش وزن. اما دیابت نوع ۲ شایع‌ترین علامتش این است که هیچ علامتی ندارد، چون قندخون به مرور بالا می‌رود و بدن خودش را تطبیق می‌دهد.

فشارخون هم همین‌طور است، معمولاً علامتی ندارد، فشارخون اولیه علامتی ندارد به همین خاطر است که این بیماری‌ها را غربالگری می‌کنند.

آیا قند خون پایین می تواند باعث افزایش فشار خون شود؟

اگر بیماری دیابت کنترل نشود، در طول زمان سطح بالای قند خون می ‌تواند به عروق خونی و اعصاب آسیب برساند و باعث بیماری قلبی، سکته مغزی و مشکلات کلیه، چشم، آسیب و زخم پا شود. فشار خون، فشاری است که قلب ما برای پمپ کردن خون به دیواره رگ ‌ها وارد می‌کند. بهتر است فشار خون در افراد مبتلا به دیابت، به طور منظم توسط اعضای تیم ارائه دهنده خدمات سلامت شامل پزشک، پرستار، بهورز و مراقب سلامت در خانه ‌های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت بررسی شود. فشار خون در افراد مبتلا به دیابت باید حداقل سالی یک بار توسط پزشک مورد ارزیابی قرار گیرد.

ارتباط بین فشار خون بالا و دیابت

دیابت و فشار خون بالا باعث ایجاد یکدیگر نمی ‌شوند، اما مبتلایان به دیابت به طور معمول مستعد ابتلا به بیماری ‌های دیگری از جمله فشار خون بالا و کلسترول خون بالا هستند. هر یک از این موارد به تنهایی می ‌توانند باعث آسیب به عروق و بروز بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی و سایر مشکلات شوند. ابتلا به همه این بیماری ‌ها همزمان با هم، احتمال بروز این آسیب ‌ها و اختلالات را چند برابر می‌کند. فشار خون بالا خطر بروز عوارض ناشی از دیابت مانند آسیب جدی به چشم‌ ها، کلیه‌ ها و پاها را افزایش می‌ دهد. در صورت ابتلا به دیابت، تلاش پزشک برای کنترل فشارخون جهت جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی است.

عوارض ناشی از دیابت و فشار خون بالا

قند خون بالا به مرور زمان می‌ تواند به رگ ‌های خونرسان و اعصاب کنترل ‌کننده قلب آسیب برساند. احتمال ابتلای افراد مبتلا به دیابت به اختلالاتی که باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی می ‌شوند، ۲ برابر بیشتر از افراد دیگر است. این اختلالات عبارتند از:
فشار خون بالا می‌تواند به دیواره شریان ‌ها (عروقی که خون را از قلب به اندام‌ها می‌رسانند) آسیب برساند. ابتلا به فشار خون بالا و دیابت می ‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا حد زیادی افزایش دهد. مقدار بیش از حد کلسترول بد (LDL) در جریان خون می ‌تواند در دیواره شریان ‌های آسیب دیده تجمع یابد و باعث تنگی شریان و اختلال خونرسانی به اندام ‌ها از جمله قلب و مغز شود. تری ‌گلیسیرید (یکی از انواع چربی در خون) بالا، کلسترول خوب (HDL) پایین یا کلسترول بد (LDL) بالا باعث سخت شدن دیواره شریان ‌ها و در نتیجه افزایش خطر بالا رفتن فشار خون، حمله قلبی و سکته مغزی می‌ شوند. لازم است بدانیم که بسیاری از افراد با وجود فشار خون بالا ممکن است علائمی نداشته باشند و احساس سلامتی کنند، حتی در این صورت، کنترل‌ فشار خون بالا اهمیت دارد، زیرا به رگ ‌های بدن آسیب می ‌رساند. به همین دلیل است که هرگز نباید اندازه ‌گیری فشار خون را فراموش کرد. اندازه‌ گیری فشار خون یک معاینه بدون درد است و تنها دو دقیقه طول می ‌کشد.

در اینجا چند نکته برای جلوگیری از کاهش قند خون مطرح شده است:
وعده های غذایی منظم داشته باشید و رژیم غذایی متعادل بخورید.
میان وعده های سالم همراه داشته باشید.
نحوه استفاده از دستگاه تست گلوکز در خانه را بیاموزید یا از پزشک درباره وضعیت خود بیشتر بپرسید.
یک دفتر خاطرات غذایی داشته باشید که می تواند به شما کمک کند محرک های خود را شناسایی کرده و رژیم غذایی خود را مطابق با آن اصلاح کنید.
گاهی اوقات حتی زمانی که شما سعی می کنید از آن جلوگیری کنید، قند خون پایین را تجربه خواهید کرد. بنابراین، بهتر است قرص های گلوکز یا سایر کربوهیدرات های سریع الاثر مانند نصف موز یا دو قاشق غذاخوری کشمش را همراه خود داشته باشید.

قانون ۱۵-۱۵ می تواند به شما کمک کند قند خون خود را به آرامی بالا ببرید. این روش شامل خوردن ۱۵ گرم کربوهیدرات سریع الاثر و بررسی سطح قند خون پس از ۱۵ دقیقه است. اگر قند خون شما در عرض ۱۵ دقیقه به کربوهیدرات ها پاسخ نمی دهد، مراحل را تکرار کنید تا قند خون شما به محدوده هدف شما برسد. اگر نتوانید قند خون خود را کنترل کنید، ممکن است لازم باشد فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا به دنبال کمک فوری پزشکی باشید. پیشگیری از افت قند خون بخش مهمی از پیشگیری از فشار خون بالا است، اما تنها راه کنترل آن نیست. با پزشک خود در مورد عوامل خطر منحصر به فردی صحبت کنید که ممکن است بر نحوه برخورد شما با قند خون و فشار خون تأثیر بگذارد.

علائم افت قند خون چیست؟

علائم افت قند خون (هیپوگلیسمی) شامل اضطراب، گیجی، لرز، خستگی، تاری دید، سرگیجه، افزایش نبض، خواب آلودگی، گرسنگی، مشکلات تعادل و هماهنگی، حالت تهوع، تعریق، لرزش، لکه دار شدن پوست، کابوس، تشنج و تحریک پذیری است. قند خون پایین می تواند تأثیر متفاوتی روی همه افراد بگذارد.

آیا سطوح پایین پتاسیم باعث افزایش فشار خون می شود؟

بله.
سطوح پایین پتاسیم می تواند فشار خون را افزایش دهد. به همین دلیل است که دریافت مقادیر مناسب پتاسیم در رژیم غذایی می تواند فشار خون را کاهش دهد، خطر سکته مغزی را کاهش دهد و به جلوگیری از گرفتگی عضلات کمک کند. با این حال، برخی از افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید میزان مصرف پتاسیم خود را کنترل کنند زیرا مصرف بیش از حد آن می تواند باعث مشکلات سلامتی بالقوه شود.

در آخر

کنترل قند خون پایین و فشار خون بالا می تواند استرس زا باشد. با این حال، نیازی نیست که کل زندگی شما را بهم بریزد. اقدامات زیادی وجود دارد که می توانید برای کاهش استرس خود و تأثیری که تشخیص و اضطراب ناشی از آن بر زندگی شما داشته باشد، بردارید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید به دستور العمل هایی نگاه کنید که به کاهش فشار خون شما کمک می کند و راه هایی برای مدیریت قند خون برای اطمینان از اینکه در سطح سالمی است، داشته باشید. به دنبال گام‌های قابل کنترلی باشید که می‌توانید بردارید، و با پزشک خود هماهنگ باشید. با هم می توانید تأیید کنید که در مسیر درستی برای مدیریت قند خون پایین و فشار خون بالا قرار دارید.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search