به گزارش افق امروزشرکت ملی نفت فلات قاره چین (CNOOC) روز دوشنبه اعلام کرد که یک ذخیره نفتی قابل توجه در قسمت شرقی دریای جنوبی چین پیدا کرده است. برآوردهای اولیه نشان میدهد که این میدان نفتی، حدود ۱۱۰ میلیون تن نفت خام را در خود جای داده است.
دریای عظیمی از نفت توسط چینی ها کشف شد
کشف میدان نفتی فراساحلی Huizhou 19-6 که در لایههای بسیار عمیق زمین واقع شده، چشمانداز تازهای را برای منابع نفت چین به نمایش میگذارد. با وجود چالشهای فراوان در اکتشاف نفت و گاز در چنین اعماقی، موفقیت اخیر چین در پیدا کردن یک مخزن بزرگ دیگر، نشاندهنده پیشرفتهای چشمگیر این کشور در دو سال گذشته است.طبق گزارش گلوبال تایمز، این میدان نفتی در فاصله ۱۰۶ مایلی از سواحل شهر شنژن، واقع در استان گوانگدونگ در جنوب چین قرار دارد. عمق متوسط آب در این منطقه، حدود ۱۰۰ متر است. حفاری در چنین لایههای عمیقی، بسیار سخت است و شرکت نفت فلات قاره چین نیز اذعان کرده که این کار، با دشواریهای زیادی روبرو بوده است.
به گزارش گلوبال تایمز، میدان نفتی Huizhou 19-6، نخستین میدان نفتی بزرگ رسوبی یکپارچه کشور چین است که در لایههای بسیار عمیق کشف میشود. این کشف به عنوان یک دستاورد بزرگ در راستای تلاشهای چین برای یافتن منابع فراساحلی جذاب، منجر به تولید ۴۱۳ بشکه نفت خام و ۶۸۰۰۰ مترمکعب گاز طبیعی در آزمایشها شده است. این ارقام نشاندهنده پتانسیل عظیم نهفته در این اعماق است.یکی از نمایندگان CNOOC گفت که لایههای بسیار عمیق، حدود ۶۰ درصد از ذخایر نفت و گاز جهان را تشکیل میدهند. اگرچه فناوری حفاری در این سطوح طی دهههای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته، اما هنوز به حد مطلوب نرسیده است.در طول دورهی موسوم به «برنامه پنج ساله سیزدهم»، چینیها انواع تجهیزات، از جمله دستگاههای حفاری عمودی را توسعه دادند. با این حال، این صنعت همچنان با چالشهای اساسی زمینشناسی در زمینه دسترسی به مواد خام در لایههای بسیار عمیق مواجه است.
در این بازه زمانی، چین در تعداد چاههای فوق عمیق خود از ایالات متحده پیشی گرفت و به دستاوردهای بزرگی در عمق ۸۰۰۰ متری رسید. این موفقیتها نقش کلیدی در توسعه اکتشاف نفت و گاز چین در اعماق زمین و همچنین تقویت جایگاه رقابتی این کشور ایفا کرده است.با این حال، به گفته شرکت Xinhua مسیر جدید برای استخراج نفت و گاز همچنان با موانع جدی از جمله دماهای بسیار بالا، فشارهای زیاد و شرایط پیچیده همراه است.از سوی دیگر، مخازن کلاستیک دارای سیستمهای زمینشناسی فوقالعاده پیچیده بوده و از نفوذپذیری پایینی برخوردار هستند. سنگهای کلاستیک ویژگیهای رسوبی منحصربهفردی دارند که کشف میادین نفتی در آنها را بسیار دشوار میکند.