به گزارش افق امروز; گلایه نیوشا ضیغمی از «پول و پارتی» نمونه تازه انتقاد یک بازیگر به فیلمی در حال اکران است. نیوشا ضیغمی که آخرین حضور سینماییاش به سال ۱۳۹۹ در «شهر گربهها» برمیگشت، با فیلم «پول و پارتی» ساخته سعید سهیلی دوباره به سینما آمده است. البته کوتاه شدن نقش او در اکران، گلایههایی را هم از سوی این بازیگر در پی دارد.
پیشتر رابعه مدنی بازیگر فیلم «بی بدن» گلایهاش به گروه سازنده را در قالب یادداشتی اعلام کرده بود.
نیوشا ضیغمی که چند سال قبل در فیلم گشت ارشاد با سعید سهیلی همکاری کرده بود، درباره همکاری دوباره با این فیلمساز و نقش خود در پول و پارتی گفت: حدودا ۱۰ سال پیش با سعید سهیلی در فیلم «گشت ارشاد ۱» همکاری داشتم. زمانیکه فیلمنامه «پول و پارتی» به من پیشنهاد شد در توضیح به من گفتند فیلمنامه شلوغ و بسیار پرکاراکتر است، اما هر کسی کاراکتر خاص به خودش را دارد. من به اعتماد آقای سهیلی در این فیلم بازی کردم که البته شنیدهام در اکران عمومی میزان حضور نقشم کوتاه شده! هنوز فیلم را در اکران عمومی ندیده ام، اما اگر به هر دلیلی این اتفاق افتاده باشد، درست نیست. آنچه در کاغذ به عنوان فیلمنامه اولیه خواندم داستانی اجتماعی با رگه هایی از طنز بود که مخاطب را جذب می کرد.
فیلمنامه «پول و پارتی» طنز جذابی داشت که برایم قابل قبول بود. چرا که اگر به سمت لودگی می رفت و فیلم حالتی سخیف گونه به خود می گرفت آن را قبول نمی کردم. چون تحت هیچ شرایطی حاضر نیستم نقش های سخیف بازی کنم و شوخی با یک نقش را تا جایی می پذیرم که از نظر اخلاقی برایم قابل قبول باشد. طنز موجود در فیلم «پول و پارتی» هم نه تنها حالتی مفرح داشت بلکه از فضایی انتقادی برخوردار بود.
نقشی که من در فیلمنامه خواندم با آنچه به عنوان خروجی روی پرده سینماها قرار دارد، متفاوت است. پری کاراکتری بود که تعامل خوب و بامزه ای با نقش مقابلش که امیر جعفری آن را بازی می کرد داشت، اما متاسفانه در اکران جور دیگری شد.
پول و پارتی
نیوشا ضیغمی که ۲۰ سال پس از فیلم «تردست» دوباره با امیر جعفری در پول و پارتی همبازی شد، درباره این همکاری توضیح داد: من و امیر جعفری بعد از سالها که از فیلم «تردست» می گذرد، با هم همبازی شدیم. «تردست» اولین تجربه سینمایی من به کارگردانی محمدعلی سجادی بود و تکرار دوباره این رویارویی برای من بسیار جذاب بود. آقای جعفری یکی از بهترین و خوشاخلاقترین بازیگرانی است که با او کار کردم.
شهر گربهها
این بازیگر درباره تعامل با سعید سهیلی برای اجرای بهتر نقش گفت: آقای سهیلی در عین حال که کارگردانی مقتدر است، پیشنهادات درست را هم با روی باز می پذیرد.
در مورد نقش پری وقتی با هم صحبت می کردیم به ایشان می گفتم دوست دارم شخصیت پری از این دسته زن هایی باشد که برای شوهر و زندگی شان می میرد. با اینکه همسری دارد که لایق اینهمه ازخودگذشتگی نیست ولی هر کاری می کند تا حال او خوب باشد! من واقعا میخواستم شخصیت پری در همین اندازه، بیش از حد فداکار یا به قول معروف ذلیل باشد.
ضیغمی درباره تفکیک بازیگران کمدی و جدی در سینمای ایران نیز بیان کرد: بازیگر، بازیگر است. از نظر من بازیگر کمدی یا بازیگر جدی معنایی ندارد. بازیگری یک هنر است و این نقش ها هستند که تعریف می کنند آیا یک بازیگر توانایی اجرای آن را دارد یا خیر.
اینکه این تفکیک را بین بازیگران قائل شویم که مثلا فلانی بازیگر نقش های کمدی است و فلانی بازیگر نقش های جدی، اشتباه محض است. ممکن است یک بازیگر آنقدر به لحاظ درونی تلخ و غمگین باشد که اصلا نتواند با دنیای طنز ارتباط برقرار کند یا بازیگری در هر کدام از این دو حوزه بینظیر باشد.
به عنوان مثال در سکانس ابتدایی فیلم «هنرپیشه» که اکبر عبدی در نقش بازیگر فیلم های کمدی سینما ظاهر می شود و بخش های درونی زندگی او را به تصویر می کشد به تنهایی و تا همیشه یک کلاس درس بازیگری است.
من در طول فعالیت حرفه ای ام، سابقه بازی در هر دو نقش کمدی و جدی را دارم و امروز به دلیل تجربیاتی که اخیرا در زندگی شخصی ام داشته ام، دوست دارم نقش اجتماعی جدی بازی کنم. تجربه های شخصی ام در سالهای اخیر بینشی به من داده که دلم می خواهد آن را در زندگی حرفه ای ام جاری کنم.
نیوشا ضیغمی در پاسخ به این سوال که چرا در سالهای اخیر به طور ناگهانی حضورتان در بازیگری کمرنگ شده، هم گفت: دو سال اخیر را به دلیل مسائل زندگی شخصیام از سینما فاصله گرفته بودم، اما از الان به بعد میخواهم بیشتر به فعالیت کاریام بپردازم.