به گزارش افق امروز; سخنگوی دولت سیزدهم علی بهادری جهرمی، اعلام کرد به صورت روزانه فعالیتها و اقدامات دولت که در مدت کمتر از سه سال انجام شده است را معرفی خواهد کرد.
وی افزود از جمله اقدامات این دولت ۹ برابر شدن یارانههای نقدی و راه اندازی کالابرگها بود که از استقبال خوبی هم در بین مردم برخوردار گشت.
قانون هدفمندکردن یارانهها در زمستان ۱۳۸۷ به صورت لایحه از سوی دولت نهم جمهوری اسلامی ایران ارائه شد و پس از مدتها کش و قوس، با اعمال تغییراتی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
با توجه به این که این روزها کشور درگیر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است و شش نامزد رئیس جمهوری در حال تلاش برای جلب اعتماد و کسب آرا هستند بسیاری ممکن است در وعدههای انتخاباتی خود به وضعیت آینده یارانهها نیز اشاراتی بکنند. در این خصوص یک کارشناس اقتصادی در رابطه با تاثیر وعدههای انتخاباتی مربوط به یارانهها گفت:
«برای دهکهای میانی به پایین، وعده حمایتهای یارانهای جذابیت دارد، با این حال به نظرم تجربه تاریخی اذهان عمومی کشور از حیث محدودیت منابع مالی، گرایش وعدههای پوپولیستی را برای نامزدها چندان جذاب نخواهد کرد و نظر به گسترش بهرهمندی و بازید عموم مردم از شبکههای اجتماعی، در این دوره عقلانیت بیشتر از وعدههای پوپولیستی اثربخش خواهد بود.»
هدفمندسازی یارانهها در ایران، یکی از مهمترین و نمایانترین بخش طرح تحول اقتصادی است که طی فرایندی با حذف تدریجی یارانهها از مواد سوختی، مواد خوراکی، آب، برق و سایر اقلام در ایران نوع تخصیص آن تغییر میکند. بخشی از این یارانههای حذف شده (۶۰ درصد در سال ۱۳۹۰) به صورت نقدی به مردم پرداخت میشود و سایر درآمد این کار صرف کارهای عمرانی و فرهنگی میشود. این کار در اواخر دههٔ ۱۳۸۰ به اجرا گذاشته شد.