به گزارش افق امروز متخصصان آمریکایی میگویند این ویروس که دو سوم افراد در انگلیس را مبتلا کرده است، میتواند در صورت داشتن علائم طولانی مدت، احتمال ابتلا به زوال عقل را تا پنج برابر بیشتر کند.
دکتر «گابریل دو اراوسکوین»، متخصص مغز و اعصاب در همین رابطه گفت: مطالعات نشان میدهد افراد بالای ۵۷ سال که برای مدت طولانی از کووید رنج میبرند، مشخصات یک فرد مبتلا به آلزایمرِ بسیار زودرس را دارند.
این متخصص همچنین در حال انجام یک مطالعه بر روی ۴۰۰۰ بیماری است که در سنین بالا ۶۰ سال به کووید۱۹ مبتلا شدند.
کووید طولانی یک وضعیت ناشناخته است که در آن بیماران آلوده به ویروس، علائمی مانند خستگی، تنگی نفس و مشکلات حافظه را ماهها یا حتی سالها پس از بیماری اصلی خود تجربه میکنندبه گزارش دیلی میل، دادههای اولیه او حاکی از آن است که یک سوم از این افراد بالای ۶۵ سال که علائم طولانی مدت دارند با معیارهای اختلال شناختی خفیف – پیش درآمد زوال عقل – را مواجه هستند.
در مقایسه با گروهی از بیماران همسن و بدون علائم طولانی کووید، این یک افزایش بزرگ چهار یا پنج برابری در شیوع است.
نتایج گزارش شده توسط این متخصص به تحقیقات فزایندهای اضافه میکند که نشان میدهد بیمارانی که در معرض این ویروس قرار دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آلزایمر هستند.
در همین حال، مطالعهای دیگر روی نزدیک به یک میلیون بیمار که در ماه اوت سال گذشته منتشر شد، نشان داد دو سوم افراد بالای ۶۵ سال که به دلیل این ویروس در بیمارستان بستری شده بودند، دچار زوال شناختی شدند.
کووید طولانی یک وضعیت ناشناخته است که در آن بیماران آلوده به ویروس، علائمی مانند خستگی، تنگی نفس و مشکلات حافظه را ماهها یا حتی سالها پس از بیماری اصلی خود تجربه میکنند.