به گزارش افق امروز « فرهاد فلاح » ، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، در نشست هماندیشی دستگاههای مرتبط با برگزاری این جشنواره و اصحاب رسانه استان گفت : کانون پرورش فکری بهعنوان مجموعهای که هدفش کار برای بچهها است، در مسیر تقویت این سنت ارزشمند حرکت میکند زیرا میتوان با کمترین هزینه، بیشترین تأثیرگذاری را از طریق قصهگویی داشت.
وی با بیان اینکه همانطور که رشته دو و میدانی را مادر ورزشها میدانیم، قصهگویی نیز مادر تمام فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی است.به نقش و تاثیر قصهگویی مادربزرگها و پدربزرگها در تربیت خانوادهها پرداخت و گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان مجموعهای که دغدغه و هدف آن کار کردن برای بچههاست، تلاش دارد نظر به نقش بی بدیل قصه و قصهگویی بر تعلیم و تربیت در حوزه خانه و خانواده، به سمت بازگشت مجدد قصه به کانون خانوادهها خواهد بود .
رئیس بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی بابیان اینکه جشنواره قصهگویی ایران دومین جشنواره بزرگ قصهگویی جهان است و در حوزه بینالملل نیز شاهد رشد صددرصدی مشارکتها بودهایم تصریح داشت : در این دوره از جشنواره حدود ۳۵ هزار قصهگو شرکت کردهاند که نسبت به سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
به گفته این مقام مسئول امروز قصهگویی در برخی از کشورها برای بازاریابی و برندینگ و حتی در حوزه درمان بکار میرود و یونسکو که در راستای ثبت قصههای فرهنگها و ملل فعالیت دارد نیز قصهگویی را به عنوان میراث ناملموس و یزد را به عنوان پایتخت قصهگویی جهان ثبت کرده است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت : در جشنواره سال گذشته ۸۹۰ دقیقه برنامه زنده از ۹ شبکه تلویزیونی پخش شد امیدوارم در روزهای پایانی بهمنماه امسال نیز شاهد پخش برنامههای این جشنواره از شبکههای متعدد داخلی و خارجی باشیم و صدای فرهنگ و هنر ایرانزمین را از یزد به سراسر دنیا منعکس کنیم.
فلاح با اشاره به نقش اثرگذار قصهگویی در جامعه و جایگاه ویژه قصه در فرهنگ و هنر به گونهای که مادر همه این فعالیتها است ؛ برگ زرین این دوره از جشنواره را حمایت از کودکان و مردم مظلوم لبنان و اهدا جایزه ویژه مقاومت به برگزیدگان عنوان کرد .
«اسماعیل دهستانی»، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در این نشست از نقش کلیدی رسانهها در انعکاس دستاوردهای جشنواره بینالمللی قصهگویی بر نقش مهم رسانهها در تبیین اهداف و نتایج جشنواره تاکید کرد.
وی در ادامه افزود : مهمترین مسئلهای که باید در این رویداد دنبال کنیم، دستاوردهای آن است و رسانهها میتوانند در این مسیر نقش پررنگی ایفا کنند واگر این ارتباط شکل نگرفته، کمکاری از ماست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با بیان اینکه برای معرفی یزد جهانی باید به سراغ هنر برویم ؛ هنررا موجب کاهش آسیبهای اجتماعی ، حلقه وصل بین نسلها و جوامع دانست و تصریح داشت : با هنر، هیچگاه با معضل شکاف بین نسلی مواجه نخواهیم شد، چراکه به خوبی میتوان با زبان هنر با نسل جدید ارتباط برقرار کرد .
دهستانی با اشاره به اینکه ما به هنر قصه و قصهگویی بدهکاریم و باید این هنر اصیل را بیشتر مورد توجه قرار دهیم و در قرآن کریم جایگاه ویژهای دارند و همواره از آنها پند و اندرز گرفتهایم؛ براهمیت قصهگویی در آموزههای دینی و تلاش در جهت بازگشت قصهگویی به کانون خانوادهها تاکید کرد.
وی در رابطه با برگزاری رویداد ها در استان خاطرنشان کرد : باید به محورهای مردمی بودن، داشتن برش شهرستانی و بخشی، عدالتمحوری، امیدآفرینی و ایجاد نشاط اجتماعی، داشتن پیوست رسانهای توجه لازم را داشته باشیم تا پیام آن به درستی به جامعه منتقل شود ؛ در ادامه پرداختن به موضوعات اجتماعی و فرهنگی را از مهمترین اولویتهای سند یزد پایدار عنوان کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در بر برگزاری هر چه باشکوهتر این دوره از جشنواره تاکید کرد و گفت: پذیرای پیشنهادات و نظرات در این رابطه هستیم.
«عالیه قوامی» مدیر کانون پروش فکری استان و دبیر جشنواره نیز از برگزاری جشنواره بینالمللی قصهگویی با هدف عمومیسازی و مردمیسازی فرهنگ قصهگویی، بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور، امسال از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ بهمنماه به میزبانی یزد خبر داد.
وی در ادامه عنوان کرد : امسال از ۱۹ ملیت و پنج قاره دنیا بیش از ۱۰۵ قصه به دبیرخانه راه یافته ولی در نهایت ۱۲ نفر حضور فیزیکی در جشنواره خواهند داشت.
«محمد توکلی» مدیر اجرایی جشنواره نیز در این نشست با بیان اینکه این جشنواره برای سومین سال پیاپی به میزبانی شهر میراث جهانی یزد از ۲۷ بهمن ماه به مدت سه روز با برپایی شادپیمایی از میدان حج به سمت محل برگزاری جشنواره در تالار مرکزی یزد ازبرگزاری مراسم اختتامیه این جشنواره در سیام بهمن با حضور مقامات و مسئولان کشوری و استانی خبر داد.
وی در رابطه با حضور تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری اظهار داشت : برای حضور این تماشاخانه و قصهگویی شرکتکنندگان در بستر این امکان در مناطق کم برخوردار استان برنامهریزی شده است.
مدیر اجرایی جشنواره از حضور داوران بزرگی واستقبال قابل توجه از این دوره جشنواره در بخش داخلی و بین المللی خبر داد .