به گزارش افق امروز و به نقل از خبرگزاری تسنیم، با استفاده از یک مدل علمی ایجادشده توسط یکی از پیشرفتهترین رایانههای اروپا، یک تیم تحقیقاتی بهرهبری دانشگاه فلیندرز در استرالیا دریافتند که بیش از یکچهارم از حیوانات جهان ممکن است تا پایان قرن بیستویکم منقرض شوند.
بهگفته کارشناسان، ۱۰ درصد از گیاهان و جانوران تا سال ۲۰۵۰ ناپدید خواهند شد و این رقم تا سال ۲۱۰۰ به ۲۷ درصد خواهد رسید. این تجزیه و تحلیل نشان میدهد که ممکن است نرخ انقراض کلی گونههای آسیبپذیرتر تا پایان قرن تا ۱۸۴ درصد افزایش یابد.
کوری برادشاو، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد اکولوژی جهانی در فلیندرز، توضیح داد: تصور کنید یک انگل میزبان خود را بر اثر جنگلزدایی از دست بدهد، یا یک گیاه گلدار، گردهافشانی خود را بهدلیل گرم شدن بیش از حد از دست بدهد؛ این تلفات بهشکل سلسلهوار از گونههای کوچکتر که معمولاً طعمه هستند شروع میشود و بهتبع آن، گونههای شکارچی بزرگ را نیز نابود خواهد کرد.
نویسندگان این مطالعه معتقدند که کودکانی که امروز متولد میشوند و تا ۷۰سالگی زندگی میکنند، میتوانند انتظار داشته باشند که شاهد ناپدید شدن هزاران گونه گیاهی و جانوری، از ارکیدههای کوچک و کوچکترین حشرات، تا حیوانات نمادینی مانند فیل، کوالا، یوزپلنگ و…، باشند.
این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.شکارچی بزرگ