به گزارش افق امروز در پی وقوع یک فقره سرقت همراه با خشونت در محدوده خیابان بعثت تهران، کارآگاهان اداره آگاهی تهران بزرگ موفق شدند، دو متهم اصلی این پرونده را شناسایی و دستگیر کنند. متهمانی که به اذعان خود، با وجود رؤیت کودک خردسال در آغوش مادر، باز هم با بیرحمی تمام اقدام به ارتکاب سرقت کردند و در جریان این اقدام مجرمانه، منجر به آسیبدیدگی جسمی و روحی مادر و فرزند شدند.
بازسازی صحنه در حضور شاکی و متهمان
صبح دیروز و در ادامه رسیدگی به این پرونده، صحنه وقوع جرم با حضور متهمان، شاکی پرونده و مأموران پلیس آگاهی بازسازی شد. این بازسازی به دستور مقام قضائی و با هدف روشنشدن ابعاد مختلف پرونده انجام گرفت. زن جوانی که قربانی این حادثه بوده، در جریان بازسازی صحنه لحظات تلخ آن روز را چنین توصیف کرد: در حال مکالمه تلفنی با مادرم بودم. فرزند خردسالم را در آغوش داشتم. ناگهان مردی از پشت سر گوشی تلفن همراهم را کشید. مقاومت کردم اما بار دیگر با خشونت بیشتری گوشی را قاپید و همین موضوع باعث شد من و فرزندم به زمین بیفتیم. صورتم با شدت به خیابان برخورد کرد. فرزندم نیز در اثر ضربه گریه میکرد. سارق بلافاصله سوار بر موتورسیکلت همدستش، از محل متواری شد.
وی افزود: با گذشت چند هفته از حادثه، امیدی به شناسایی و دستگیری عاملان نداشتم، چراکه تصویر آنها در فیلمها واضح نبود. اما خوشبختانه حالا که بازداشت شدهاند، انتظار داریم قوه قضائیه با قاطعیت با آنها برخورد کند
جزئیات عملیات شناسایی و دستگیری متهمان
سردار علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، درباره روند شناسایی و دستگیری متهمان گفت: بهمحض دریافت گزارش این سرقت، تیم ویژهای از کارآگاهان مجرب تشکیل و بررسیهای میدانی آغاز شد. با استفاده از تصاویر دوربینهای مداربسته اطراف محل وقوع جرم و اقدامات اطلاعاتی دقیق، سرنخهایی از محل اختفای متهمان بهدست آمد. در نهایت، هر دو متهم در مخفیگاهشان به دام افتادند.
وی ادامه داد: در بازرسی از مخفیگاه آنها، تعدادی اموال مسروقه، چند قبضه سلاح سرد و تجهیزات مورد استفاده در سرقتها کشف شد. بررسیها نشان داد که این افراد دارای سوابق متعدد کیفری بوده و پیشتر نیز به دلیل ارتکاب جرایم خشن، در زندان بهسر میبردهاند.
اعترافات متهم: بچه را دیدم، اما باز هم گوشی را کشیدم
در جریان بازجویی از متهمان، یکی از سارقان به ارتکاب چندین فقره سرقت اعتراف کرد. وی گفت: شش ماه پیش از زندان آزاد شدم و بلافاصله دوباره سرقت را شروع کردم. بیشتر گوشی سرقت میکردم، نه طلا. گوشیها را با قیمت بسیار پایین میفروختیم و پولش صرف خرید مواد میشد.
وی درباره حادثه اخیر گفت: بله، بچه را بغلش دیدم، ولی باز هم گوشی را کشیدم. اشتباه کردم. فرار کردیم و چند روزی در مخفیگاه بودیم تا اینکه توسط پلیس دستگیر شدیم.
متهم همچنین به داشتن سوابق قبلی از جمله نزاع و سرقتهای دیگر نیز اعتراف کرد و مدعی شد که اکنون از اعمال خود پشیمان است.
در ادامه، بازپرس پرونده با لحنی جدی از متهم خواست حادثه را از زاویهای دیگر ببیند: اگر آن زن خواهر یا همسرت بود، چه احساسی داشتی؟ متهم سکوت کرد و سپس گفت: ناراحت شدم… ولی فرار کردیم. بعدش رفتیم تا اینکه بازداشت شدیم.
وضعیت منطقه و تدابیر امنیتی آتی
یکی از شاهدان عینی این حادثه، که از اعضای حراست یکی از مراکز تجاری اطراف محل وقوع حادثه است، در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: من مانیتور دوربینها را چک میکردم که دیدم یک موتورسیکلت با دو سرنشین به سمت زن جوانی که فرزندش را در آغوش داشت، حرکت کرد. لحظهای بعد، صدای فریاد بلند شد. سریع بیرون آمدم. زن و کودک روی زمین افتاده بودند. صورت هر دو آنها دچار جراحت شده بود. بلافاصله با اورژانس تماس گرفتیم و کودک به مرکز درمانی منتقل شد.
وی افزود الان که دارم تعریف میکنم، هنوز تحت تأثیر آن صحنه هستم. سوال من این است: یک تلفن همراه چقدر ارزش دارد که برای سرقت آن، جان یک مادر و فرزندش را به خطر بیندازند؟»
این فرد همچنین از وضعیت نابسامان امنیتی این منطقه گلایه کرد و گفت: روزانه شاهد اتفاقات مشابهی هستیم. به دلیل خلوتی خیابان و نبود مانع، فرار برای سارقان آسان است. ما از مسئولان تقاضا داریم با نصب دوربین، ایجاد سرعتگیر و افزایش گشتهای انتظامی، به وضعیت امنیتی این خیابان سامان دهند.
درخواست ساکنان منطقه برای بازگشت امنیت به خیابان بعثت
رئیس پلیس آگاهی تهران با بیان اینکه تاکنون چند تن از شاکیان شناسایی شدهاند، گفت: اهالی این منطقه بهحق از وقوع سرقتها گلایهمند هستند. این محدوده بهدلیل خلوتی و مسیرهای فرار، همواره مورد سوءاستفاده سارقان قرار میگیرد. از همین رو، پلیس حضور خود را در منطقه افزایش داده و شکایات شهروندان با اولویت بالا بررسی میشود.»
وی در پایان هشدار داد: پیامی که پلیس برای مجرمان خشن دارد این است که مطمئن باشند در کوتاهترین زمان شناسایی شده، دستگیر خواهند شد و برخورد با آنها قاطع، سخت و بدون اغماض خواهد بود. همچنین این پرونده با همکاری خوب دادستانی تهران بهصورت ویژه در حال رسیدگی است.
خیابان بعثت شاید یکی از خیابانهای عادی شهر تهران باشد، اما تکرار حوادثی اینچنین، این منطقه را به یکی از نقاط ناامن تبدیل کرده است. اهالی محل خواستار نصب دوربینهای نظارتی، ایجاد سرعتگیر و حضور مستمر گشتهای انتظامی هستند تا شاید بار دیگر، آرامش به این خیابان بازگردد.