به گزارش افق امروز بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی ایران با هدف ترویج فرهنگ قصهگویی و شناسایی استعدادهای جوان در این حوزه برگزار شد. این جشنواره شاهد حضور شرکتکنندگانی از کشورهای مختلف بود. مراسم اختتامیه این رویداد، روز ۳۰ بهمنماه ۱۴۰۳ در یزد برگزار شد و برگزیدگان بخشهای مختلف معرفی شدند.
در بخشهای مختلف جشنواره، نفرات برتر به شرح زیر شناخته شدند:
- در بخش قصهگویی سنتی کلاسیک برای گروه سنی ۱۷ سال به بالا، حسن جعفری با قصه «پیروز میدان» از استان آذربایجان شرقی، حمیده ابریشمی با قصه «ملا بوجی» از استان خراسان جنوبی و صغری خواجویینژاد با قصه «مشدی گلین کرمان» برگزیده شدند.
- در بخش قصهگویی سنتی کلاسیک برای گروه سنی ۱۷ سال به بالا (بینالملل)، زینب رجبی با قصه «سیبیل» از یزد، فائزه خسروی با قصه «رضایتنامه» از استان کرمان و فاطمه محمدی با قصه «میخ اجدادی» از استان قزوین بهعنوان برگزیده معرفی شدند.
- در بخش قصهگویی مدرن و نوآورانه در گروه سنی ۱۷ سال به بالا، علیرضا کالوت از لبنان با قصه «مرد فریبکار مالک روستا میشود»، ارمغانسادات حسینی از استان قزوین با قصه «صدای چیه؟»، مهدیه کشوری مقدم با قصه «شاماران و دایه مار» از یزد و هادی رفیعی با قصه «رومخی» از زنجان برگزیده شدند.
- در بخش قصهگویی آیینی سنتی، سیدهسارا حسینی با داستان «رستم و اسفندیار» از همدان، سحر کیخائی جوان با روایت «رخشگیری رستم» از سیستان و بلوچستان و سید علی موسوی با قصه «سایبان عطش» از یزد بهعنوان برگزیدگان معرفی شدند.
- در بخش قصهگویی منظوم، مینا عابدی از قزوین با اجرای «زنبوره، کجا؟ کج؟»، زهرا حبوباتی از یزد با قصه «مرغ سرخ پا کوتاه»، بابک مجیدیفر از کرمانشاه با روایت «ابر مهربان» برگزیده شدند.
- در بخش قصهگویی دینی، زهرا یکهفلاح از قزوین با قصه «صوفان در دشت»، یلدا سالمی از بوشهر با روایت «موسی و شبان» و خدیجه سلمانی از سمنان با داستان «مثل تو بانوی من فاطمه» بهعنوان برگزیدگان در گروه سنی ۱۷ سال به بالا معرفی شدند.
- در بخش قصهگویی علمی، لیلا ابراهیمی از قزوین با اثر «رختخواب حسین»، سیده زینب علوی از تهران با اثر «اظهر شوخی با نام» در رده سنی ۱۷ سال به بالا برگزیده شدند.
این جشنواره با حضور داوران برجسته و استادان حوزه ادبیات و قصهگویی برگزار شد. برگزیدگان علاوه بر دریافت جوایز نقدی و تندیس جشنواره، فرصت حضور در برنامههای ملی و بینالمللی را نیز به دست آوردند. این رویداد فرهنگی بهعنوان گامی مهم در جهت حفظ و ترویج هنر قصهگویی در میان نسل جوان شناخته میشود.
بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در یزد با شعار «ساز قصهها، راز زندگی است» برگزار شد و بهطور ویژه با حضور قصهگویانی از سراسر کشور و ۸ مهمان خارجی برگزار گردید.