دلیل پرداخت کارمزد کارت به کارت چیست؟

دلیل پرداخت کارمزد کارت به کارت چیست؟

بر اساس بخشنامه‌ای که بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ صادر کرد، هزینه‌های مربوط به کارت به کارت برای سال ۱۴۰۳ تعیین و به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ابلاغ شد.

به گزارش افق امروز; بانک‌ها به عنوان واسطه‌های مالی، نقش کلیدی در سیستم اقتصادی ایفا می‌کنند. یکی از مسئولیت‌های اصلی آن‌ها، مدیریت وجوه مشتریان و ارائه خدمات بانکی متنوع است. این خدمات به همراه هزینه‌هایی برای بانک‌ها همراه است که بخشی از این هزینه‌ها از طریق دریافت کارمزد برای انتقال وجه از مشتریان تأمین می‌شود.

شاید هنگام دریافت خدمات بانکی این پرسش برایتان مطرح شده باشد که با وجود این‌که بانک‌ها از طریق سرمایه‌گذاری وجوه سپرده‌گذاران سود کسب می‌کنند، چرا باید برای استفاده از خدمات بانکی هزینه پرداخت کنیم؟

در کشورهای پیشرفته، بخش قابل‌توجهی از درآمد بانک‌ها از طریق دریافت کارمزد بابت خدمات ارائه‌شده تأمین می‌شود. این روش به ویژه برای بانک‌های محلی و تجاری، به کاهش چالش‌های تأمین هزینه‌ها و افزایش سودآوری کمک کرده و وابستگی آن‌ها به واسطه‌گری را کاهش می‌دهد.

در ایران، به دلیل نرخ پایین کارمزدها و محدودیت‌های منابع درآمدی، بانک‌ها برای جبران هزینه‌ها و کسب سود بیشتر به واسطه‌گری وابسته‌اند. افزایش سهم کارمزدها در درآمد بانک‌ها می‌تواند به بانک مرکزی این امکان را بدهد که قدرت بیشتری در کنترل و مدیریت فعالیت‌های واسطه‌گری بانک‌ها داشته باشد.

بر اساس بخشنامه‌ای که در سال ۱۴۰۲ توسط بانک مرکزی صادر شد، نرخ کارمزد کارت به کارت برای سال ۱۴۰۳ تعیین و به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری اعلام گردید. بدین ترتیب، این بانک‌ها و مؤسسات موظف هستند خدمات خود را بر اساس نرخ‌های مشخص شده در این بخشنامه ارائه دهند. در ادامه، جدول کارمزد کارت به کارت برای سال ۱۴۰۳ ارائه شده است:

مبلغ کارت به کارت کارمزد کارت به کارت در سال ۱۴۰۳
تا ۱ میلیون تومان ۷۲۰ تومان
از ۱ تا ۲ میلیون تومان هزار تومان
از ۲ تا ۳ میلیون تومان ۱۲۸۰ تومان
از ۳ تا ۴ میلیون تومان ۱۵۶۰ تومان
از ۴ تا ۵ میلیون تومان ۱۸۴۰ تومان
از ۵ تا ۶ میلیون تومان ۲۱۲۰ تومان
از ۶ تا ۷ میلیون تومان ۲۴۰۰ تومان
از ۷ تا ۸ میلیون تومان ۲۶۸۰ تومان
از ۸ تا ۹ میلیون تومان ۲۹۶۰ تومان
از ۹ تا ۱۰ میلیون تومان ۳۲۴۰ تومان
از ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان ۳۵۲۰ تومان
از ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان ۳۸۰۰ تومان
از ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان ۴۰۸۰ تومان
از ۱۳ تا ۱۴ میلیون تومان ۴۳۶۰ تومان
از ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان ۴۶۴۰ تومان

 

روش‌های گوناگونی برای انتقال وجه  از جمله روش‌های رایج و پرطرفدار می‌توان به انتقال وجه کارت به کارت و انتقال وجه از طریق شماره شبا (شبکه بین‌بانکی)وجود دارد.. هر یک از این روش‌ها ویژگی‌ها و معایب خاص خود از جمله تفاوت در هزینه‌های مربوط به هر کدام را دارند.

انتقال وجه از طریق شماره شبا به دو روش پایا و ساتنا امکان‌پذیر است. در روش پایا، هزینه انتقال وجه در سال ۱۴۰۳ برابر با یک صدم درصد از مبلغ تراکنش است که معادل حدود ۲۴۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان می‌باشد. در روش ساتنا، کارمزد دو صدم درصد از مبلغ تراکنش است، با حداقل و حداکثر کارمزد به ترتیب ۲۸ هزار تومان و ۲۸ هزار تومان. به این معنی که برای تراکنش‌هایی بالاتر از ۱۲۵ میلیون تومان، کارمزد بیشتر از این مقدار محاسبه نمی‌شود.

بر اساس جدول ارائه شده توسط بانک مرکزی، هزینه انتقال وجه کارت به کارت بین ۷۲۰ تومان تا ۴۶۴۰ تومان متغیر است و این مبلغ به اندازه تراکنش بستگی دارد. با توجه به این اطلاعات، می‌توان نتیجه گرفت که به طور کلی، کارمزد انتقال وجه از طریق شماره شبا کمتر از کارمزد انتقال وجه کارت به کارت است.

 

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search