به گزارش افق امروز، محمد رستگاری، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای، در گفتگویی به تشریح دو مدل مختلف برای تعریف و اجرای طرحهای جادهای پرداخت. وی توضیح داد: «در مدل رسمی، حجم طرحهای قابل تعریف متناسب با اعتبارات تخصیص یافته در نظر گرفته میشود. این روش باعث میشود که در مدت زمان کوتاه تعداد محدودی از طرحها انجام شوند و حجم کار به شدت محدود گردد.»
وی افزود: «مدل دیگر این است که با توجه به نیازهای مردم، جامعه و مشکلات موجود، طرحهایی تعریف شود که از حداکثر ظرفیتهای اعتباری استفاده کند. این منابع میتوانند شامل منابع ملی، استانی، معدنی و سایر منابع ممکن باشند و به تدریج و متناسب با تخصیص اعتبارات، این طرحها تکمیل شوند.»
رستگاری ادامه داد: «در این مدل، ممکن است به دلیل تأخیر در تخصیص اعتبارات یا محدودیتهای موجود، بهرهبرداری از طرحها با تأخیر مواجه شود، اما این روش به انجام اقدامات گستردهتر و اجرای حجم بیشتری از طرحها میانجامد که در صورت اتکا به اعتبارات محدود، محقق نمیشد.»
وی با اشاره به سیاستهای اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان در چند سال اخیر، گفت: «ما در این مدت روش دوم را در دستور کار قرار دادهایم و با استفاده از حداکثر ظرفیتهای اعتباری، حجم زیادی از طرحهایی که در ایمنسازی و بهبود کیفیت خدمتدهی در شبکه جادهای مؤثر بوده است، تعریف کردهایم.»
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان یزد افزود: «در حال حاضر بخش زیادی از این طرحها به بهرهبرداری رسیده و مابقی نیز در حال تکمیل است. هماکنون حجم ریالی قراردادهای فعال در حوزه راهداری استان به چهار هزار میلیارد تومان رسیده است.»
رستگاری همچنین به نارضایتیهای موجود از طولانی شدن روند اجرایی برخی طرحها اشاره کرد و گفت: «این نارضایتیها عمدتاً به دلیل محدودیتهای اعتباری است. اما با کمی تأمل در بازه زمانی طولانیتر، میتوانیم شاهد تغییرات و تحولات اساسی در حوزه راهداری و حملونقل جادهای باشیم که این تحولات برای مردم ملموس خواهد بود.»
وی ادامه داد: «طی یک سال گذشته، شاهد تغییرات چشمگیری در کیفیت رویه آسفالتی شبکه جادهای استان بودهایم و این تغییرات با حجم اقدامات در حال انجام، ادامه خواهد داشت.»
رستگاری همچنین به کمبود نیروی انسانی در حوزه راهداری اشاره کرد و گفت: «مجموعه راهداری استان همیشه با معضل کمبود نیروی انسانی مواجه بوده است. امیدواریم با همراهی مسئولان محلی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، این مشکل به ویژه در فصل زمستان که نیاز به نیروی انسانی بیشتری داریم، حل شود.»