به گزارش افق امروزسالانه صدها هزار نفر در کشورمان جان خود را از دست میدهند که شمار زیادی از آنها در تصادفات جادهای جان خود را از دست میدهند. متاسفانه ایمنی پایین محصولات خودروسازان داخلی و رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی شهروندان، باعث وقوع چنین اتفاقاتی میشود. سرعت بالا، سبقت گیری غیرمجاز، حرکات نمایشی، صحبت کردن با تلفن همراه و نبستن کمربند ایمنی، مهمترین علل بروز تصادفات در کشور هستند.از زمانی که وسایل نقلیه طراحی و تولید شدند، قوانین راهنمایی و رانندگی هم به رشته تحریر درآمد و به تدریج پختهتر از قبل شد. برای مثال آن اوایل که پیکان به دست خانوادههای ایرانی رسید، گوشی موبایل در دسترس هر کسی نبود و به همین خاطر تصادفی به خاطر صحبت کردن یا کار کردن با تلفن همراه رخ نمیداد.
افزایش ۳ برابری جریمه رانندگی در دستور کار
قانون برای متخلفان و خاطیانی که الزامات تدوین شده را رعایت نمیکنند، ضمانت اجرایی به نام جریمه معین کرده که تقریبا هر رانندهای برای یک مرتبه هم که شده، طعم تلخ آن را چشیده است. در سفرهای نوروزی و براساس گزارشهای منتشر شده از سوی مراجع ذی صلاح، تعداد زیادی مسافر بر اثر رعایت نکردن یا بیتوجهی صاحبان خودروهای حادثه ساز، تصادف کردند و جان خود را از دست دادند یا آسیبهای جدی دیدند.
آیا وقت آن نرسیده که فراجا برای متخلفانی که با جان و مال مردم بازی میکنند، جریمههای سنگینتری وضع کند؟ آیا نیاز به اصلاح قانون احساس نمیشود؟ در پاسخ به این سوال، فرمانده کل انتظامی کشور تأکید کرد که حفاظت از جان مردم اولویت پلیس است و به هیچ وجه در مراقبت از امنیت و جان مردم کوتاهی نخواهیم کرد.به گفته سردار احمدرضا رادان، باید هزینه تخلف، به ویژه تخلفات حادثه ساز برای متخلف را افزایش دهیم تا حتی اراده و انگیزه تخلف از کسانی که با جان مردم بازی میکنند، گرفته شود. ایشان معتقد است که برای وصول به هدف باید جریمههای رانندگی را افزایش داد، اما آیا اصلاح قانون کمکی به کاهش تصادفات و بیقانونیها میکند؟