به گزارش افق امروز هادی حقشناس، استاندار گیلان با اعلام این خبر اظهار کرد: برای این منظور، همه دستگاهها و ادارات دولتی باید بهطور جدی در این زمینه وارد عمل شوند و همکاری بیندستگاهی در اجرای این برنامهها به ویژه در فصل تابستان که تقاضای برق افزایش مییابد، نقش کلیدی خواهد داشت.
وی افزود: در استان تلاش میکنیم که با همافزایی بین تمام دستگاهها، بهویژه در حوزههای دولتی، به کاهش مصرف برق کمک کنیم و این اقدامات میتواند فشار بر شبکه برق گیلان را کاهش دهد و ضمن حفظ امنیت تامین انرژی، از خاموشیهای احتمالی در تابستان جلوگیری کند.
مسعود صادقیخمامی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان گیلان نیز از اقدامات و برنامههای هوشمندسازی مصرف برق خبر داد و گفت: طی یک سال گذشته بیش از ۹۰ هزار مشترک در استان به سیستمهای هوشمند مصرف برق متصل شدهاند و این اقدام در راستای افزایش کارآیی و بهینهسازی مصرف انرژی در سطح استان انجام شده که به مدیریت مصرف برق کمک خواهد کرد. وی به نشست مشترک با وزیر نیرو نیز اشاره کرد و از اصلاح و بهینهسازی شبکههای برق استان خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۵۰۰ کیلومتر از شبکههای فرسوده گیلان بازسازی شده و قرار است با برنامهریزی دقیق، طی سه سال آینده ۶ هزار کیلومتر دیگر از این شبکهها اصلاح و بازسازی شود.
بر اساس این خبر، اصلاح و بهینهسازی شبکه برق کلانشهر رشت نیز در دستور کار قرار دارد. تا پایان سال جاری این طرح نهایی میشود.
لزوم تامین سوخت دوم صنایع گیلان
در خبر دیگری مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان از الزام تامین سوخت دوم برای صنایع سخن گفت و افزود: پیشبینی سوخت دوم متناسب با نیاز صنایع انجام میشود.
مسعود برادراننصیری ادامه داد: در سالهای اخیر به ویژه سال گذشته شاهد رشد قابل توجه مصرف بهینه در سطح جامعه هستیم. نصیری به ریلگذاری و بسترسازی مناسب شکل گرفته در فرهنگسازی مصرف بهینه اشاره و اعلام کرد: امیدواریم با رشد پذیرش مردم برای مصرف معقول در سال جاری و سنوات آتی، شاهد بازخورد مثبت این اقدامات در کاهش قابل توجه مصرف خانگی نیز باشیم.
وی افزود: ترویج فرهنگ مصرف بهینه انرژی باعث کاهش مصرف و کمک به رونق اقتصاد و تداوم چرخه صنعت میشود.
مدیرعامل شرکت گاز گیلان ضمن درخواست از مدیران صنایع مبنی براینکه برنامهریزی و آمادگی لازم برای استفاده از سوخت دوم جایگزین متناسب با صنعت خود را تا مهر سال جاری داشته باشند، اظهار کرد: تدبیر و هماهنگی بهنگام در این مورد کمک میکند در صورت رخداد اتفاقات پیشبینینشده طی شش ماه دوم سال جاری برای ۱۵ یا ۳۰ روز احتمالی سوخت دوم صنایع تامین شود و چرخه تولید تداوم داشته باشد.
شرکت پخش فرآوردههای نفتی گیلان نیز در این راستا، آمادگی ایجاد بستر لازم برای بهرهمندی صنایع از سوخت دوم را دارد.
نصیری ادامه داد: استفاده از سوخت گاز مایع در صورت بروز وقایع خارج از دخالت انسان بسیار کارساز است و این سوخت برای صنایعی همچون فولاد موجب حفظ کیفیت تولیدات آنها خواهد شد.