به گزارش افق امروز; هوشنگ مرادی کرمانی آرزوی خود را فاش کرد. این نویسنده سرشناس که با آثار مهم و موفقی چون «قصههای مجید» شناخته میشود، در مراسم پایانی جایزه بینالمللی داستان کوتاه گارنت مورد تقدیر قرار گرفت و از آرزوی دیرین خود گفت.
هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده نامآشنا در این مراسم بیان کرد: جوایز زیادی گرفته و اهدا کردهام اما قصه اهدای جوایز به نام خودم متفاوت است. وقتی به یک نفر میگویند قرار است جایزهای به نامش بدهند، او وظیفه دارد که بداند کارش تمام شده است. سه سال قبل، از نوشتن خداحافظی کردم و امشب دوباره یادآوری شد. اگر این جایزه ادامه داشته باشد تبدیل به نام میشوم و این یعنی هرکسی که جایزهای به نامش وجود دارد باید کارهایش به گونهای باشد که نسلهای مختلف آثار او را ادامه دهند.
او افزود: خیلی از بزرگان بنام و تبدیل به الگو شدهاند و تمام جوانان آرزوی تبدیل شدن به این افراد را دارند. من آرزو داشتم چخوف شوم و به این فکر میکنم کسانی که میخواهند من باشند، چه خواهند شد؟ نامها نردبانی هستند که نوجوانان آن را طی میکنند؛ ده نویسنده الگویم بودند اما امروز به من یادآوری شد من یک پله هستم و امیدوارم این پله لرزان نباشد.
هوشنگ مرادی کرمانی گفت: از میان آثار داستانی، «ماه پرتقال» را به خاطر نثر درست و لحن فانتزی انتخاب کردم. آینده درخشانی برای نویسنده این اثر در انتظار است.
در ادامه جایزه ویژه استاد هوشنگ مرادی کرمانی در نخستین جایزه بینالمللی داستان کوتاه گارنت در بخش نوجوان به زرتشت چاوشی برای داستان «ماه پرتقال» اهدا شد.
اهمیت قصه از زبان سروش صحت
سروش صحت، بازیگر و کارگردان که به عنوان نویسنده هم فعالیت میکند، سخران دیگر این مراسم بود. او گفت: چقدر این جشنواره صمیمی و لذت بخش بود و چقدر مهم است که حضور زنان و دختران ما در ادبیات هر روز پررنگتر میشود.
نویسنده کتاب «تاکسی سواری» ادامه داد: از صمیم قلب آرزو میکنم این جایزه ادامه پیدا کند. تداوم جایزهها آنها را معنادار میکند؛ هر چقدر جوایز مستمرتر باشد، غنای جایزه بیشتر میشود و امیدوارم با همین کیفیت این جایزه ادامه یابد.
نویسنده و کارگردان «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» گفت: شعارِ قصه زندگی است و زندگی یک قصه برای من دلنشین است. همه داستانها روی زندگی ما تاثیر میگذارد و روی زندگی من نیز داستان تاثیر گذاشته است. وقتی غمی داریم، از طریق ادبیات با غمها و رنجهای بزرگتری آشنا میشویم و میبینیم کسانی رنجهای بزرگتری را از سر گذراندند.
او افزود: قصه است که ما را بزرگوار و بخشنده میکند، گریه میکنیم، میرنجیم، زندگی را زندگیتر میکنیم و با قصه بیشتر زندگی میکنیم. خوش به حال ما که این همه نویسنده خوب در آینده خواهیم داشت. منتظر کارهای بعدی برگزیدگان این رویداد هستم.