یادداشت : سرهنگ دکتر" مجيد نعيم‌ياوري" معاون فرهنگي و اجتماعي پليس استان يزد

چرا همه جا صحبت از هوش مصنوعي است؟

تقريبا روزي نيست که خبري از هوش مصنوعي به گوشمان نرسد. از گوشي‌هاي هوشمندمان گرفته تا صنايع پيشرفته؛ هوش مصنوعي همه جا هست و تأثيرش انکارناشدني است؛ اما به‌واقع چرا همه درباره هوش مصنوعي صحبت مي‌کنند؟

تقريبا روزي نيست که خبري از هوش مصنوعي به گوشمان نرسد. از گوشي‌هاي هوشمندمان گرفته تا صنايع پيشرفته؛ هوش مصنوعي همه جا هست و تأثيرش انکارناشدني است؛ اما به‌واقع چرا همه درباره هوش مصنوعي صحبت مي‌کنند؟
چه ويژگي‌اي در اين فناوري هست که اين‌چنين جذابيت و هيجان ايجاد کرده است؟
1 .هوش مصنوعي: تغييراتي که هر روز تجربه مي‌کنيم
تا به حال فکر کرده‌ايد چرا تبليغاتي که در اينستاگرام مي‌بينيد، دقيقاً با سليقه شما همخواني دارد؟ فيلم‌ها و عکس‌ها و تبليغاتي که همه به نحوي دقيق و هوشمندانه براي شما انتخاب شده‌اند. يا چرا وقتي سؤالي را در گوگل جست‌وجو مي‌کنيد، پاسخ‌هايي که دريافت مي‌کنيد، کاملا متناسب با نيازهاي شماست؟ پاسخ اين سؤال‌ها در هوش مصنوعي نهفته است.
2 .هوش مصنوعي در زندگي روزمره : از خريد آنلاين تا آموزش و سرگرمي
بيشتر ما خريد آنلاين را تجريه کرد‌ه‌ايم. وقتي وارد فروشگاه اينترنتي مي‌شويد، از همان لحظه‌اي که شروع به مرور محصولات مي‌کنيد، هوش مصنوعي وارد عمل مي‌شود. از پيشنهاد محصولات مشابه تا تخفيف‌هاي ويژه، همه اين‌ها با دقت بر اساس رفتار شما و ديگر مشتريان قبلي تنظيم شده است يا همين که با استفاده از گوشي هوشمند، فيلم‌هاي خود را در شبکه‌هاي اجتماعي به اشتراک مي‌گذاريد يا حتي از موتورهاي جست‌وجو براي يافتن اطلاعات استفاده مي‌کنيد، در حال تعامل با هوش مصنوعي هستيد.
در آموزش نيز هوش مصنوعي به کار گرفته شده است تا محتواي آموزشي شخصي‌سازي‌شده براي دانش‌آموزان ايجاد کند. اين سيستم‌ها به معلمان کمک مي‌کند تا بهتر به نيازهاي فردي دانش‌آموزان پاسخ دهند.
3 .هوش مصنوعي: انقلاب صنعتي جديد؟
همان‌طور که انقلاب صنعتي، جهان را از اساس تغيير داد، هوش مصنوعي نيز در حال ايجاد تغييراتي بنيادين در نحوه زندگي و کار و ارتباطات ما است. اين تغييرات آن‌چنان گسترده و عميق است که برخي از متخصصان از آن به عنوان «انقلاب صنعتي جديد» ياد مي‌کنند. به قول يکي از متخصصان هوش مصنوعي، «هوش مصنوعي همانند برق است. همان‌طور که برق تمامي صنايع را تغيير داد، هوش مصنوعي نيز تمامي صنايع را دگرگون خواهد کرد.
4 .نگراني‌ها و چالش‌ها: آيا هوش مصنوعي هميشه خوب است؟
با تمام اين تحولات مثبت، هوش مصنوعي چالش‌ها و نگراني‌هايي نيز به همراه دارد. با وجود تمام مزيت‌هايي که هوش مصنوعي به همراه دارد، نگراني‌هاي زيادي نيز درباره آن مطرح است. برخي از اين نگراني‌ها عبارت‌اند از:
– از دست دادن شغل‌ها:
بسياري از مردم نگران هستند که هوش مصنوعي شغل‌هاي انساني را بگيرد.
– حريم خصوصي:
يکي از چالش‌هاي جدي، اين است که هوش مصنوعي نيازمند دسترسي به حجم بيشماري از داده‌ها است. اما اين دسترسي مي‌تواند به نگراني‌هاي حريم خصوصي منجر شود.
– اخلاقيات: چه اتفاقي مي‌افتد اگر يک سيستم هوش مصنوعي تصميم‌هاي نادرستي بگيرد؟ چه کسي مسئول است؟
کلام پاياني: چرا بايد به هوش مصنوعي اهميت بدهيم؟
هوش مصنوعي به آرامي و بدون اينکه متوجه شويم، به بخش جدايي‌ناپذير زندگي‌مان تبديل خواهد شد. اين فناوري با بهبود کارايي و دقت و تجربه‌هاي شخصي‌سازي‌شده، جهان را به جايي بهتر و هوشمندتر تبديل مي‌کند. اما همان‌طور که اين تحول را مي‌پذيريم، بايد با چشماني باز به آن نگاه کنيم و چالش‌ها و مسئوليت‌هاي مرتبط با آن را نيز مدنظر قرار دهيم.
اين فناوري، بخشي از آينده‌اي است که در حال حاضر در حال ساختن آن هستيم.
در نوشته بعدي درباره اين موضوع صحبت مي‌کنيم که هوش مصنوعي چه تاثيري در شغل ما مي‌گذارد؟

سید محمد جواد عرفانفر

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search