خشکسالی خوزستان

چگونه می‌توان خشکسالی خوزستان را خنثی کرد؟

با وجود کاهش ۲۵ درصدی ورودی سدهای حوضه آبریز کارون بزرگ نسبت به سال گذشته ذخیره این سدهای یک درصد بیشتر از پارسال است. اما سوال این است چگونه می‌توان خشکسالی خوزستان را خنثی کرد؟

به گزارش افق امروز; برخلاف بسیاری از نقاط ایران که بارندگی خوبی را تجربه کردند، حوضه آبریز کارون بزرگ امسال نسبت به پارسال با کاهش بارش مواجه شد.
اما همه سدهای مستقر در این منطقه مجموعاً ۹ میلیارد و ۹۴۶ میلیون مترمکعب آب ذخیره کرده‌اند. این ذخیره ۶۴ میلیون مترمکعب معادل ظرفیت سد لتیان تهران بیشتر از پارسال است.
رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ فراز رابعی در شهریور امسال از کاهش ۴.۵ میلیارد مترمکعبی ورودی سدهای حوضه کارون نسبت به پارسال گفت و بیان کرد که «خشکسالی خوزستان با مدیریت منابع آب خنثی شد».
بر اساس اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران سدهای زنجیره کارون و سد دز در پایان تابستان به ترتیب ۱ و ۱۲ درصد بیشتر از سال گذشته آب دارند.
آب مفهومی درهم‌تنیده با امنیت است و خشکسالی به‌سرعت به ناامنی و بروز نارضایتی در جامعه ختم می‌شود.
کارشناس آب سیدرضا احمدی معتقد است که ذخیره آب به وضعیت بارش ارتباط دارد، اگر باران ببارد، شرایط مدیریت می‌شود و اگر باران هم نبارد، آبی برای تأمین نداریم و باید مصارف شرب، کشاورزی و صنعتی را کاهش دهیم.
اما یک کارشناس آب دیگر مهدی قاسمی اثر مدیریت را مهم دانسته و می‌گوید که سال ۹۸ خوزستان را سیل برداشت اما چند ماه بعد در غیزانیه آب برای خوردن نبود، در سه سال گذشته هم خشکسالی داشتیم اما حداکثر آب برای همه تأمین شد.
منطبق بر سازوکار مدیریت حوضه‌ای منابع آب که در کتاب‌های تخصصی این حوضه تدریس می‌شود، مدیریت صحیح آب با نگرش بهینه‌ترین استفاده از منابع توسط ابزارهایی نظیر مدیریت به هنگام خروجی سدها بهترین راهکار برای خنثی‌سازی اثرات خشکسالی است.

انتهای پیام/+

منبع خبر : فارس

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search