وزارت نیرو ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید اضافه کرد
انقلاب در تولید برق؛

وزارت نیرو ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید اضافه کرد

برای حل مشکل ناترازی در صنعت برق طی سه سال گذشته، وزارت نیرو به افزایش ظرفیت تولید از طریق احداث نیروگاه‌های جدید و بهبود توان نیروگاه‌های موجود پرداخت. این استراتژی مؤثر باعث شد که در این مدت زمان، ظرفیت تولید برق کشور به میزان ۱۰ هزار و ۲۷۷ مگاوات افزایش یابد.

به گزارش افق امروز; افزایش ظرفیت تولید برق با هدف کاهش ناترازی میان تولید و مصرف یکی از اولویت‌های اصلی وزارت نیرو در سه سال اخیر بوده است. برای دستیابی به این هدف، اقدامات متعددی به اجرا درآمد.

با توجه به خاموشی‌های گسترده در تابستان ۱۴۰۰ و مشکلات ناشی از آن، وزارت نیرو در تلاش بود تا با پیاده‌سازی ۱۰۰ اقدام راهبردی، مشکلات تأمین برق در تابستان ۱۴۰۱ را کاهش دهد. در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز به ترتیب ۱۴۰ و ۱۸۰ اقدام راهبردی برای همین منظور اجرا شد.

این برنامه‌ها شامل ابعاد مختلفی از جمله افزایش ظرفیت تولید، گسترش ظرفیت پست‌ها، توسعه خطوط انتقال و برنامه‌های مدیریت مصرف بود، اما بخش عمده‌ای از این برنامه‌ها به افزایش ظرفیت تولید برق اختصاص داشت.

در این راستا، اقداماتی نظیر ایجاد جذابیت اقتصادی در صنعت نیروگاهی، تسویه مطالبات سنواتی نیروگاه‌ها، راه‌اندازی بورس انرژی، جذب منابع مالی برای توسعه نیروگاه‌ها، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، و تشویق صنایع بزرگ به احداث نیروگاه‌ها انجام شد.

در سه سال گذشته، مجموعاً ۱۰ هزار و ۲۷۷ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است، که از این میزان، ۷ هزار و ۹۷ مگاوات مربوط به احداث نیروگاه‌های جدید اعم از نیروگاه‌های خصوصی، دولتی و خودتأمین صنایع می‌شود.

این افزایش ظرفیت از طریق احداث ۴۳ واحد نیروگاهی شامل انواع واحدهای گازی و بخار در نقاط مختلف کشور صورت گرفته است. به علاوه، ۸ واحد نیروگاهی دیگر نیز در حال احداث است که انتظار می‌رود ظرف یک سال و نیم آینده به شبکه سراسری برق متصل شوند.

از محل نیروگاه‌های تجدیدپذیر، ۳۷۲ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است و حدود ۱۳ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر دیگر در حال احداث است که تا یک سال آینده به شبکه سراسری برق متصل خواهند شد.

همچنین، از طریق احداث نیروگاه‌های برق‌آبی و تولید پراکنده، به ترتیب ۱۷۵ و ۴۱۴ مگاوات به ظرفیت تولید برق افزوده شده است.

در مجموع، این اقدامات باعث شده که ظرفیت تولید برق کشور نسبت به شهریور ۱۴۰۰، به میزان ۱۰ هزار و ۲۷۷ مگاوات افزایش یابد، که از این مقدار، ۲ هزار و ۱۶۹ مگاوات مربوط به ارتقاء و رفع محدودیت‌های موجود از طریق توان و تخصص شرکت‌های دانش‌بنیان است.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search