۲۱۰ لیتر بنزین در کارت سوخت هر خودرو از ابتدای هر ماه

برنامه ریزی دولت برای حذف قاچاق سوخت

هم اکنون مصرف بنزین در کشور بسیار بالاست که دولت با تغییراتی مثل تغییر در سهمیه و خصوصی کردن جایگاه‌ها می‌تواند قاچاق بنزین را حذف کند.

به گزارش افق امروز طرحی وجود دارد مبنی بر تخصیص بنزین به هر فرد که مدت زمان طولانی است مطرح شده است و مرکز پژوهش‌های مجلس آن را مورد برسی قرار داده است هم اکنون روزانه نزدیک به ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیون لیتر تولید روزانه بنزین وجود دارد و با در نظر گرفتن جمعیت ۹۰ میلیون نفری اگر روزانه به هر نفر یک تا ۱.۲ لیتر بنزین به هر فرد تخصیص پیدا کند در ماه معادل ۳۰ تا ۳۶ لیتر به هر فرد می‌تواند بنزین اختصاص پیدا می‌کند
می‌توان این بنزین را با توجه به اینکه سهمیه هر فرد ۳۰ تا ۳۵ لیتر است افرادی که به هر نحو خودروی شخصی ندارند از این طریق توزیع عادلانه ای شکل می‌گیرد که این افراد در آن سهیم می‌شوند، اما اینکه نظام توزیع آن به چه شکل باشد کسانی که خودرو ندارند می‌توانند سهمیه خود را در اختیار پالایش و پخش قرار داده و معادل ریالی آن را دریافت کنند.
پالایش پخش هم با توجه به نیاز کشور آن را به شکل مقتضی و بر اساس قیمت گذاری که دولت تشخیص می‌دهد آن را بین مردم توزیع می‌کند، مر کز پژوهش‌های مجلس بر روی این طرح کار کرده است و مربوط به سال ۱۴۰۲ است
با این شکل می‌توان بنزینی که در داخل کشور تولید به شکلی کاملاً عادلانه توزیع می‌شود و بر اساس خودروی شخصی و تعداد آن تخصیص بنزین صورت نمی‌گیرد. اما اینکه چگونه این طرح را کنترل، مدیریت و باز توزیع کنیم توسط دولت و پالایش و پخش در حال برسی است.
هم اکنون مصرف بنزین در کشور ۱۳۵ میلیون لیتر است که با اجرای این طرح بنزین مازاد باعث می‌شود که نیازی به واردات نداشته باشیم و میزان بنزینی که برای واردات نیاز داریم بر اساس قیمت وارداتی بین مردم توزیع می‌کنیم به عبارتی یارانه‌ای برای واردات بنزین و مازاد تولید و ما به التفاوت مصرف و تولید در اختیار مصرف کنندگان قرار ندهیم و نرخ ۱۵۰۰ یارانه به سه هزار تومان و هر کسی که خودرویی دارد به اندازه تعداد افراد خانواری که دارد یارانه بنزین دریافت می‌کند به طور مثال خانواده ۳ نفره ۹۰ لیتر بنزین یارانه‌ای دریافت کند. و مازاد بر آن را بنزین آزاد و به قیمت بنزین وارداتی دریافت کند در این شرایط هم جلوی قاچاق گرفته می‌شود و هم نظام توزیع بنزین داخلی عادلانه تر می‌شود زیرا در شرایط فعلی هر کسی تعداد خودروی بیشتری داشته باشد بیشتر از فرآورده‌های یارانه‌ای استفاده می‌کند و کسانی که خودرویی ندارند بهره‌ای از این یارانه نمی‌برند.
هم اکنون برای افزایش قیمت بنزین یعنی به قیمت وارداتی بنزین در اختیار مردم قرار دادن به دلیل اینکه اختلاف بین مصرف و تولید وجود دارد قطعاً اگر لیتری ۱۵،۲۰ و یا ۳۰ هزار تومان باشد باعث شوک‌های تورمی می‌شود در ابتدا باید نظام توزیع عادلانه شود تا کمی مردم مصرف خود را مدیریت کنند.
واردات خودروهای هیبریدی، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و توسعه سی ان جی در کشور از رشد مصرف جلوگیری می‌کند.
در حال حاضر به جای ۳ تا ۴ درصد رشد سالانه مصرف بنزین شاهد رشد ۸ تا ۱۰ درصدی رشد مصرف در کشور هستیم که نگران کننده است. وضعیت تولید به هیچ عنوان به این میزان نیست و استفاده از ابزارهای قیمتی هم باعث ایجاد تورم می‌شود با توجه به اینکه وضعیت اقتصادی وضعیت مطلوبی نیست و به همان تناسب میزان رضایتمندی مندی مردم از اقتصاد خوب نیست تنها افزایش قیمت بنزین برای شش ماه دوام می‌آورد و پس از ۶ ماه مجدداً افزایش نرخ مصرف اتفاق می‌افتد مگر اینکه قیمت بنزین به صورت ناگهانی ۴ برابر شود این طرحی بوده است که معاونت برنامه ریزی وزارت نفت بر روی آن کار کرده است و نتایج آن نیز موجود است.به دلیل اینکه ناوگان حمل و نقل فرسوده است مصرف بنزین بالاست به طوری که میانگین میزان مصرف بنزین بی ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون لیتر در روز بوده است. پمپ بنزین‌های سیار بابت بنزین زدن به هر میزان ۵۰ هزار تومان دریافت می‌کنند و تفاوتی ندارد که ۲ یا ۱۰ لیتر بنزین باشد در حقیقت باید ۸ هزار تومان باشد. در حال بنزین سه نرخی شده است؛ یکی بنزین ۱۵۰۰ تومانی دیگری ۳ هزار تومانی آزاد و بنزین ۸ هزار تومانی جایگاه‌های سیار باعث سه نرخی شدن قیمت بنزین شده است. دولت به دنبال خصوصی کردن جایگاه‌های سوخت است و جایگاه داران بر اساس کیفیت، آلایندگی و اکتان قیمت گذاری کند اقدامی که در سایر کشورها در حال انجام است.بنزین وارداتی بر مبنای قیمت وارداتی خواهد بود و با قیمت روز محاسبه می‌شود ضمن آنکه جامعه با گذشت زمان خود را با قیمت‌های جدید منطبق می‌کند

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search