احیای هنر قصه‌گویی با برگزاری کارگاه‌های تخصصی و حضور اساتید پیشکسوت

احیای هنر قصه‌گویی با برگزاری کارگاه‌های تخصصی و حضور اساتید پیشکسوت

بازیگر تئاتر بر لزوم برگزاری کارگاه‌های تخصصی برای احیای هنر قصه‌گویی و آموزش نسل آینده تأکید کرد.

به گزارش افق امروز مهدی قانع، بازیگر یزدی، مجری جشنواره بین المللی قصه گویی و از فعالین در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، با حضور در کمیته خبر بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به نقش مهم فعالیت‌های فرهنگی در کاهش مشکلات اجتماعی تأکید کرد و گفت: رونق رویدادهای فرهنگی مانند جشنواره‌ها، تئاترها و کنسرت‌ها می‌تواند به کاهش تنش‌های اجتماعی و مراجعات قضائی کمک کند.

قانع گفت: هرچه سالن‌های تئاتر و جشنواره‌ها شلوغ‌تر شود، کوچه‌های منتهی به دادگاه‌ها و سلول‌های زندان‌ها خلوت‌تر خواهد شد.
وی در واکاوی دلایل مراجعه مردم به دادگاه‌ها افزود: مشکل بزرگ امروز، ناآشنایی با مفاهیمی مانند بخشش، مهربانی و حل مسالمت آمیز اختلافات است. بسیاری نمی‌دانند چگونه بدون دادگاه، مشکلاتشان را حل کنند. اگر مهارت‌های ارتباطی را از طریق قصه و هنر بیاموزیم، پای بسیاری به دادگاه‌ها باز نمی‌شود.

بازیگر معروف یزدی با اشاره به نقش قصه‌ها در شکل گیری وجدان اخلاقی از کودکی، بیان کرد: همه ما قصه چوپان دروغگو را خواندهایم، اما هیچگاه به طور جدی درباره زشتی دروغ و پیامدهای آن صحبت نکردند. قصه‌ها می‌توانند از کودکی وجدان اخلاقی را برای ما شکل دهند.
وی همچنین به معرفی کتاب «قصه های تازه از کتاب‌های کهن» اثر مهدی آذری یزدی پرداخت و گفت: در این کتاب، داستان‌هایی مانند «حق و ناحق» یا «مرد و نامرد»، آورده شده است، داستان تقابل همیشگی خیر و شر را نشان می‌دهند. این تقابل نه فقط در ادبیات، بلکه در همه فیلم‌ها و انیمیشن‌ها وجود دارد و مخاطب همواره با شخصیتِ *حق* هم ذات پنداری می‌کند.

قانع که در جشنواره‌های قصه گویی گذشته و امسال نقش‌های متعددی در اجرا، نمایش و مجری گری صحنه داشته است بیان کرد: از نظر من برای توسعه قصه گویی و نهادینه کردن آن به انتشار کتاب‌های قصه، تدوین و چاپ قصه‌های جشنواره در قالب کتاب‌های قابل دسترس برای عموم، به ویژه دانش آموزان، تولید پادکست و محتوای صوتی، ایجاد بانک قصه‌های صوتی برای استفاده مردم در زمان‌های مختلف، مانند پیش از خواب همچنین توجه خاص به آموزش در مدارس با استفاده از مربیان باتجربه برای آموزش قصه گویی به عنوان یک مهارت فرهنگی در مدارس است.

این فعال حوزه فرهنگ و خانواده با انتقاد از کم توجهی به ادبیات کهن فارسی بیان کرد: چرا از شاهنامه یا هزار و یک شب، سریال‌های جذاب ساخته نمی‌شود؟ این آثار قابلیت تبدیل به تولیدات بین المللی را دارند، اما هنوز مغفول ماندند.

وی قصه‌گویی را ابزاری برای آموزش مسائل اجتماعی دانست و گفت: باید با دعوت از قصه گویان پیشکسوت، یا برگزاری کارگاه‌های تعاملی در مدارس، مردم را بیشتر جذب قصه کنیم.
قانع گفت: جشنواره قصه گویی تنها یک رویداد تفریحی نیست، بلکه یک ابزار آموزشی قدرتمند است که با برنامه ریزی دقیق‌تر، می‌تواند تأثیر شگرفی بر فرهنگ عمومی و نسل آینده داشته باشد.

فعال هنری و بازیگر یزدی همچنین بر نقش قصه گویی در فرهنگ سازی و حل معضلات اجتماعی تأکید کرد، همچنین خواستار سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه شد و گفت: ادبیات ایران گنجینه‌ای از قصه‌های ناب است که می‌تواند الهام بخش جهانیان باشد.

این کارشناس با اشاره به غنای ادبیات فارسی، از آثار بزرگان مانند سعدی و فردوسی یاد کرد و گفت: شاهنامه فردوسی با انبوهی از شخصیت‌ها یک حماسه بی نظیر است. حتی کشورهایی مانند ژاپن از داستان های مثنوی معنوی الهام گرفته و آن را به انیمیشن تبدیل کردند.
قانع با انتقاد از کم رنگ بودن زنگ انشا و قصه گویی در مدارس گفت: مدارس به بهانه تمرکز روی دروس کنکوری مانند ریاضی، زنگ‌های انشا را تعطیل می‌کنند. نتیجه این است که ما پزشک و مهندس هایی داریم که پزشک و مهندس شدند اما آدم نشدند، مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی که با قصه گویی و بازی‌های گروهی قابل اصلاح هستند، اما ما متأسفانه روز به روز از این ابزارها دور می‌شویم.

این فعال اجتماعی همچنین با اشاره به معضل تولید زیاد زباله در یزد گفت: اگر به جای هزینه‌های سنگین برای جمع آوری زباله که در یزد روزانه چندصد تُن است، با ابزارهای فرهنگی از جمله قصه‌ها و نمایش‌ها، تفکیک زباله را به کودکان آموزش دهیم، هم هزینه‌ها کاهش می‌یابد، هم در حوزه محیط زیست فرهنگ سازی می‌شود.

وی در پایان خطاب به مسئولان تأکید کرد: تا وقتی شهرداری‌ها، استانداری‌ها و شورای شهر برای ترویج کتاب و قصه گویی بودجه‌های اختصاص ندهند، نمی‌توانیم ادعای فرهنگ سازی کنیم. جشنواره‌ها باید به فرصتی برای تولید محتواهای ماندگار تبدیل شوند.

انتهای پیام/+

منبع خبر : سید محمد جواد عرفانفر

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search