بررسی آسیب شناسی طرح های مصوب شهری با حضور نخبگان علمی در بازرسی کل استان یزد

، ششمین جلسه کمیسیون علمی- تخصصی با حضور رضا مختاری بازرس کل قضایی استان و معاونت نظارت و بازرسی و بازرسان مرتبط، جمعی از مدیران، مسئولان و نخبگان و صاحب نظر در حوزه عمرانی و شهرسازی به موضوع آسیب شناسی طرح های مصوب شهری در استان یزد پرداخت

به گزارش روابط عمومی بازرسی کل استان یزد رضا مختاری بازرس کل قضایی استان در ابتدای جلسه درخصوص طولانی بودن روند صدور مجوز و نارضایتی مردم بیان نمود: این تاخیرها و فواصل زمانی نه تنها در برنامه ریزی شخصی افراد تاثیرگذار است بلکه منجر به رکود اقتصادی و سوء جریانات بعدی می گردد.
بازرس کل قضایی استان با اشاره به محدودیت های موجود در طرح های مصوب شهری و عدم انعطاف پذیری آن نیز ابراز داشت: عدم انعطاف پذیری طرح های مصوب شهری از آسیب های مهم است به عنوان مثال بدون توجه به شرایط اقتصادی در آینده طرح هایی مصوب شده و پاسخگوی شرایط فعلی نبوده و منجر به تخلفات می گردد.
مهندس فرهمند مشاور استاندار یزد در طرحهای عمرانی و شهرسازی درخصوص آسیب شناسی طرح های بالادستی شهری عنوان داشت که عدم انعطاف پذیری طرح های مصوب شهری از آسیب های مهم است به عنوان مثال بدون توجه به شرایط اقتصادی در آینده طرح هایی مصوب شده و پاسخگوی شرایط فعلی نبوده و به پیوست اقتصادی طرح های تفصیلی توجه نمی شود. معمولاً بعد از شش ماه از تصویب و ابلاغ طرح تفصیلی باید پیوست اقتصادی هم ارسال شود که در مورد طرح تفصیلی شهر یزد محقق نشده است.
مهندس فلاح: ساخت مسکن در ایران پرهزینه است و به عوامل فرهنگی در ساخت و ساز توجه نمی شود. شرایط اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی باعث بروز تقاضاهای ویژه ای در حوزه شهرسازی و ساخت و ساز شده است. جمعیت مهاجر در استان از جمله آسیب هایی است که نظام شهرسازی را تغییر داده است. توسعه صنعتی استان منجر به مشکلاتی در حوزه شهرسازی شده است. برنامه راهبردی و استراتژیک در تدوین طرح های بالادستی توسعه شهری وجود ندارد. پراکندگی نامتوازن شهر یزد و نبود حریم از آسیب های مهم توسعه شهری است. ضمانت اجرایی برای طرح های تفصیلی وجود ندارد و کمبود فضاهای تفریحی ، آموزشی و …. وجود دارد. همچنین ضوابط شهرسازی به روز نیست و انعطاف لازم را ندارد.
درخصوص بافت تاریخی استان هنوز مشخص نیست حریم و محدوده بافت تاریخی چه میزان است و تشکیل جلسات کارشناسی برای تعیین آن ضروری است.
خانم دکتر نوکار مسئول دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ اظهار داشت: طرح تفصیلی چندین بار بازنگری شده است (سه مرتبه) ولی همچنان تخلفات وجود دارد. در تدوین اسناد بالادستی توسعه شهری باید به توسعه پایدار و عدالت اجتماعی توجه شود. با سطح اشغال بالایی که ساخت و سازهای شهری دارد فضای سبزی باقی نمی ماند. در شهرستان های میبد و اردکان به دلیل تعیین نشدن خط مرزی علیرغم انتخاب مشاور طرح تفصیلی هنوز اقدامی نشده است.
در پایان بازرس کل قضائی استان یزد مقرر نمود؛ با عنایت به پراکندگی استان و تنوع موضوعات طرح های مصوب شهری، در هرجلسه، مسائل یکی از شهرستان های استان بررسی و آسیب شناسی گردد.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search