به گزارش افق امروز: مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ظهر یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در نشست خبری درجمع خبرنگاران اظهارداشت : بخش بزرگترین شبکه تامین توزیع نهادهای کشاورزی همواره تلاش می کند که برای تولید هرچه بیشتر محصولات کشاورزی با کیفیت و در نتیجه زندگی بهتر کشاوزان به اقتصاد و همچنین رشد و توسعه پایدار بخش کشاورزی موثر باشد.
محمدی تصریح کرد: بر اساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، شرکت خدمات حمایتی وظیفه تأمین سه میلیون تن کود شیمیایی کشور را بر عهده داشته که از این میزان، دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن مربوط به کود اوره بوده و بهصورت کامل از تولید داخلی تأمین شده است.
وی افزود: اما در بخش کودهای فسفاته ۴۰۰ هزار تن و پتاسه ۲۰۰ هزار تن، بخشی از نیاز کشور از طریق واردات تأمین میشود. این کودها برای مدیریت تنشهای محیطی از جمله گرما، سرما و کمآبی اهمیت بسزایی دارند و از آنجا که به ارتقای عملکرد و سلامت غذایی جامعه کمک میکنند، مشمول یارانه دولتی نیز هستند.
محمدی با تأکید بر رکورد زنی استان در روزهای اخیر گفت: در ۵۰ روز نخست سال جاری، ما موفق به تأمین ۲۲ درصد کود مورد نیاز استان شدیم که حدود ۳۴ هزار تن است. این عدد در مدت مشابه سال گذشته تنها ۱۲ هزار تن بود، بنابراین ما شاهد رشد ۹۴ درصدی در تأمین کود اوره بودهایم.
وی ادامه داد: این یک عملکرد بیسابقه است و در حال حاضر نیز هفت هزار و ۶۰۰ تن کود اوره در مبادی ذخیره داریم که آماده توزیع در سطح استان است.
محمدی استفاده از سبد کودی را توصیهای جدی به کشاورزان دانست و گفت: استفاده ترکیبی از کودهای ازته، فسفاته و پتاسه موجب افزایش عملکرد و بهرهوری میشود.
وی با عنوان این که ۱۰ نوع کودهای یارانهای داریم و ۸۰ نوع کود غیر تکلیفی است افزود : در ۵۰ روز گذشته، موفق به تأمین ۲۲ درصد کود موردنیاز استان شدیم که حدود ۳۴ هزار تن است. این عدد در مدت مشابه سال گذشته تنها ۱۲ هزار تن بود که این رقم رشد ۹۴ درصدی را نشان میدهد.سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان ادامه داد: در حال حاضر نیز هفت هزار و ۶۰۰ تن کود اوره در مبادی ذخیره داریم که آماده توزیع در سطح استان است.
وی گفت : هفت شرکت پتروشیمی اوره ساز داریم که از پنج شرکت کود موردنیاز استان را فراهم میکنیم، دو هزار تن کود نیز از طریق خطوط ریلی وارد استان شده است که ۲۰ درصد برای کشت بهاره و تابستانه و ۸۰ درصد برای کشت پاییزه به مصرف میرسد.
محمدی همچنین از تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد بذر توسط ۱۵ شرکت داخلی استان خبرداد و گفت: در سال زراعی جاری، وظیفه تأمین دو هزار و ۵۰۰ تن بذر اصلاحشده گندم و جو به ما واگذار و با سیصد ویک پیمانکار تکثیر بذر در سطح ۷۲۷ هکتار قرارداد بسته شده است.
وی در خصوص قاچاق کود، ادامه داد : با بهرهگیری از دولت الکترونیک، تمام مراحل توزیع کود از لحظه ورود به کشور تا تحویل به کشاورز در سامانههای پهنهبندی، پایش و حملونقل رصد میشود. همچنین تیمهای مشترک نظارت شامل کارشناسان ما، تعزیرات و همکاران سازمان جهاد کشاورزی بهصورت هفتگی از کارگزاران بازدید و گزارش تهیه میکنند.
محمدی از کارخانه بوجاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان خبرداد و گفت : این کارخانه با تکنولوژی. روز دنیا یکی از مدرن ترین و مهمترین کارخانه بوجاری بذر کشور است .