مسمومیت با این غذای دریایی را جدی بگیرید

مسمومیت هیستامینی (Histamine Poisoning)زمانی رخ می‌دهد که فرد مواد غذایی حاوی مقدار بالای هیستامین مصرف کند. هیستامین نوعی «آمین بیوژنیک» است که در شرایط خاص، در برخی مواد غذایی افزایش می‌یابد.

به گزارش افق امروز

به گزارش سلامت نیوز ، مهم‌ترین منبع ایجاد این نوع مسمومیت، ماهی‌ها و فرآورده‌های دریایی است؛ به‌ویژه ماهی‌های خانواده اسکومبروئید مانند تن، بونیتو و ماکرل می توانند چنین اثری داشته باشند. از این‌رو، این بیماری گاه با عنوان مسمومیت اسکومبروئید (Scombroid Poisoning) نیز شناخته می‌شود.

زمانی که ماهی پس از صید به‌مدت طولانی و پیش از انجماد یا فرآوری در دماهای بالاتر از صفر درجه نگهداری شود، باکتری‌هایی مانند پروتئوس مرگانی (Proteus morganii) می‌تواند اسیدآمینه‌ «هیستیدین» موجود در بافت ماهی را از طریق آنزیم «هیستیدین دکربوکسیلاز» به هیستامین تبدیل کند. تجمع بیش از حد هیستامین در گوشت ماهی، عامل اصلی بروز مسمومیت در مصرف‌کنندگان است.

نشانه های مسمومیت با هیستامین

نشانه‌های این مسمومیت اغلب سریع بروز می‌کند و شامل موارد زیر است:

قرمزی و گرگرفتگی در ناحیه صورت و گردن
احساس گرما و بی‌قراری
تپش یا آریتمی قلبی
سوزش دهان و گلو
خارش پوست
سرگیجه
توصیه‌های پیشگیرانه

توصیه می شود برای پیشگیری از مسمومیت هیستامینی به‌ویژه هنگام مصرف کنسرو ماهی تن، موارد زیر را رعایت کنید:

از خرید و مصرف قوطی هایی که در یک یا هر دو طرف خود دچار بادکردگی است، خودداری کنید.
در صورت مشاهده بوی تند و نامطبوع یا بافت غیرطبیعی و لانه‌زنبوری در گوشت ماهی، از مصرف آن پرهیز کنید.

انتهای پیام/+

برچسب های اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب گردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search