به گزارش افق امروز :
مجید محمدی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان اظهارداشت : این استان بهعنوان قطب کشاورزی شمال کشور، در سالهای اخیر توانسته است جایگاه ویژهای در تأمین بذر گندم و کودهای موردنیاز کشاورزان به دست آورد. این استان نهتنها در۱۲ درصد تأمین امنیت غذایی کشور نقش اساسی دارد، بلکه عملکرد آن در تولید بذر و کود استاندارد میتواند الگویی برای دیگر مناطق باشد.
وی تصریح کرد :یکی از مهمترین دستاوردهای این شرکت در سال جاری، تامین ۲ هزار و ۷۰۰ تن بذر گندم و دستیابی به رتبه نخست کشور در این زمینه است.
به گفته محمدی، تولید بذر این شرکت امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است . این رشد در حالی محقق شده که برخی استانها همچنان با کمبود مواجهاند.
وی تأکید میکند که استفاده از بذرهای خودمصرفی به دلیل عدم بوجاری و نبود نظارت کارشناسی، میتواند به کاهش بهرهوری زمینهای کشاورزی منجر شود. در همین راستا، توزیع بذرهای استاندارد و نظارت بر فرایند کاشت، نقش مهمی در بهبود عملکرد کشاورزان گلستانی داشته است.
تأمین کودهای فسفاته ،ازته وپپتاسهنیز از دیگر اولویتهای گلستان است. بر اساس گزارش ها، تاکنون بیش از ۸۸ هزار تن انواع کود « ازت ، فسفات وپتاس وارد استان شد که نسبت به رقم ۶۹ هزار تن سال گذشته کم سابقه بوده است .
همچنین ۱۰۸ هزار و۸۵۳ تن کود ازت برای استان پیشبینی شده است که تاکنون بیش از ۶۸ هزار تن تامین وبه دست کشاورزان رسیده است کهنسبت به مدت مشابه سال قبل با رقم ۴۵ هزار تن ، رشد۵۱ درصدی داشته است .
محمدی با بیان اینکه در برخی مواقع استفاده از بذرهای خود مصرفی موجب کاهش تولید می شود هم بیان کرد: این بذرها به دلیل بوجاری نشدن و کارشناسی نشدن سلامت بذرها توسط کارشناسان در زمان باردهی محصول کشاورز را متضرر می کند و برداشت پیش بینی شده را ندارند.
وی افزود: استفاده از نظر کارشناسان کشاورزی در زمان استفاده از کودهای فسفات، ازت و پتاسه هم در کنار بذر مرغوب نفش بسیار مهمی در تولید انبوده محصول دارند.
به گفته محمدی گلستان رتبه دوم کشور را در تامین کود دارد و در تامین بذر هم رتبه اول کشور را داریم به گونه ای بخش زیادی از بذر گندم کشور را گلستان تامین می کند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با بیان اینکه تصور بسیاری بر این است که کودهای شیمایی موجب ناسالم بودن مواد غذایی می شود، اظهار کرد: استفاده از این کودها باید کارشناسی شده باشد و یکی از دلایلی که بعضا محصولات کشاورزی و حتی در برخی مواقع تولید گندم کشاورزان با مشکلات سلامت عذایی روربرو می شود و در فرایند صادرات برگشت می خورد استفاده نامتعادل و کارشناسی نشده از کودها است که بیش از نیاز خاک از کود استفاده می کنند .
به گفته وی، کود مورد نیاز قبل از استفاده باید با کارشناسی خاک زمینی که محصول در آن تولید می شود ، استفاده شود.